erkunt nimet new holland tn75 aynı eşit şartlarda fark ortada !!

Ynt: erkunt nimet new holland tn75 aynı eşit şartlarda fark ortada !!

BASAYEV link=topic=39818.msg414942#msg414942 date=1307793048' Alıntı:
motor arka arkaya takıpda çekiştirmeyle bakılmaz arkadaşım pulluğu dakacan gatacan tarlaya öyle hangisi iyi gidiyo hangisi daha randımanlı bakacan ne öyle arka arkaya
erkuntun rolantide bile stop etmeden çekme ozelligi var çekebildigi pullugu new hollandın hangi motoru etmiş onuda tarlada erkunttan iyi oldugu konusuna varıyosunuz?

yav bi git bi ralenti başını almış gidiyo deneyecen o zaman belli olur

ya kaç sefer söylüyoruz işte kilosu ağır arka arkaya takınca çeker ama gelsin rampa çıksın o ağırlıkla tn75a ya yetişemez bu kadar basit yukarıda yazdım bizim burda ikiside vardı ama tn75a gitti bizdeydi sattık satmasaydık size rampa çıkma konusunda bi video atardım erkuntu övmeye gerek yok tn 75a yı da övmeye gerek yok zaten kullanan bilir o motorun nasıl olduğunu uyrra*-*-

serkan arslan adlı arkadaşa teşekkür ediyorum bir motoru yada markayı kötülemek için çekilen videolara bende karşıyım

serkanarslan link=topic=39818.msg417800#msg417800 date=1308240807' Alıntı:
ya kaç sefer söylüyoruz işte kilosu ağır arka arkaya takınca çeker ama gelsin rampa çıksın o ağırlıkla tn75a ya yetişemez bu kadar basit yukarıda yazdım bizim burda ikiside vardı ama tn75a gitti bizdeydi sattık satmasaydık size rampa çıkma konusunda bi video atardım erkuntu övmeye gerek yok tn 75a yı da övmeye gerek yok zaten kullanan bilir o motorun nasıl olduğunu uyrra*-*-
ağırlık farkı diyosunda nimet 70e den bahsediyorum agırlıkları eşit ve çok çok rahat sürüyo 70e dogru ranpa çıkmada new holland erkuntun zf lerine gore iyi zf ler agır oldugu için ama pullukta deneye deneye deneyemez olduk tn 75 ide td 75d side hepsi aynı erkunta kafa tutamıyolarrr uyrra*-*- uyrra*-*-

pullukların aynı olduğunu nerden bilicez? pulluk markası bile çok fark eder ünlünün çekişiyle diğerleri bir mi ? biri 1 numara büyük olsa yeter :D

yav erkunt cızıttırıyo başka bişi değil o tn kadar motor olamaz erkunt

HASANLARLI link=topic=39818.msg417811#msg417811 date=1308241807' Alıntı:
pullukların aynı olduğunu nerden bilicez? pulluk markası bile çok fark eder ünlünün çekişiyle diğerleri bir mi ? biri 1 numara büyük olsa yeter :D
pulluk ünlüdü ikisininde aynı numaradı nimet le tn 75 di ki tn 75 in 70 lik erkunttan 1. 2. fazlasını çekmesi lazım aynı hızda
BASAYEV link=topic=39818.msg417813#msg417813 date=1308241894' Alıntı:
yav erkunt cızıttırıyo başka bişi değil o tn kadar motor olamaz erkunt
doğrudur pulluk havadan gidiyo aynaları hep dışarda gorunuyo noo-*-s noo-*-s

ağırlıklar eşit değil nasıl eşit olsun tn75a traktörün ağırlığı 2600 kg ön ağırlık 240 kg arka ağırlıkların kaç kg olduğunu unuttum ama toplamı 3 tonu anca buluyordu tn75da olsa olsa 3400 kilo olsun (kabinli olduğu için fark) erkunt 3800 kilodan fazlaydı kataloğunda yazıyordu tam rakamı bilmiyorum ama 4 tona çok yakın bi rakamdı eşitlik nerde onu göremedim bizde tn75a ile römorku dağa çıkarıyorum erkuntta var oda aynı römorktan çıkarıyor ama bana yetişmesi için bi fırın ekmek yemesi lazım daha ama şöyle bi durum var dağda ağaçları sürütüyoruz yola çıkarıyoruz erkunt benim çıkaramadığımıda çıkarıyo hepsinin kendine göre iyi tarafı var erkunta kafa tutamıyo diye bişey yok yani burda 80 lik erkunt var valtra 75 lik war ikisinin gücü kağıt üstünde aynı 2 side üç pistonlu ama valtra erkunttan daha çok çekiyor kafa tutamıyacak bi durum yok yani..........

