En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım

Ynt: En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım

Ben yarısını hazırladım. 1 - 1.5 günlük işim kaldı. 2 günde de ekerim. Sonuçta altımızda massey ferguson var :D :D 20 dekar yeri 20 li ızgara ile 1 saat 30 dakikada hazırladım.

nailyetek link=topic=7169.msg454028#msg454028 date=1318439078' Alıntı:
Hoş bulduk Abi..Bedava sirke bile baldan tatlıymış..
nail abi, öyle diyonda eve getirecem diye yiyemiyonki.))) zaten yesen yesen yarim 300 gram yersin. 60 kurusda zaten bisey degil ama iste yiyebildigin kadar ye lafi kulaga hos geliyo...
Ağır Abi link=topic=7169.msg454030#msg454030 date=1318439172' Alıntı:
Hb necati abi hayrlı akşamlar keyifler nasıl satılmış abi sirkede kurt yaşar gibi yaşıyoır kestane bedava çilek bedava :D
valla muhdar daha bu sene kesfettik. bu güne kadar bedavaya tegmin ettigimiz tek sey tursuluk pancar daliydi.))) 15 gün önce ceviz topladik is yerindeki arkadaslarla. gelirken bi baktim patates tarlasi, tabi sökmüsler ama teker izlerinde biraz biseyler kalmis, lan dedim toplayak sunlari. aldik elimize torbalari girdik tarlaya. 1 saatte 3 4 kilo anca toplayabildik. tabi aklimiza gelmeyen bisey vardi, camini sildigimiz binanin yaninda firmanin t-shirt leri sirtimizdaydi. 10 gün sonra bi tantana cikardilar sorma. ne yapiyomusuz orda. ustabasi isimizden olacaz diye yandim anam moduna girdi. lan dedim ne olacak, gider sahibiyle görüsürük, hatta iyide olur, biseyler ögrenirik belki, resim falan cekerik, ama gerisi gelmedi sükür.)))

satocan58 link=topic=7169.msg454052#msg454052 date=1318440765' Alıntı:
nail abi, öyle diyonda eve getirecem diye yiyemiyonki.))) zaten yesen yesen yarim 300 gram yersin. 60 kurusda zaten bisey degil ama iste yiyebildigin kadar ye lafi kulaga hos geliyo...valla muhdar daha bu sene kesfettik. bu güne kadar bedavaya tegmin ettigimiz tek sey tursuluk pancar daliydi.))) 15 gün önce ceviz topladik is yerindeki arkadaslarla. gelirken bi baktim patates tarlasi, tabi sökmüsler ama teker izlerinde biraz biseyler kalmis, lan dedim toplayak sunlari. aldik elimize torbalari girdik tarlaya. 1 saatte 3 4 kilo anca toplayabildik. tabi aklimiza gelmeyen bisey vardi, camini sildigimiz binanin yaninda firmanin t-shirt leri sirtimizdaydi. 10 gün sonra bi tantana cikardilar sorma. ne yapiyomusuz orda. ustabasi isimizden olacaz diye yandim anam moduna girdi. lan dedim ne olacak, gider sahibiyle görüsürük, hatta iyide olur, biseyler ögrenirik belki, resim falan cekerik, ama gerisi gelmedi sükür.)))
Hahaha ;D zuha-*-s Köyden indim şehirre zuha-*-s

Ağır Abi link=topic=7169.msg454030#msg454030 date=1318439172' Alıntı:
Hb necati abi hayrlı akşamlar keyifler nasıl satılmış abi sirkede kurt yaşar gibi yaşıyoır kestane bedava çilek bedava :D
Teşekkürler, keyflerde çok şukur iyidir.
Toprak,tarım, doğa, hayvancılık gibi özlemlerimide sağolonuz, sağolsunlar burda bulunan arkadaşlar ve sayenizde gideriyorum.

Nailbey, bende daha yeni öğrendim alıç sirkesini ama yararlı imiş galiba.
Muhtarım,
demek satılmışa kestanede bedava imiş maşallah.
olsun, öğrensin bakarsın oda sivaasın dağlarına kestane ekerde burdakilerde onun ektiği kestaneleri yer kimbilir?

n_cebeci link=topic=7169.msg454055#msg454055 date=1318441221' Alıntı:
Teşekkürler, keyflerde çok şukur iyidir.
Toprak,tarım, doğa, hayvancılık gibi özlemlerimide sağolonuz, sağolsunlar burda bulunan arkadaşlar ve sayenizde gideriyorum.

Nailbey, bende daha yeni öğrendim alıç sirkesini ama yararlı imiş galiba.
Muhtarım,
demek satılmışa kestanede bedava imiş maşallah.
olsun, öğrensin bakarsın oda sivaasın dağlarına kestane ekerde burdakilerde onun ektiği kestaneleri yer kimbilir?
abi kestane olmaz herhalde. benim niyetim 10 dekar ceviz dikmek ama önce bi kac deneme yapmam lazim. zaten o ömürlük yatirim. ha simdi ha 5 sene sonra. tutarsa oglana iyi bi yatirim olur.)))köyün birince erkek cocuk dogunca hemen 1000 tane kavak dikerlermis, dügününü o kavaklari satip yaparlarmis, bizimkine cevizle yapsin ne yapuiyosa....

