Ynt: JHONDERE 5050 E 4X4 İLK İZLENİMLERİM (TARLA TİPİ)
şuan için traktörüm 50 saatte.çok fazla kullanmadım ama sanırım 50 saatte bile çok şey deyişti.traktör ilk geldiğinde sanki fren sıkıyormuş gibiydi.bunu her ne kadar rampalarda anlamasam da hafif inişlerde traktör kendini resmen bırakmıyordu.şuan için bu tamamen düzeldi diyemem ama nerdeyse kalmadı.yakıtını tabi 3 aşağı 5 yukarı takip ediyorum.net olarak bir ölçüm yapmadım ama fiat 540 - 480 likler ile hemen hemen aynı.belki biraz fazladır ama onunda 300 saatten sonra tamamen azalacağını düşünüyorum.çekiş konusunda ise çok bir deyişme olmasada ani hızlanmalarda belli bir oranda deyişiklik oldu.gelelim 50 saatlik bir kullanıcı olarak artı ve eksilerine.bunu maddeler halinde yazmak istiyorum.
ARTILARI
*kullanım çok rahat,oturağı dreksiyonu ,hani arabalarda iç mekan derler ya gerçekten traktöre in bin çok rahat çok kolay.inip binerken dizime sürten bir vites kolu veya karnıma dokunan bir dreksiyon simidi yok.ayak gazı tam istenilen yerde.ne tam sağda nede solda.
*en çok dikkatimi çekenlerden biri frenler gerçekten çok güzel.yüklü aşağı doğru bırakıyorum fren biraz inmiş gibi oluyor ama biraz sonra otomatik fren ayarı sayesinde tekrar eski yerine geliyor.
*yakıt ; henüz açılmamış bir traktör olmasına rağmen ,beklediğimden az ,
*rampda çekmesi gerçekten çok iyi.benim diyen emsali 50 beygir traktörler boy ölçüşemez diye düşünüyorum.tabi rampada iyi çekmesinin bir handikapı ise düzde biraz ağır.27 gaz devri ile 31-33 arası yapıyor.
*vites geçişleri aldığımda çok iyiydi ama sanırım biraz daha alışmış olmalı ki şimdi çok çok iyi.
*manevrası iyi.birde nede olsa eski 540 cıyız.ses bizim için önemli

çok güzel ve gevrek bir motor sesi var.
EKSİLERİ
*dediğim gibi son hız gazı açmadan 35 civarı olsa daha iyi olurdu.benim için 30 yeterli ama 5050 yi düzde ara işlerde kullanacak arkadaşlarımıza az gelebilir.
*ön ağırlıklar fazla ilerde.hala alışamadım desem doğru olur.
*hareket halinde gelen ve traktörümün saati arttıkça azalan bir ses var.servisimize sordum.o sesin giderek azalacağını ve 300 saatten sonra nerdeyse hiç kalmayacağını söylediler.bu gerçekten benimde dikkatimi çekti.traktör ısındığında ise bu ses çok çok azalıyor.bahsettiğim ses sanki defransiyel sesi gibi...
*arka lastiğin bir ebat daha büyük olması vede lastiklerin biraz daha kalite olması iyi olurdu diye düşünüyorum.benim için sorun yok traktörümü az kullanan biriyim ama çok kullanan birisi için ilk lastikler beklenilenden çabuk bitebilir.şayet bu durumda ben lastiğimi bir ebat büyüterek daha kalite bir lastik takardım...
50 saatlik tecrübelerim bu kadar.sormak istediğiniz şeyler olursa lütfen sorun...bildiğim ve anladığım kadar cevaplamak isterim.farkettiğim birşeyse sanırım traktörüm 150 - 200 saati geçtiğinde dahada iyi olacak.yakıt olsun çekiş olsun.herşey en istenilen düzeyde olacak sanıyorum.şuan traktörüm henüz 50 saatte olduğu için gazını sadece 2 devir yükselterek 25 devirden 27 devire yükselttirdim ve hız olarak 32-33 civarı yapıyor.100 saati geçtiğinde ise 29 devire yükselttirecem şayet o zaman 35 yaparsa benim için ideal seviyeye gelmiş olur.teşekkürler saygılar...