Yeni taktikler geliştirmek lazım neslimizin devam etmesi için

Evlenirken şehire taşınsak 1 yıl şehirle köy arasında mekik dokusak sonra eşimizi ikna edip köye taşınsak olurmu bu iş??
Ben çiftçi çocuğuyum. üniversite bitirdim kendimde çiftçi oldum. Benim çocuğumunda çiftçi olmasında bir sakınca görmem. Yeter ki bilinçli, çağın ve teknolojinin getirdiği yeniliklere ayak uydursun.
Kızlarımız neden çiftçilerle daha doğrusu köyde yaşayanla evlenmek istemiyor? Çocukluktan beri izlediği dizi-film-programların hepsinde özenti hayatlar yaşanıyor. Hayallerinde kendi eliyle yaptığı türk kahvesini eşiyle birlikte içip dışarda yağan karı seyretmek, gece dolunayı sabah güneşin doğuşunu seyretmek, kuzu sesini duyup onu bağrına basmak, baharda yeşeren çimleri açan çiçekleri, yağmur yağınca çıkan toprak kokusu yok.
Çiftçiliğin adını hayvancılığın adını ne koyarsanız koyun bu denklem değişmediği sürece bu iş çözülmez.
Köye kadın kuaförü açalım, köye hanımlar lokali açalım, köye sinema salonu açalım ve bunların hepsini aynı çatı altında avm tarzı gibi toplayalım diyeceklerine alinin adını ali bey yapalım diyorlar.
Asgari ücret alıp şehirde yaşayan birçok kadın sabah 5 te kalkıp köye çapa işi için geliyor.
Mesele köyün yaşam standartlarının yükseltilmesi meselesi. Mesele çiftçiliğin artık kara sabanla, öküzle, omuz zoruyla yapılmadığının anlatılması ve anlaşılması meselesi.