ufukk link=topic=72139.msg835415#msg835415 date=1390803531' Alıntı:Sevgili Kubilay07 braderim , açılan konunun başında 24 saat nöbet mi bekleyeceğiz?Yazacağımızı yazdık , bundan sonra diğer insaların görüşlerini edinmemiz gerekli.
Ufuk abininde uyuması , sabah kalkıp işe gitmesi gerekiyor.
Konunun ilk mesajlarında belirttim zaten , üyelerimizi neden cevap yazmıyor , forumu nasıl daha etkili bir hale getirebiliriz , bir nevi araştırma yapıyoruz , insanlar neden cevap yazar , ne cevap yazmaz , bunları irdeliyoruz.
Teşekkürler Erkan,alipasalierkan link=topic=72139.msg835574#msg835574 date=1390822624' Alıntı:Bende konuya birşeyler yazmak istiyorum. Diğer arkadaşlar yazsınlar diye biraz bekledim. Sitemizde sessiz, sakin takılan baya bir arkadaşımız var. Bazen sitede nickleri gözüme çarpan arkadaşlar var. Arada profillerine bakıyorum. Acaba bir ileti falan yazmış mı diye. Fakat herhangi bir yorum yok. Şimdi kimseyide illa yorum yaz diye zorlayamayız. Belki bilmediği bir konudur veya onu çekmiyordur. Kendimden örnek vereyim. Bazı konularda beni çekmeyen noktalar oluyor. O da ilgi alanıma girmediği için. Mesela hayvancılık konularına pek yorum yazmam. Çünkü o konu hakkında bilgim yok. Bildiğim konulara, ilgimi çekenlerede elimden geldiğince yorum yazıyorum. Teşekkür ediyorum. Benim konularımada bazen bakıyorum. Arada hiç yorum almayan veya çok az yorum alanlar oluyor. Sitenin yoğunluğunda kaybolan konularım oldu. Ama normal karşılıyorum. Konularımı aktif etmek için bazen ara ara yorumlara cevap veriyorumki. Daha sonra giren kişilerde konuyu görsünler. Yani birazda konu açanların konularını çekici hâle getirmeleri lâzım. Kendileride diğer ilgilerini çeken konulara yorum yazsınlarki onlarda kendileri konu açtıklarında yorum alabilsinler. Yani arada bir etkileşim olacakki karşılıklı ilgi çeken konulara yorumlar gelsin. Birazda bu yeni üyelerin yorum alamaması bundandır diye düşünüyorum. Daha yeni üye konu açıyor. Herhangi bir aktifliği yok. Sitede de o ara başka konularda yoğunluk varsa konusu arada kaynayabilir. Bu normal birşey. Bize düşen mümkün olduğunca yeni üyeleri gördüğümüzde etkileşime geçip konuyu biliyorsak bir yorum yazmak.
Birde bunun dışında sitemize üye olan çok genç arkadaşlarda var. Okulu olanlar falan. Bu arkadaşlarımızda pek çiftçilikle alakaları olmadığı için sadece konuları takip ediyorlardır diye düşünüyorum. Yani çoğunluk böyle genç arkadaşlardan oluşuyor. Birde bunun aksi yaşça daha olgun üyelerimiz var. Bu üyelerimizde bilgisayar kullanmada zorlandıkları için konu açamıyor, yorum yazamıyorlar diye düşünüyorum. Bu yüzden de sadece sitemizi takip etmekle yetiniyorlar. O yüzden bu noktada sitemizin nasıl kullanılacağını anlatan kullanım kılavuzu tarzından vidyo kayıtları hazırlayıp, sitemizin ana sayfasında kullanım kılavuzu gibi yayınlarsak iyi olacaktır. Misal siteye fotoğraf yüklemesi nasıl yapılır? Bunu anlatan bir vidyo olsa, hiç bilmeyen bir kişi bile izleyerek yapabilir diye düşünüyorum. Bununla alakalı hep kafamda bir çalışma fikri var. Fakat bir türlü hayata geçiremedim. Umarım bu sömestr tatilinde yapabilirim. Bu şekilde sitemiz daha aktif bir kullanıma sahip olacaktır diye düşünüyorum.
