En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım

Ynt: En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım

S.A Ahali Hayırlı Akşamlar... Biçim Yapanların Ürünleri Bereketli Olsun... İşlerimizde Hepimize Kolaylıklar...

Yonca Sulamasındayım Bu Sıralar...

ÇeLişki_37 link=topic=7169.msg756580#msg756580 date=1373049444' Alıntı:
A.s Hüseyin hoşgeldin.

İyi akşamlar abi hasat hayırlı olsun. Balya makınasının bilgilerini bekliyoruz :)
sağol hafta sonu çekmeye çalışacağım... :)
omerfarukkoc link=topic=7169.msg756582#msg756582 date=1373050177' Alıntı:
S.A Ahali Hayırlı Akşamlar... Biçim Yapanların Ürünleri Bereketli Olsun... İşlerimizde Hepimize Kolaylıklar...

kolay gelsin ömer.. yonca mı ektiniz??

omerfarukkoc link=topic=7169.msg756582#msg756582 date=1373050177' Alıntı:

Kolay gelsin abi. Dedem aradı şimdi bu gün fiğleri biçiyormuş 2 yıldır ben biçiyordum staj için İstanbul ' da kalmak zorunda kaldım. Bu gün şaftı kırmış makinanın yayı atmış kendiliğinde dedemde fark etmeyince şaft kırılmış. 2 günlük daha iş varmış abim gidecekmiş kalanları biçmeye. Bu arada abimlerin köyü Kastmonu Merkeze yakın. Ekinleri bizden daha önce olgunlaşıyor. Biçerciler gelmişler 2 gün sonrada arpa hasatına başlanacak. Bizim bölgeye gelmesi 1 haftayı bulur rahatlıkla. Zaten bu haftadan sonra önümüzdeki iki hafta daha çalışıp köye gideceğim. Buğday hasadına yerişmem lazım biçerci bulunucak balyacı bulunacak biçer peşinde balyacı peşinde gezilecek buğdaylar taşınacak kurutulcak balyalar taşıncak çiftler sürülecek. Çok iş var çok. Abimin köyünde çiftler hazırmış. Kayınpederi aradı beni çok sever çiftleri sürmüyormuş benim için. Gidince 3600 Ford ile çiftte coşacağım. Sonra kendi köyümüzdeki işlere 480 ile devam. İki köyde hayvan gübresi dökülecek. Sonra evlerde tadilat tamirat işleri var. Ben hele şu stajı halledeyım bi hafta bitti 2 haftada biter sonra akarım tarlalarda Allah ' ın izni ile. Şimdi köyde olsaydım abimin köyünde fiğleri yulafları çayır otlarını toplamış çift sürüyodum. Kısmet değilmiş.

Bu arada abim bu yaz evlendi ve kayınpederinin evinde yaşıyor. Ondan abimin köyü diyorum artık 2 köyümüz oldu sonuçta :)

omerfarukkoc link=topic=7169.msg756585#msg756585 date=1373050681' Alıntı:
Saolasın Okan, Evet Yonca Ektik...
bereketli olur inşallah.... bende cevizlerin arasına kışın ekmeyi düşünüyorum ömer bakalım artık nasıl olur....
ÇeLişki_37 link=topic=7169.msg756588#msg756588 date=1373050791' Alıntı:
Kolay gelsin abi. Dedem aradı şimdi bu gün fiğleri biçiyormuş 2 yıldır ben biçiyordum staj için İstanbul ' da kalmak zorunda kaldım. Bu gün şaftı kırmış makinanın yayı atmış kendiliğinde dedemde fark etmeyince şaft kırılmış. 2 günlük daha iş varmış abim gidecekmiş kalanları biçmeye. Bu arada abimlerin köyü Kastmonu Merkeze yakın. Ekinleri bizden daha önce olgunlaşıyor. Biçerciler gelmişler 2 gün sonrada arpa hasatına başlanacak. Bizim bölgeye gelmesi 1 haftayı bulur rahatlıkla. Zaten bu haftadan sonra önümüzdeki iki hafta daha çalışıp köye gideceğim. Buğday hasadına yerişmem lazım biçerci bulunucak balyacı bulunacak biçer peşinde balyacı peşinde gezilecek buğdaylar taşınacak kurutulcak balyalar taşıncak çiftler sürülecek. Çok iş var çok. Abimin köyünde çiftler hazırmış. Kayınpederi aradı beni çok sever çiftleri sürmüyormuş benim için. Gidince 3600 Ford ile çiftte coşacağım. Sonra kendi köyümüzdeki işlere 480 ile devam. İki köyde hayvan gübresi dökülecek. Sonra evlerde tadilat tamirat işleri var. Ben hele şu stajı halledeyım bi hafta bitti 2 haftada biter sonra akarım tarlalarda Allah ' ın izni ile. Şimdi köyde olsaydım abimin köyünde fiğleri yulafları çayır otlarını toplamış çift sürüyodum. Kısmet değilmiş.

