kendi humik asitimizi yapmak..

Cevap: kendi humik asitimizi yapama

Yaptığım hümik asit i, il özel idaresinde toprak analizi yapan laboratuvar var orayla görüşücem bakalım analiz yapabiliyormu. Eğer olursa. Numune vericem sonuç ne çıkacak.

• Beğen
Tepkiler: KIZILTAN
Cevap: kendi humik asitimizi yapama

Edindiğim bilgiye göre çok fazla riski yok. Sadece potasyum hidroksite dikkat etmek gerekli. Yapacak kişilerin dikkatli olması dileğimle konuyu takipteyim.

Yazdığım halde çıkmadı galiba. Malzemeler elimde şu an yapınca sizinle tabiki paylaşırım. 100 kg hümik asit 80 tl. Fosil power. 25 kg. Potasyum hidro oksit 160 tl n11 den aldım. PH ölçer 130 tl. Termometre 20 tl. 200 litrelik pilastik varil 60 tl. Toplam 450 tl yapıyor. PH metre,termometre ve varili çıkınca maliyet düşüyor.yani 240 tl
bilgiler için sağolsun

TrakKulüp Mobil Uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu humik asiti kuru tarim icinde kullanabilirmiyiz acaba. Ben bir ziraat muhendisine sordum. Duzensiz yagmur alan bolgelerde ekin yakar dedi

Ülkemizin ziraat mühendisi böyle ise vay halimize, ama normal bir durum, ziraat fakültelerinde nicelik var üzülerek ifade ediyorum nitelik yok, araştırma ve okumaktan aciz ziraat mühendislerimiz olursa tabiki ziraatimiz yerinde sayar. Tuncay Bey bizde Eskişehirliyiz, humik asit konusunda işin uzmanları mevcut, Doğanbey1 gibi, çiftçiliğe gönül vermiş bir sistem mühendisi olarak şunu diyebilirim ki humik asit topraklarımızın ihtiyacıdır. Kuru sulu farketmez, ama ülkemizde herşeyin sahtesi olduğu gibi bununda sahtesi mevcut, araştırıp okuyunuz, doğruyu bulacaksınız...

Kolay gelsin herkese bu yıl üye oldum ve hümik asidi ilk defa burda duydum kullanımı nedir bugdaylara kullanilir mi kullaniliyorsa ne zaman hangi olculerde kullanilir
Ooo burda birde Ercan diye birisi var..
bende ilk defa gördüm.
çok değişik karmaşık bir yapı..

şaka bi tarafa..
humik asiti bende forumdan öğrenmiştim..
ama 3 yıl oldu..
kullandım farkını gördüm..
ama öyle bahsedilenler gibi abartamam..
netice olarak kullanılması gereken tamamlayıcı,onarıcıdır.

• Beğen
Tepkiler: doganbey1