Bak bizim köyde de olmaz diyorlardı. Ben olacağını hep savundum ve bu sene gittim 600 tane meyveden ceviz diktim. Çok şükür hepsi tuttu. orada fidan yapıp başka tarlalara fidan olarak ekeceğim. İnanki %50 başarılıyım.
Neden dersen?
Benden görenler hemenden ekmeye başladılar. hatta bazıları benim ektiklerinden söküp götürmüş ama olsun. Sonuçta bu ülkeye bu dünyaya dikiliyor bu fidanlar.
Durma kardeşim bu şubatta yada martta hemen toprakla tohumu buluştur. Birtane bile kalsa çok kar olacak.

n_cebeci link=topic=7169.msg454063#msg454063 date=1318441942' Alıntı:
Bak bizim köyde de olmaz diyorlardı. Ben olacağını hep savundum ve bu sene gittim 600 tane meyveden ceviz diktim. Çok şükür hepsi tuttu. orada fidan yapıp başka tarlalara fidan olarak ekeceğim. İnanki %50 başarılıyım.
Neden dersen?
Benden görenler hemenden ekmeye başladılar. hatta bazıları benim ektiklerinden söküp götürmüş ama olsun. Sonuçta bu ülkeye bu dünyaya dikiliyor bu fidanlar.
Durma kardeşim bu şubatta yada martta hemen toprakla tohumu buluştur. Birtane bile kalsa çok kar olacak.
yakin köyde oluyor, ama oranin iklimi daha iliman bize göre. ekini 20 gün önce bicerler bizden arada 15 km olmasina ragmen. bizim köyde bu sene yagislardan sanirim seftali, kayisi, ayva, ceviz oldu. demekki su gercekten hayat...diger meyvelerden tek tek bahcemizde var ama ceviz icin 10 dekar feda edecem. köylü zaten bilmem neresiyle gülüyor almanyadan köye gidiyom diye, cevizdede bi o kadar konusurlar ama tinnn. tutarsa ben biliyom zaten onlara.))))

Kesinlikle tutar. ben çok araştırdım. sana şunu önereceğim banada önerdiler görüştüğüm ziraatçi arkadaşlar.
Size yakın köyde olan cevizler varya onlardan ceviz al ve onu tohum olarak kullan.
Çünkü yıllardır oranın iklimine uyum sağlamış. başka yrlerden getirirsen olmama ihtimali yüksek.
Bu riske girme. Bende yakın köyden tohumunu aldım ve hiç şaşmadı. sende mutlaka bunu uygula. Benim oğlumda Almanyada ve keşke oda senin gibi düşünsede gelse. Beraber köye gitsek.

S.a İyi akşamlar Sayın Trakkulup ailesi nasılsınız meteoroloji yine yağmur geliyor diyor işimiz sakat tarlada oluklar oluşmuş son yağmurlarda... Bu arada sınav hazırlığından dolayı pek giremiyorum foruma paylaşım yapan herkese teşekkürlerimi borç bilirim.. herkese hayırlı akşamlar iyi paylaşımlar... anlş-*s

S.a millet keyifler nası :)

nailyetek link=topic=7169.msg454008#msg454008 date=1318437742' Alıntı:
Pabuçları çıkarttım, aysan ların ayaklarından taktım. Bir nevi kazmanın geniş yüzüne benzedi.:) Traktörü tutmayacağı kesin, toplanan otlarıda bırakması kolay olacak.. Birde kazayağı ne kadar taş varsa yüzeye çıkartıyordu, şimdi pek mümkün olmayacak gibi..Sağol Ally.
Ot çoksa abi üzülerek söylüyorum ki sana sıkıntı çıkacak bir daha değiştireceksin pabuçları,aynı düşünceyle bizim bi abi yaptı dedğin işi ama ufak otlar hariç tosbağa otu falan deriz biz büyük otları çok kaçırıyo ancak dibine denk gelecek hiç ot toplamıyo ama o sonra tekrar pabuçları çekip bir kazayak daha çekti,biz çok uğraştık otlardan temizleyecez diye ama kaymak gibi oldu gerçi otları temizlemek ölüm ama.yine bizim burdan biri kazayak doldu mu kibriti basıyo kazayaka bigün kendini de yakacak motoru da :D

Çağrı link=topic=7169.msg454167#msg454167 date=1318452311' Alıntı:
S.a millet keyifler nası :)
Ot çoksa abi üzülerek söylüyorum ki sana sıkıntı çıkacak bir daha değiştireceksin pabuçları,aynı düşünceyle bizim bi abi yaptı dedğin işi ama ufak otlar hariç tosbağa otu falan deriz biz büyük otları çok kaçırıyo ancak dibine denk gelecek hiç ot toplamıyo ama o sonra tekrar pabuçları çekip bir kazayak daha çekti,biz çok uğraştık otlardan temizleyecez diye ama kaymak gibi oldu gerçi otları temizlemek ölüm ama.yine bizim burdan biri kazayak doldu mu kibriti basıyo kazayaka bigün kendini de yakacak motoru da :D
Valla hava açarsa belli olacak.. Şansımıza..

nailyetek link=topic=7169.msg454173#msg454173 date=1318452697' Alıntı:
Valla hava açarsa belli olacak.. Şansımıza..
inş. fayda eder burda haftasonuna kadar full yağıştı şimdi karar değiştirdiler hafta sonu full yağış oldu bakalım bugün pek yağmadı attı geçti ama daha kuruyacak 100 dönüm kadar otlu yer var gerisi kolay otsuz allah sabır versin sana abi otlarla ve kralla mücadelende :D

s.a trakklüp
herkeze hayırşı işler ve hayırlı sabahlar.