Bu arada abim bu yaz evlendi ve kayınpederinin evinde yaşıyor. Ondan abimin köyü diyorum artık 2 köyümüz oldu sonuçta :)
:D :D o işi bende iyi bilirim... staj yaparken köyde çalışmaları hele sen yok ken işte o çok koyuyo.. :D :D :D şimdi biçerin yanında olsam ekin biçsek süper olur... hele akşam serinliğinde :D :D :D çalıştığım için hafta sonları sevdiğim işte çalışmak zorunda kalıyom...

ÇeLişki_37 link=topic=7169.msg756588#msg756588 date=1373050791' Alıntı:

ok-*-s koye gıtmek ıcın can atıyorsun sanırım

tavaslı_okan link=topic=7169.msg756590#msg756590 date=1373051280' Alıntı:
bereketli olur inşallah.... bende cevizlerin arasına kışın ekmeyi düşünüyorum ömer bakalım artık nasıl olur....:D :D o işi bende iyi bilirim... staj yaparken köyde çalışmaları hele sen yok ken işte o çok koyuyo.. :D :D :D şimdi biçerin yanında olsam ekin biçsek süper olur... hele akşam serinliğinde :D :D :D çalıştığım için hafta sonları sevdiğim işte çalışmak zorunda kalıyom...

Evet abi gerçekten öyle. 2-3 Senedir dedemi yormuyorum diye seviniyordum. Bu kötü oldu ama hayırlısı olsun. Her sene yaz tatilini iple çekerim arkadaşlar ismimi bile unutuyorlar 3 ay kayboluyorum ne güzel. Aslında stajım bitiyordu şimdiye ama abimin düğünü için okul kapanmadan 1 hafta önce gittim köye. Zaten düğün telaşesi vardı traktöre tarlaya doyamadan geldim. Şimdi stajım bittiği gün gitmeyi planlıyorum. Tarih 17 Temmuz Çarşamba. Bu arada Kastamonu ' ya havalimanı açıldı yani vardı zaten ama tamir ettiler ve faaliyete geçirdiler. İlk uçak bu gün kalktı. Bilet 69 TL. Otobüs bileti 55 Tl zaten. Akşam bin sabaha kadar ve ya tam tersi. Uçakla Sinop 1 saat 15 dakika. Kastamonu ' ya 1 saate iner. Ne kadar erken gitmek demek köye o kadar çabuk kavuşurum :D

ÇeLişki_37 link=topic=7169.msg756595#msg756595 date=1373051871' Alıntı:
Evet abi gerçekten öyle. 2-3 Senedir dedemi yormuyorum diye seviniyordum. Bu kötü oldu ama hayırlısı olsun. Her sene yaz tatilini iple çekerim arkadaşlar ismimi bile unutuyorlar 3 ay kayboluyorum ne güzel. Aslında stajım bitiyordu şimdiye ama abimin düğünü için okul kapanmadan 1 hafta önce gittim köye. Zaten düğün telaşesi vardı traktöre tarlaya doyamadan geldim. Şimdi stajım bittiği gün gitmeyi planlıyorum. Tarih 17 Temmuz Çarşamba. Bu arada Kastamonu ' ya havalimanı açıldı yani vardı zaten ama tamir ettiler ve faaliyete geçirdiler. İlk uçak bu gün kalktı. Bilet 69 TL. Otobüs bileti 55 Tl zaten. Akşam bin sabaha kadar ve ya tam tersi. Uçakla Sinop 1 saat 15 dakika. Kastamonu ' ya 1 saate iner. Ne kadar erken gitmek demek köye o kadar çabuk kavuşurum :D

tumosannn link=topic=7169.msg756592#msg756592 date=1373051511' Alıntı:
ok-*-s koye gıtmek ıcın can atıyorsun sanırım

