JHONDERE 5050 E 4X4 İLK İZLENİMLERİM (TARLA TİPİ)

Ynt: JHONDERE 5050 E 4X4 İLK İZLENİMLERİM (TARLA TİPİ)

baba540 link=topic=59646.msg645096#msg645096 date=1352022721' Alıntı:
eee jhondereye artık boş durmak yok :) aaaah ahh nerde 2 gün sonra bir koyarım depoya bir daha marta kadar çıkmaz martta bi çıkar 10 saat durduğu yerden ilaç verir sonra temmuz a kadar yatar.şimdilik hevesimiz bi çıksında.gerçi hiçte çıkmayacak gibi ama.bu gün evimizin arkasında çok dik bir rampa var ordan taş yükledim 4x4 e de taktım maşallah tekerler hiç boşa dönmedi.bir de yeni birşey daha farkettim.romörk önceki traktörüme göre traktöre daha uzak ve dolayısı ile keskin virajlarda hiç romörku çıkarma gibi falan bir sıkıntıda olmuyor.fiat 540 ımla dönemediğim bir viraj vardı bu maşallah tek seferde döndü.şuana kadar herşey yolunda çok şükür.

resimden pek belli olmuyor olabilir ama resimdeki yer çok çok dik bir rampa.

images
image

yukarda bahsettiğim viraj 2. resimde görünen viraj...
valla abi sen bu fotolari atinca kalbim sizliyor cok guzel fotolar traktorun masallahi bu traktoru suntrasin o yokuslu virajli yollarinda surmenin keyfine doyum olmaz bunun arkasunda biseyler yazdiralim bari :) su ana kadar bu traktoru yolda surme firsatim olmadi ne yazikki ama kullanan abilerim dedigine gore bir ucak mis abimin koyu suntrasida cok iyi bilirim yolu rampa viraj ah ah o suntrasin yolunda bu yesil geyigi sahlandirmak isterdim konfotuna ergonmisine diyecek yok

çok şeyler yapacam kardeşim ama sırası ile.sonra bak nasıl olacak 5050.öne krom tampon kendim çizip koyacam ustanın önüne isteyecem aynısını.kafamda çok güzel bir şekil var.sonra tampona 4 tane sis lambası , sonra güzel bir korna , sonra egzozun sesi ile biraz oynayacam az biraz ses çıkmalı eeeee nede olsa 540 tan bu traktöre geçtik biraz seste lazım ,sonra kaputun üstüne güzel bir bez , tabi hepsinin sırası ve zamanı geldikce.

haa en önemlisi de birazcık gazının açılması lazım şöyle bir 40-50 saat sonra.hep tarlada kullansam işim sadece çift olsa bunların hiç birini yapmam ama ben traktörü 100 de 70 yolda kullandığım için insanın kullandıkca kullanması gelmesi lazım...

Güle güle kullan , yapmak istediklerini okudum , sen traktör almamışsın adeta ailene yeni birini dahil etmişsin.
İnşallah hayırlı mal çıkar , sana uzun yıllar sorun ve arıza çıkarmadan hizmet eder , ekmek yedirir.

baba540 link=topic=59646.msg644940#msg644940 date=1351963623' Alıntı:
çok teşekkürler çok çok saolun.ALLAH isteyipte alamayanlara daha iyisini versin.

ben servise sordum ali abi biraz kullandıktan sonra gazı açılabilir dedi.şuanda iyi ama bir 100 saat sonra gazı açıldımı dahada iyi olur.şimdi şöyle bir düşüncem var.gaz devrini açınca ben illa 3000 devirde tam gaz daha süratlı gitmesi için deyilde mesala traktörde 4 ton var tam rampaya saracan , bir 2500 devir ile rampaya sarmak var birde 3000 devirle rampaya sarmak var.şu traktörün suratı birde 35-37 olsa vallaha tadından yenmezdi.ama yinede umudumu kaybetmiş deyilim belkide gazını açtırınca 35 yapar.

kardeşim pompanın markasını duymuştum , hatta şöyle söyliyim bayi pompanın çok iyi marka olduğunu söyledi ama inan unuttum markasını...
john deerein hindistan MONTAJ serilerinde amerikanin en unlu pompa si stena-dyna dir ve cok kalitelidir

pompasının kalite olduğu belli ciğerli makine.daralarak çok gidiyor.yani devir düşmeye başlayınca bir anda traktörün gücü bitip gitmiyor.birde şu dikkatimi çekti.mesala rampda belli bir gücün altına düştü sonra az bi düzlük sonrası yine rampa.o az bir düzlükte hemen kendini topluyor.son devire çıkıyor.yani açılırken çabuk ,daralırken ağır.küçük yaştan beri traktör kullanırım.sonra 3-4 yıl kamyon şöforluğu yaptım.kendime göre bazı fikirlerim var.mesala çeken motor az yakar.az yakar ki çok çeker.bazı makinelerde zorla çok çeker.mesala gazını açarsın , avans verirsin , vs vs ama bazı makinelerde tıpkı jhondere nin 5050 e serilerin de olduğu gibi hiç bir yerini kurcalamadan orjinal hali ile çok çekerse ha işte o makine az yakar.