serkanarslan link=topic=39818.msg417920#msg417920 date=1308296200' Alıntı:
ağırlıklar eşit değil nasıl eşit olsun tn75a traktörün ağırlığı 2600 kg ön ağırlık 240 kg arka ağırlıkların kaç kg olduğunu unuttum ama toplamı 3 tonu anca buluyordu tn75da olsa olsa 3400 kilo olsun (kabinli olduğu için fark) erkunt 3800 kilodan fazlaydı kataloğunda yazıyordu tam rakamı bilmiyorum ama 4 tona çok yakın bi rakamdı eşitlik nerde onu göremedim bizde tn75a ile römorku dağa çıkarıyorum erkuntta var oda aynı römorktan çıkarıyor ama bana yetişmesi için bi fırın ekmek yemesi lazım daha ama şöyle bi durum var dağda ağaçları sürütüyoruz yola çıkarıyoruz erkunt benim çıkaramadığımıda çıkarıyo hepsinin kendine göre iyi tarafı var erkunta kafa tutamıyo diye bişey yok yani burda 80 lik erkunt var valtra 75 lik war ikisinin gücü kağıt üstünde aynı 2 side üç pistonlu ama valtra erkunttan daha çok çekiyor kafa tutamıyacak bi durum yok yani..........
bak kardeşin erkunt 70e diyoruz sana zf si yani t modeli 3760 kg çadırlısı kabinlisi 4 tondan 50 100 kg az sanırım erkuntun e serisi 400 kg falan az zflerinden yani buda 3200 falan gelir nimet zf ve tna da radial lastik var erkuntta düz lastik ve tn ninki kalın lastik bunu goz onune aldınmı hiç? ben ranpada demiyorum tarlaya sok gor ne yapıyo erkunt ve erkunt sofor seçer bunu herkez bilir kullananları

ya şöförlük konusu farklı bişey o konuda tarlada şöförlüğün bi önemi yok bence ama dağda motorların neler yaptığını bi görseniz o zaman şöförlüğün zorluklarını daha iyi anlarsınız hatta dağda çalıştıysanız biliyorsunuzdur. t serisi e serisi diyorsun bak kendinde söylemişsin hafif olduğunu hafifse tarla performansı diğer ağır olana göre biraz daha iyi olur daha az yakıp daha seri gider.. benim daha ağır dediğim olay traktör çekişmeleriyle alakalı idi onu da göz önünde bulundurun. yani t serisi çekişmelerde tn75 i çeker her türlü ama e serisin görmedim bilmiyorum...

serkanarslan link=topic=39818.msg417924#msg417924 date=1308297884' Alıntı:
ya şöförlük konusu farklı bişey o konuda tarlada şöförlüğün bi önemi yok bence ama dağda motorların neler yaptığını bi görseniz o zaman şöförlüğün zorluklarını daha iyi anlarsınız hatta dağda çalıştıysanız biliyorsunuzdur. t serisi e serisi diyorsun bak kendinde söylemişsin hafif olduğunu hafifse tarla performansı diğer ağır olana göre biraz daha iyi olur daha az yakıp daha seri gider.. benim daha ağır dediğim olay traktör çekişmeleriyle alakalı idi onu da göz önünde bulundurun. yani t serisi çekişmelerde tn75 i çeker her türlü ama e serisin görmedim bilmiyorum...
e serisi ile denendi yan koyde video su var ama alamadım alırsam atıcam çok çok rahat surudu diyorum ve dag da erkunt çalıştıranda çok araştırabilirsin erkunt kullanıcılarına sor sen erkuntu ve şofor tarlada onemli değil demişsinya tamamen yanlış bu pullugu ayarlamasını bilmeyen adam motor yarıştırmaya çalışıyo ve erkuntta hassasiyet olayı çok onemlidir hassasiyeti ayarladıgın zaman başka bişeyi oynamana gerek yok motor kendi sürer tarlayı

ya dağda çalıştıranı napayım ben ...... dağda erkuntu kullanan benim komşunun motoru olması benim kullanmıyacağım anlamına gelmiyoki kullandım diyorum zaten. erkunt sürge yaparken daha iyi... tarlada şöförlük önemli deildir dedim ama bi pulluk ayarını yapmasını bilmeyen şöförüm demesin şöförüm diyen yapmasını bilendir... ama çekiştirmede yada tarlayı sürmede çokda önemli deil şöförlük yine söylüyorum çünkü ben çok küçükken babam ayarlıyodu herşeyi motoru ben çiziye koyup getir götür yapa yapa tarlayı sürüyordum bi uğraş gerektirmiyodu bana sadece arada bi çeki koluyla oynamam gerekiyodu motor zorlandığında okadar... dağa girince işler değişiyor işte şimdi ben size desemki arkasında makina takılı 2 tekerlek üzerinde virajlı olmak şartıyla sürge yapılan yerler mi ararsın yoksa baca gibi dik uçurumlar mı ararsın herşeyin içindesin ozaman şöförlükten bahsedebiliriz...... gördüğüm ve kullandığım 2 motoru bana şu motor şundan daha iyi dediğinizde ben kullandığıma mı inanayım napıyım siz söyleyin...