Çıldırıyorum diyebilirim :D

ÇeLişki_37 link=topic=7169.msg756595#msg756595 date=1373051871' Alıntı:
uçağına kadar araştırmışın :D :D :D vay be benim köy denizliden 40 dk bastırdın mı 25-30 dk....

slm ahali akrep çekiminden geldim yorgunum
yarın fiğ ekecegim

beyler ben tumosan aldıktan sonra koyde bırı daha tumosan aldı bnmkısı 85 lık o 65 lık aldı nh ıle bagladık videoyosunu yukluyorum anlş-*s

KamilAydın link=topic=7169.msg756638#msg756638 date=1373057134' Alıntı:
sa ahali hayırlı geceler hasada son sürat devam bugün fiğ de biçildi danesi alınacak
as kamil sanada hayırlı geceler bana birazfiğ toğumu sat :D macarmı

tt6054c link=topic=7169.msg756607#msg756607 date=1373053495' Alıntı:
la gardaş biz köyden kaçmaya çalışıyoz sen napıyon :D

Gaçma gardaşım ne işin var şehirde.

Kardeşlerim köyünüzün tarlanızın traktörünüzün dağınızın memlekitinizin kıymetini bilin. Şehir hayatı çiftçi için değil. Bir kere hava bile yok. Özgürlük yok heryer beton. Pis dediğiniz kedinin bile kıymetıni burda anlıyorsunuz. Benim kaderim böyle bi olay yüzünden 6 yaşımda geldim İstanbulda ama asla köyü aksatmadım yaz kış köydü çokda bağlıyım köyüme köy işlerinide köydekiler kadar yapıyorum çok şükür. Burası hapishane gibi. Beni boğuyor. Belki 6 yaşımda gelmek zorunda kalmasaydım bende köy çocuğu olarak büyürdüm. Ben hep o tip bir çocuk olmayı istedim oldumda ama sürekli durmayın köyde adın İstanbullu olduktan sonra hiç bişeye yaramıyor. Özgürlüğün kıymetini bilin benim çektiğimi ben biliyorum.

ÇeLişki_37 link=topic=7169.msg756649#msg756649 date=1373058161' Alıntı:

Kardeşlerim köyünüzün tarlanızın traktörünüzün dağınızın memlekitinizin kıymetini bilin. Şehir hayatı çiftçi için değil. Bir kere hava bile yok. Özgürlük yok heryer beton. Pis dediğiniz kedinin bile kıymetıni burda anlıyorsunuz. Benim kaderim böyle bi olay yüzünden 6 yaşımda geldim İstanbulda ama asla köyü aksatmadım yaz kış köydü çokda bağlıyım köyüme köy işlerinide köydekiler kadar yapıyorum çok şükür. Burası hapishane gibi. Beni boğuyor. Belki 6 yaşımda gelmek zorunda kalmasaydım bende köy çocuğu olarak büyürdüm. Ben hep o tip bir çocuk olmayı istedim oldumda ama sürekli durmayın köyde adın İstanbullu olduktan sonra hiç bişeye yaramıyor. Özgürlüğün kıymetini bilin benim çektiğimi ben biliyorum.
o para biriktirip araba ve telefon alıcak gidicek şehire ;D :D :D

ÇeLişki_37 link=topic=7169.msg756649#msg756649 date=1373058161' Alıntı:

haklısın haklısında sen bizim buraya gelde bi çalış sabah 6 tıda kalkıp saat 10 a kadar damlardayım 30 baş hayvan var 11 de kağvaltı yapıyorum sonra kümeslerde çalışıyorum 30 bin tavuğa bakmak kolay deil şöyle böyle derken akşam oluyo sonra akşam damlarına bakıyorum kümesleri ayarlayıp akşam 8 de eve geliyorum sonra serbestim ama kümeste bi aksilik çıkarsa artık uğraşdır bi kere gece saat 11-12 kış her yer kar bizim kümesin sobası var büyük o bozulmuş kışın dışarda 2-3 saat uğraştı el yüz kapkara oldu para kazanmak hiç kolay deil bizim köyde bize çok zenginsiniz derler ama zenginlik çok paran olmasıyla değil o parayı harcamaya vaktin olmak zenginliktir o yüzden biz hiç zengin deiliz :) vaktimiz yok köyde çalış babam çalış gecemiz gündümüz yok evin tek oğlu olmak çok zor