Sitemizi daha aktif bir hâle getirebilmek için bazı kanallardan sosyal ortamlarda da aktif olmamızda fayda olacaktır diye düşünüyorum. Yurt dışı tabanlı bazı sitelerin böyle aktiflikleri var. Yani şöyle bir örnek vereyim. Sitemiz olarak bir Youtube kanalımız olursa iyi olur diye düşünüyorum. Bu kanaldan da sorumlu bir arkadaşımız olursa iyi olur. Bu arkadaş vidyoları düzenler. Sitemizi tanıtıcı unsurlar koyar. Youtube üzerinden de üye çekmemize ön ayak olabilir. Misal örnek veriyorum. Buluşmalardan vidyolar bu kanalda yayınlanabilir. Onun dışında faydalı konuları içeren mesela dün gece Volkan ' ın paylaştığı pancar sökme makinasını kendi kendine tamir ettirme gibi yani faydalı şeyler konulabilir. Bir başka örnek Ömer arkadaşımızın TLA kalibrasyon vidyosu. Yani bunlar çoğaltılabilir. Bu tarz vidyolar gönüllü arkadaşlarımız tarafından çekilir. Dilerse kendileri veya bu işten sorumlu arkadaş sitemizi ve üyemizide tanıtçak unsuları vidyoya ekleyerek paylaşır. Bu şekilde diğer kanallardan da aktif üyeler çekilebilir. Mesela Facebook üzerindeki sayfamızdan da günlük yeni ilgi çekici aktif konular paylaşılabilir. Böylece oradan takip eden ve sitede aktif olmayan üyelerde konulara çekilebilir. Yani bu daha da dallandırılabilir.
Buluşmalar konusuna gelirsek. Buluşmalar gerçekten sitemiz içinde etkileşim için çok güzel şeyler. Buluşmalara katılan arkadaşlar daha samimi muhabbetler kuruyor. Böylece konular arasında takip ve yorumlar daha çok artıyor. Bu gruplaşma gibi görülebilir. Ama gerçekten etkileşimi arttırıyor. Bu şekilde bölgesel küçük çaplı buluşmalar iyi olacaktır. Bu daha sonra genel organizasyonlar ile daha da pekişir. Mesela Trakya grubu daha büyük bir organizasyon ile diğer arkadaşlarımızla tanışır. Bu sefer etkileşim daha da artar. Yani bunu gruplaşma olarak görmeyelim. Sosyal bir bağ kurmada ilk adımlar diye düşünelim. Bu yarın 5 kişi arasındaki etkileşimden 20 kişi arasındaki bir etkileşimi ve daha da artarak devam eden bir olaya dönüşebilir. O yüzden bu tarz organizasyonlara mümkün olduğunca üyelerimizin katılmasını tavsiye ediyorum. Biz katılmıyoruz diye bizi dikkate almıyorlar diye düşünmesinler. Sadece bu tarz etkileşimler iletişimi daha da arttırıyor. Tabi ki herkesin imkanları ve vakitleri uymayabilir. Ama elimizden geldiğince katılıma faydalı olmaya çalışalım ve çekinmeyelim. Bazılarımızın okulları ve işleri olabiliyor. Onlarıda hoşgörmeliyiz.
Yok braderim saygısızlık etmedin , her görüş önemli , nitelikli tartışma bizi daha ileri götürür.kubilay07 link=topic=72139.msg835637#msg835637 date=1390829588' Alıntı:abi estağfirullah tabiki nöbet bekelemeyeceksinsanırım pc başında değilmişsin o sıralarda fakat ben bunu bilmiyordum ve online gözüküyordunacaba konuyu açtı sonrada ilgilenmedimi diye düşündüm oysa öyle birisi olmadığını tahmin ediyorum tamamen pc başındaki kopukluktan kaynaklanan bir durummuş anlatınca anladım saygısızlık ettiysem özür dilerim kusura bakma abi
konuyu saptırmayayım bu konudaki görüşlerimi daha önce belirttim sonucu merakla bekliyorum..
ufukk link=topic=72139.msg835651#msg835651 date=1390830584' Alıntı:Yok braderim saygısızlık etmedin , her görüş önemli , nitelikli tartışma bizi daha ileri götürür.
arkadaşlar utanıyolar abi yorum yazmaktanüçemli link=topic=72139.msg835666#msg835666 date=1390831704' Alıntı:güzel bir konuya temas etmişsin ufuk abi.benimde dikkatimi çeken paylaşımlardaki okunma sayısı ile yorumlar arasında baya fark var.bazı arkadaşlar yorum yazmaktan çekiniyorlar heralde.
Ali SARAÇ link=topic=72139.msg835534#msg835534 date=1390820664' Alıntı:ufuk abicim bide bir öneri olarak gerçi mehmet kardeşimde belirtmiş .. bölge bölge gruplarımız olsa iyi olur misal ben ege bölgesinde tanıdığımız bildiğimiz kişiler hariç kaç kişi var forumda bilmiyorum .. ege buluşması yapabiliriz ama bildiğim .. yakub abi bilal abi cihan , ercumet güven vs vs başka kimse bilmiyorum halbuki denizliden afyon uşak kütahyadanda çok üyemiz var .. hem buda bi teklif olabilir değerlendirmek isteyen arkadaş olursa ege bölgesi olarak bi buluşma ayarlayabiliriz en uygun zamanda ..