Enginar tarımı yapan var mı?

Bugün enginar bahçesi gördüm. 120-130 cm aralıklı sıralara, 70-80 cm aralıkla ekilmiş, karık suyu ile sulanıyordu. Suyu çok sevdiğini tahmin ediyorum. Her yıl ekilen bir bitki değil sanırım enginar. Ekimi, bakımı ve yetiştirmesi nasıldır, zahmetli bir işe benziyor.

Ynt: Enginar tarımı yapan var mı?

genelde bildiğim kadarıyla sahil kesimlerinde yapıyorlar bu i$i ciddi anlamda abi .. bizde yeti$tiriyoruz yemeklik kadar suyu seviyor üzüm sergiyerlerinin kenarlarına dikeriz .. köküyle dikiliyo kendi kendine üreyip gidiyo .. bi kere ektin mi uzun yıllar oluyo ..

Salihlide gördüm birader, küçük çapta arazilerde yapmışlar 5-6 dönüm arazide, pazar problemi yok gördüğüm kadarı ile ancak arazi büyüdüğünde pazar problemi ortaya çıkabilir. Genelde yetiştirdiklerini kendi tezgahlarında satıyorlar.

bu sart taraflarında mı gördün orda bahcecilikle ugra$an cok .. yapıyorlardır ama genelde çe$me taraflarında çok yapıyolar ..