gübre kullanımı

piyasada birçok gübre çeşidi var artık.doğal olarak birçok seçenek var.sıvı ve katı gübrelerden hangisi daha karlı olur ve uygulanma şekilleri nelerdir ? görüş ve bilgilerinizi bekliyorum.

Ynt: gübre kullanımı

[size=12pt][size=12pt]Gübreleri iki kısımda inceleyebiliriz. Kimyasal ve Organik(Doğal) Gübreler.

Bitkilerin En Çok İhtiyaç Duyduğu Kimyasal Gübreler;
Makro Elementler: Azot, Fosfor, Potasyum, Kükürt, Magnezyum, Kalsiyum
Mikro Elementler : Demir , Çinko , Mangan, Molibden, Bakır, Bor

Organik(Doğal Gübreler);
Katı Hayvan Gübreleri (Ahır Gübresi, Tavuk Gübresi, Yarasa Gübresi Vs.), Kompost, Yeşil Gübreleme.
Ticari Organik Gübreler: Leonardit, Torf, Humik- Fulvik Asit

Gübreleri hangi bitkilerde kullanacaksınız ? Yazarsanız daha ayrıntılı olarak cevaplayabiliriz.[/size][/size]

buğday ayçiçeği ve kanola tarımı olarak Trakya için öneri sunabilirmisiniz. ayrıca üre ve can gübrelerini pril mi granül mü kullanalım teşekkürler

ibrahim5959 link=topic=73339.msg855960#msg855960 date=1393707047' Alıntı:
buğday ayçiçeği ve kanola tarımı olarak Trakya için öneri sunabilirmisiniz. ayrıca üre ve can gübrelerini pril mi granül mü kullanalım teşekkürler

[size=12pt]İç Anadolu Bölgesi İçin; Uyguladığımız Buğday Gübrelemesi ;

Sulu Koşullarda Buğday Gübrelemesi;

Ekimde 20 kg/da Dap + 4 kg/da Katı Humik Asit (Hamino)
Erken İlkbaharda 20 kg/da Üre
Buğday 1.Su 16kg/da Amonyum Sülfat
Buğday 2. ve 3.Su Toplamında 20 kg/da Amonyum Nitrat

Kanola ve Ayçiçeği Ekmediğimiz İçim Detaylı Bilgi Sahibi Değilim. Geçen Yıl Konya ' da Ekimi Çok Yapılmıştı. Forumda Ayçiçek ve Kanola Eken Çok Arkadaş Var Onlar Yazarsa Daha İyi olur.

Pril veya Granül Üre ' de Kimyasal Olarak Hiç Fark Yoktur. Granül Üre, Pril Üreye Nazaran Boyutları Daha Büyük Olduğu Fır Fır İle Atım Kolaylığı Sağlar..

Can,' Yani Kalsiyum Amonyum Nitrat Gübresi %26 Azot İçerir ve Genelde Asidik Topraklarda Kullanılmaktadır.
Karadeniz Bölgesinin Toprakları Ekseriyetle Asidik Olduğu İçin Amonyum Sülfat (Şeker Gübre ) Karadeniz ' de Pek Kullanılmaz.
Alkali yapıda yani Ph yüksek bir toprak yapınız varsa genellikle Amonyum Sülfat Gübresi Kullanabilirsiniz.[/size]

Humik asidi ekili bugday uzerine bu mevsimde denediniz mi acaba? CAN gubresi ozellikle bolgemiz gibi kirecli ve alkali topraklarda daha fazla kalsiyum ekleyerek pH i yukari dogru cekecek bir urun ben mi fazla evhamliyim yoksa yeterince bilgilendirilmiyor muyuz bilemiyorum.

cem.ispir link=topic=73339.msg857504#msg857504 date=1393879796' Alıntı:
Humik asidi ekili bugday uzerine bu mevsimde denediniz mi acaba? CAN gubresi ozellikle bolgemiz gibi kirecli ve alkali topraklarda daha fazla kalsiyum ekleyerek pH i yukari dogru cekecek bir urun ben mi fazla evhamliyim yoksa yeterince bilgilendirilmiyor muyuz bilemiyorum.

CAN/AN/ÜRE kullanımı hakkında Toros Gübrenin web sitesinde çak faydalı bilgiler var. İncelemenizi tavsiye ederim.