serkanarslan link=topic=39818.msg417932#msg417932 date=1308299191' Alıntı:
ya dağda çalıştıranı napayım ben ...... dağda erkuntu kullanan benim komşunun motoru olması benim kullanmıyacağım anlamına gelmiyoki kullandım diyorum zaten. erkunt sürge yaparken daha iyi... tarlada şöförlük önemli deildir dedim ama bi pulluk ayarını yapmasını bilmeyen şöförüm demesin şöförüm diyen yapmasını bilendir... ama çekiştirmede yada tarlayı sürmede çokda önemli deil şöförlük yine söylüyorum çünkü ben çok küçükken babam ayarlıyodu herşeyi motoru ben çiziye koyup getir götür yapa yapa tarlayı sürüyordum bi uğraş gerektirmiyodu bana sadece arada bi çeki koluyla oynamam gerekiyodu motor zorlandığında okadar... dağa girince işler değişiyor işte şimdi ben size desemki arkasında makina takılı 2 tekerlek üzerinde virajlı olmak şartıyla sürge yapılan yerler mi ararsın yoksa baca gibi dik uçurumlar mı ararsın herşeyin içindesin ozaman şöförlükten bahsedebiliriz...... gördüğüm ve kullandığım 2 motoru bana şu motor şundan daha iyi dediğinizde ben kullandığıma mı inanayım napıyım siz söyleyin...
erkunta alışmadan sevemezsin erkunt agır motordur emin im dagda new holland dan iyidir fren olsun çekiş olsun çekiştirmede onemli deil yazmışsınya 2 tane erkunt bul ikisinide aynı vitese tak yolda l1 e birisine 13 gaz ver birisine 20 gaz ver hangisi çekecek gorursun bak az gaz veren daima üstündür motor daha yavaş çalıştıgından hoplama yapmaz neyse uzatmaya gerek yok herkeze kendi traktoru güzeldir ok-*-s

ya dağda iyi motordur demedim tn75 den erkunt 70 daha iyi dedim orası ok. fren konusunda nh eline su dökemez kusura bakma nh disk fren var 4 tekerlekte.... fren merkezli.... neyse haklsın konuyu uzatmaya gerek yok benim tercihim nh dan yana ... öyle de yaptık erkunt almayı düşündüğümüz halde gittik t5050 aldık ve şuan erkuntla kıyaslamıyoruz.. iyi çalışmalar... alk-*s

serkanarslan link=topic=39818.msg417940#msg417940 date=1308300213' Alıntı:
ya dağda iyi motordur demedim tn75 den erkunt 70 daha iyi dedim orası ok. fren konusunda nh eline su dökemez kusura bakma nh disk fren var 4 tekerlekte.... fren merkezli.... neyse haklsın konuyu uzatmaya gerek yok benim tercihim nh dan yana ... öyle de yaptık erkunt almayı düşündüğümüz halde gittik t5050 aldık ve şuan erkuntla kıyaslamıyoruz.. iyi çalışmalar... alk-*s
erkunt dada lux serisinde ve benimkinde kompresorlu fren var bunuda goz onune bulundurmanı isterim hiç gıram kaçırmadıgını biliriz ve kompresor yoluyla kompresorlu ramork lara da fren attırdıgınıda biliriz baglantıları var yani firen konusunda bencede erkunt :) neyse uzatmayalım

ya herkesin kullandıgı kendine göre iyidir...işini görüyomu, çiftini sürüyomu tamam... ok-*-s

At sahibinin altında kişner diye bi laf var . Motor işi bence öyle . Motora merakı olan inini cinini her huyunu bilir. Birde işimi gorsunde nasıl görürse görsün olanlardan var. Gerek tarlada gerek rampa da gerek dağda motorun az yakması çok çekmesi yerine göre devirli kullanıması tamamen şoförün elinde olan bişey çekişmede dağda ağırlık olan çekiyo tarlada ise biraz performans az olur ama pati çekmez.

bakın o kompresör işi erkuntta daha dünkü iş bizde 2000 li yılların başlarından beri var traktörlerimizde şuan dağa başlamadık ama t5050 ye de taktık bizim römorkumuzda as600 dingili var 2.35 m genişlik 4 m uzunluk ve havalı fren mevcut zaten erkunttaki kompresör tüpü küçücük bişey biz dağdan 14-15 ton yükle........ o çıkılan rampaları iniyoruz bazı 45 ' 50 ' dereceye kadar dikleşen yollardan iniyoruz birkaç videoda çekmiştim ama siteye nasıl atılıyor bilmiyorum hiç öyle yükleme yapmadım... fren diyorsan havalı fren nh dımızda var gelin bakın orjinalden daha iyi olduğunu görünce erkunttaki sistemi bile beğenmezsin burda iki tane lüx var :) .. ben fren deyince motor frenine bakarım 4 tekerlekte disk merkezli fren varsa söyle................ daha iyi olduğunu değil onun kadar iyi de...

arkadaşlar bizim kasabadada 15 in üzerinde erkunt vardı ama şimdi 2 tane kaldı hep değiştirdiler nedendir bilmem