Karaçime erken ilaç varmı?

08.09.2014
2,222
3,198

Arkadaşlar ekim den sonra çıkan karaçimen otuna erken mücadele için kullandığınız yöntemler ve ilaç adları nelerdir. Bu hafta girebilirsem atmayı düşünüyorum.

Kelt pahalı olduğu için ufak parçalara atamadık. Şimdi ot fışkırmış,normal de subatta atarız karaçimene ilaç ancak topik ve hammer karışımı yapanlar varmış. Sizce başarışı olurmu?

IMG_0305.JPG
IMG_0307.JPG
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafaşahin

Karaçimen türü dar yapraklıların mücadelesinde en ucuz çözüm, ekimden hemen sonra dönüme on gram olarak kullanacağınız HAMMER dir. Çıkış sonrasındaki kullanacağınız ilaçlar çok maliyetli olacaktır.
 
Karacim lerde çıkış öncesi hammer kullanmak maliyet i epey bı düşürür, çıkış sonrası özellikle lolium cinsi çimlerde axial muadilleri, doğal kimya TIFIS WG safa tarım ORBİT OD makul seçenek olacaktır, eğer ki bromus cinsi çim çeşitleri var ise wheater od 45 kullanmak nokta atışı olacaktır, atribut u tavsiye etmem buğdayı çok sarsıyor
 
  • Beğen
Tepkiler: ziyaretci33
Kolay
Ekli dosyayı görüntüle 43491

Kelt attığım anız yerleri havaların kurak gitmesi sebebiyle etkisini göstermedi bizde enfors düşündük maliyet çok geldi babam topik ve hummer at maliyet düşşün dedi. Şuan gidiyorum kontrole birazdan foto atarım. 1 hafta oldu atalı. Emicem @jitem kontrol etmiş gidiyolar demişti göreceğiz.
kolay gelsin tamamen etkisini 15 gunde gosterir bende kullanmistim daha once 4 veya 5 dönüme kullanirsan daha etkili oluyor
 

Ekli dosyayı görüntüle 43553

Kontrollerimde bayağı vurulmuşlar bir haftada. Buğday sanki altına almış gibi duruyor. Ancak çok sıcak bir kış yaşıyoruz buğday aşağı çalışacağına yukarı çalışıyor. Bu sezon bizde harman zor geçecek bunun habercisi gibi.
Durdurmuş ama ölmeyecek gibi duruyor
 

Benzer Konular