bugün köyümüze yakın bir köyden olan, çok sevdiğim ve saygı duyduğum bir abim ile karşılatık.ilk önce 2008 tt 55 i vardı 4x4.sonra sattı ls aldı o da 4x4.dedim abi sen eski 4x4 cülerdensin makineden anlarsın,kaliteden de çekişten de şu bizim 5050 ye bir binde bi bakalım eksileri neler veya artıları dedim.bindi gitti traktöre.4x4 e aldı fren gaz falan sonra bir rampa vardı romörkle vurdu o rampaya falan tabi traktörümü uzaktan bile olsa izlerken keyf alıyorum.neyse geldi yanıma.direk ilk sorduğu hiç yükte denedinmi dedi.bende ilk aldığım günün ertesi denedim abi senin şimdiki boş romörkle vurduğun rampaya net 6 ton ile vurdum dedim , direk takviyeye düştümü dedi.bende yok abi ne takviyesi en serinin 2 si ile çıktı dedim.inanmakta zorladı ama birbirimize olan itimat ve güvenden dolayı inandı.vallaha dedi bende analadığım kadarı ile bunlar çok çekecek dedi.rampada en seri 3 ile gazdan ayağımı tam çektim geri bastım yine topladı dedi.sonra manevrasını ve dreksiyonun çok hafif oluşunu beğendi.4x4 alındığında traktörün yine aynı 4x2 de ki gibi oluşunu deyişme olmayışını beğendi.4x4 te frenin kendi ls sinden çok çok iyi tuttuğunu beğendi.seri vitesle yüksek devirde newholland ile giderken önden bir uğultu geldiğini jhonderede bu seslerin hiç birinin olmadığını söyledi ve ekledi.inşallah en kısa zamanda satarım ls yi de gider banada alırız bir 5050 4x4 dedi.ha birde kullanımının çok rahat olduğunu belirtti.tabi ben bu konuda çok fazla bir yorum yapamam.sonuçta bu kullandığım ilk 4x4.ama abimin 2 farklı 4x4 e binmiş biri olarak bunları söylemesi de hoşuma gitmedi desem yalan olur.bir kez daha doğru bir seçim yapmışım hissi verdi.ve bir kez daha bana jhondereyi ve özellikle de 5050 serisini tavsiye eden tarsus jhondere bayisine hayır dua ettim.onların sıcak ,samimi , söylemleri insana artı güven veriyor.ve zamanla da söylenenlerin aynısının çıkmasını insanı çok mutlu ediyor.sonuçta bizler bu yıl kilosu 400 e 500 e şeftali sattık.para kazanmak çok zor.insanın verdiği paranın boşa gitmediğini görmesi ise tabiki çok güzel....

Hayırlı olsun güle güle kullan ALLAH kaza bela vermesin.
bende johndereci olarak bir eksisini söyleyim yapmışlar yapmasınada hadi benimki 2007 model ama 2012 lerde frene basınca dört çekere gecse süper olur.massey bile yapmış 15 gazı gecince dört çekere otomatik geçiyor.

mesuteker link=topic=59646.msg645773#msg645773 date=1352193139' Alıntı:
Hayırlı olsun güle güle kullan ALLAH kaza bela vermesin.
bende johndereci olarak bir eksisini söyleyim yapmışlar yapmasınada hadi benimki 2007 model ama 2012 lerde frene basınca dört çekere gecse süper olur.massey bile yapmış 15 gazı gecince dört çekere otomatik geçiyor.

çok teşekkürler çok saolun.evet mutlaka eksiği vardır kesinlikle ama işte acıkcası artılarını ve eksilerini bir kıyaslama yaptığımda ise artıları çok çok ağır basıyor.hatta eksisi şimdilik nerdeyse yok denecek kadar az.benimde bir tek kafama şu takıldı.ön ağırlıklar biraz ilerde.mesala biraz daha geride olsa daha iyi olurdu.olur olmaz bir arabanın falan arkasına yanaştığımızda az bir dikkatsizlik biçer öndeki arabayı mazallah.

tümosan 8095 link=topic=59646.msg645809#msg645809 date=1352202343' Alıntı:
hayırlı olsun.bol kazanç getire traktörünüz.iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

çok teşekkür ederim çok çok saolun.

photo hosting sites

sevgili forumcular sizlere bir sorum olacak.bu ön ağırlıkları yan çevirtme şansım yokmu.veya başka bir şekilde takılabilmesi mümkünmü ? biraz fazla uzun ve dreksiyona geçtiğimde görünmüyor.ALLAH muhafaza bir arabanın arkasına falan çok yanaşayım derken bir anlık dikkatsizlik başımıza iş açar sonra.birde bi anda fazla bir manevra falan yaparsam yan yan biyere falan çarpar diye geliyor aklıma.

