Yaptığım hümik asit i, il özel idaresinde toprak analizi yapan laboratuvar var orayla görüşücem bakalım analiz yapabiliyormu. Eğer olursa. Numune vericem sonuç ne çıkacak.
Edindiğim bilgiye göre çok fazla riski yok. Sadece potasyum hidroksite dikkat etmek gerekli. Yapacak kişilerin dikkatli olması dileğimle konuyu takipteyim.
bilgiler için sağolsunYazdığım halde çıkmadı galiba. Malzemeler elimde şu an yapınca sizinle tabiki paylaşırım. 100 kg hümik asit 80 tl. Fosil power. 25 kg. Potasyum hidro oksit 160 tl n11 den aldım. PH ölçer 130 tl. Termometre 20 tl. 200 litrelik pilastik varil 60 tl. Toplam 450 tl yapıyor. PH metre,termometre ve varili çıkınca maliyet düşüyor.yani 240 tl
Ülkemizin ziraat mühendisi böyle ise vay halimize, ama normal bir durum, ziraat fakültelerinde nicelik var üzülerek ifade ediyorum nitelik yok, araştırma ve okumaktan aciz ziraat mühendislerimiz olursa tabiki ziraatimiz yerinde sayar. Tuncay Bey bizde Eskişehirliyiz, humik asit konusunda işin uzmanları mevcut, Doğanbey1 gibi, çiftçiliğe gönül vermiş bir sistem mühendisi olarak şunu diyebilirim ki humik asit topraklarımızın ihtiyacıdır. Kuru sulu farketmez, ama ülkemizde herşeyin sahtesi olduğu gibi bununda sahtesi mevcut, araştırıp okuyunuz, doğruyu bulacaksınız...Bu humik asiti kuru tarim icinde kullanabilirmiyiz acaba. Ben bir ziraat muhendisine sordum. Duzensiz yagmur alan bolgelerde ekin yakar dedi
TrakKulüp Mobil Uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
evde yaptığım humik asit in ph si 3.5 ölçüm sonucu sizce nasıl iyi midirAh bu isten anlamayan ama cok bilmislik yapanlar. Bu sektoru batiran kesimler... Tuncay2626 hic bir sey olmaz.
Neyle olctunuz?evde yaptığım humik asit in ph si 3.5 ölçüm sonucu sizce nasıl iyi midir
üstat aksam gittim yine olctum 8.56 çıktı size yazdigim 3.5 deger 1 ay once yaparken idi humik i daha olgunlaşmamış olmamış ham değer idi şimdi ölçünce içim rahatladı vallahi olmuş olmuş hemi de harikaNeyle olctunuz?
Numune sonucunda sonuc ne çıktı ustaYaptığım hümik asit i, il özel idaresinde toprak analizi yapan laboratuvar var orayla görüşücem bakalım analiz yapabiliyormu. Eğer olursa. Numune vericem sonuç ne çıkacak.
Hicbirsey olmaz kismina ekleme yapayim her zaman faydasini gorursunuz dogru bir uygulama ile.Ah bu isten anlamayan ama cok bilmislik yapanlar. Bu sektoru batiran kesimler... Tuncay2626 hic bir sey olmaz.
Ooo burda birde Ercan diye birisi var..Kolay gelsin herkese bu yıl üye oldum ve hümik asidi ilk defa burda duydum kullanımı nedir bugdaylara kullanilir mi kullaniliyorsa ne zaman hangi olculerde kullanilir
Doğan paşa buraya uzak kargo+benim köye gelip alıp gitmem oradan tarlalar;beni bayağı bir maddi manevi zahmete sokuyor ..Kullanilmasi gerekli ama tık yok abim onu ne yapacaz [MENTION=26155]YUSUFTUYLUOGLU[/MENTION]