En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım

Ynt: En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım

Allaha şükür iyiyim Mustafa, çocuklarımı ingilizce kursuna götüreceğim kısmetse, yarım saat zamanım var, bakayım Trakkulup Camia ' da neler oluyor yeni fikirler paylaşılmış mı? diye. İstanbul çok soğuk ve kapalı bulutlu bir hava var yağış yok.

Arkadaşlar harbi canım sıkıldı evde. Haftaya köye gidiyimde, 500 dönüm nadas baharın yetişmez. bi taraftan sürüyüm güzden. Hem şimdi sürüp yazın tiller çekince verim patlaması yaşanıyor.

Hayırlı günler, Merhabalar herkese :)

Dqn link=topic=7169.msg476852#msg476852 date=1322401435' Alıntı:
Arkadaşlar harbi canım sıkıldı evde. Haftaya köye gidiyimde, 500 dönüm nadas baharın yetişmez. bi taraftan sürüyüm güzden. Hem şimdi sürüp yazın tiller çekince verim patlaması yaşanıyor.

500 dönüm bizde olsa köyden beri gelmem... :D

Ağa olurum ağa.Mahmut Ağa... ;D Gelmem dediysem temellide değil yani. :D Zaten bizim burada işlerin çoğu mayıs sonu haziran başı gibi başlıyor yani okullada çakışmıyor 45 gün hakkın var 15 gün kullansan yetiyor... :D

Dqn link=topic=7169.msg476869#msg476869 date=1322402998' Alıntı:
Bende pek gelmek istemiyorum arkadaşlar ortam falan akşamları güzel oluyor ama okul varya :)
aynen bende de öyle oluyor okul:(
bu hafta bende gitmedim köye zaman geçmiyor şehirde köyde hemen geçi veriyor .... ;)

demir45 link=topic=7169.msg476875#msg476875 date=1322404424' Alıntı:
Ağa olurum ağa.Mahmut Ağa... ;D Gelmem dediysem temellide değil yani. :D Zaten bizim burada işlerin çoğu mayıs sonu haziran başı gibi başlıyor yani okullada çakışmıyor 45 gün hakkın var 15 gün kullansan yetiyor... :D
Bizimde bu zamanlar iş yok zaten. Nadaslar Yağışlara göre Nisan-Mayısta başlıyor. tav geldiğinde 15 gün içinde bitmezse kesek çıkıyor..

Bizim kıştan sürülür.Yada baharın yetiştirebilirsen sür.Şu an pamuk yerleri yaş bahara kalacak sanırım.Baharında ekimden önce hazırlanır.Kesek işi yerine göre değişiyor.Pamukları sularken toprak çok kuruydu kepir yer çatlamış sifonu attım sıraya başladım bakmaya önündeki ilk çatlağa yarım saat su aktı 1 adım ileri gidemedi işte böyle yerlerde var.

İşte bundan kaybediyorum tam sınavların olduğu zamana denk geliyor her iş ne foto oluyor ne video şanssızlık hat safhada...

demir45 link=topic=7169.msg477015#msg477015 date=1322420374' Alıntı:
Bizim kıştan sürülür.Yada baharın yetiştirebilirsen sür.Şu an pamuk yerleri yaş bahara kalacak sanırım.Baharında ekimden önce hazırlanır.İşte bundan kaybediyorum tam sınavların olduğu zamana denk geliyor her iş ne foto oluyor ne video şanssızlık hat safhada...
Ben şu zamanlar devamsızlığı yok yere kullanmamaya çalışıyorum. Nadas zamanı lazım oluyor. Hemen 5 gün rapor çakıyorum 5 günde devamsızlık yapıyorum 500 dönüm sürüyorum geliyorum :D

Dqn link=topic=7169.msg477019#msg477019 date=1322420538' Alıntı:
Ben şu zamanlar devamsızlığı yok yere kullanmamaya çalışıyorum. Nadas zamanı lazım oluyor. Hemen 5 gün rapor çakıyorum 5 günde devamsızlık yapıyorum 500 dönüm sürüyorum geliyorum :D

Zor bu işler arkadaş...Birde kendi yerin olmadı mı iyice zor.500 dönüm icar tutsak 100 bin Tl para yapıyor.Ha babam ha. :D 500 dönümün icar parasıyla yatsan gene yeter... :D

demir45 link=topic=7169.msg477026#msg477026 date=1322420930' Alıntı:
Zor bu işler arkadaş...Birde kendi yerin olmadı mı iyice zor.500 dönüm icar tutsak 100 bin Tl para yapıyor.Ha babam ha. :D 500 dönümün icar parasıyla yatsan gene yeter... :D
150 si bizim 350 si başkalarının. Toplamda 2000 tl para veriyoruz

selamlar Ahali 30 dekar yer kaldı ekilecek onuda yarın ekeceği vede ekimi sefası bitmiş olacak :)

a.s ali ne bitmez işlerin varmış bea kaç bin dekar yer ektin böyle 1 ay oldu herhalde toğum ekiyon :D
a.s nail abi

nailyetek link=topic=7169.msg477195#msg477195 date=1322432544' Alıntı:
Mazot bitti,
Gübre bitti,
Toprak dona çekti,
Çiftçilik güme gitti..:) gibi.........

A.s. Muhtar, çok karamsar olma yaw, herşeyde bir hayır vardır. :)