Evet biraz uzun ama bu JD nin özelliği.Traktörün ağırlık merkezini daha öne almak için yapılmış.Böyle dünya markası traktörlerde her nokta uzun mekanik ve mühendislik hesaplamalarının sonucudur.Hintliler bunu kafalarından yapmıyorlar.Amerika böyle ürettiriyor. Orjinalini bozmasan iyi edersin.Karar senin.

Bence 54 c nın agırlıklarını al bunu sök onları yeşile boya 4 tane tak aynı olur guzel durur bence.54 c nın agırlıklarıda buna benzıyor.

hayırlı olsun.. bende nisanda 5055e aldım .üzerinde dağcılar kabin var. bende çok memnunum

hayırlı olsun güle güle kullan..en önemlisi traktöründen memnun olman.insanın aldığı bir malın beklentilerini karşılaması rahatlatıyor..

Göktürk- link=topic=59646.msg646247#msg646247 date=1352273605' Alıntı:
Evet biraz uzun ama bu JD nin özelliği.Traktörün ağırlık merkezini daha öne almak için yapılmış.Böyle dünya markası traktörlerde her nokta uzun mekanik ve mühendislik hesaplamalarının sonucudur.Hintliler bunu kafalarından yapmıyorlar.Amerika böyle ürettiriyor. Orjinalini bozmasan iyi edersin.Karar senin.
bunları da düşünmüyor deyilim.bu şekilde traktör çok oturaklı.acaba çıkarırsam bu oturaklılık ve denge kaybolur diye de geliyor aklıma.saygılar.

Fiat_Junior link=topic=59646.msg646343#msg646343 date=1352296365' Alıntı:
Bence 54 c nın agırlıklarını al bunu sök onları yeşile boya 4 tane tak aynı olur guzel durur bence.54 c nın agırlıklarıda buna benzıyor.
seçeneklerim arasına girdi.kesinlikle çok mantıklı.traktör galerilerini bi gezeyim bakalım ikinci el bulursam alırım.saygılar.
suloban link=topic=59646.msg646436#msg646436 date=1352307442' Alıntı:
hayırlı olsun.. bende nisanda 5055e aldım .üzerinde dağcılar kabin var. bende çok memnunum
çok teşekkürler.sizin 5055 de hayırlı olsun.inşallah memnuniyetimiz her daim olur.
ramiz balcıoğlu link=topic=59646.msg646440#msg646440 date=1352308488' Alıntı:
hayırlı olsun güle güle kullan..en önemlisi traktöründen memnun olman.insanın aldığı bir malın beklentilerini karşılaması rahatlatıyor..

çok teşekkürler çok saolun.bu gün bahçemde ki bazı şeftali ağaçlarını köklemem gerekiyordu.kazmayı aldım elime.ha vur de vur aman yarabbim bayadır elime kazma almayınca biraz zor geldi vallaha.sonra bir baktım benim jhondere gölgede bana bakıyor.ya nebliyim önceki traktör de böyle bir şey yapmam mümkün deyil.yerde eğimli ve engebeli.hemen jhonderenin arkasından romörku çıkardım bir halat bağladım aldım 4x4 e hemen yanaştım ağacın birinin yanına doladım halatı ağacın gövdesine haa dedim oğlum asıl bakalım birde baktım tek bir kök kalmadan ağaç dışarda.4x4 olmasının faydasını da ilk defa gördüm ve çok hoşuma gitti.4x4 olmasa ağaçların arasından mümkün deyi geçemem.ya aşağı kayar ya çıkmaz falan.yani kazma ile yapamadığım işi oturduğum yerden yaptım.diyeceğim insanın verdiği paranın karşılığını alması gerçekten de çok güzel.saygılarımla....

Başka marka motorun ağırlığını takarsan hem motorun tipi kaçar hem dengesi -ön arka yönde-bozulur.Çünkü 50-60 kg ağırlığı 30 cm geriye almış olursun.Hemde ayıplanırsın.Başta ben ayıplarım ))

Abi sen ona buna bakma senın traktorune baktım agırlık takılan yer 54 c nın agırlık takılan yerı gıbı aynı nerdeyse sen onları sök 4 tane tak bak motora nasıl tip gelıyor hem 5 10 kılodan bır sey olmaz oraya yazmıssınız motorun dengesı kaybolur dıye ama sallayıp :) durmayın bişiy olmaz sonucta oraya sen 1 ton takmıyorsun en fazla oynarsa 10 kılo oynar.

Fiat_Junior link=topic=59646.msg646524#msg646524 date=1352318883' Alıntı:
Abi sen ona buna bakma senın traktorune baktım agırlık takılan yer 54 c nın agırlık takılan yerı gıbı aynı nerdeyse sen onları sök 4 tane tak bak motora nasıl tip gelıyor hem 5 10 kılodan bır sey olmaz oraya yazmıssınız motorun dengesı kaybolur dıye ama sallayıp :) durmayın bişiy olmaz sonucta oraya sen 1 ton takmıyorsun en fazla oynarsa 10 kılo oynar.

bence fazla oynar.4x50 200 kilo ağırlık var.54 c nin ki en fazla 100 civarıdır sanıyorum.