Köyümüze Yapılan Göletten Malesef Yararlanamıyorum

Arkadaşlar dün dsi toplantı yaptı
Benim sebze yaptım tarlalar hepsi bi bölgede
Ve benim tarlanın 150 mt yanına vana koydular
Aradan dere geçiyor şuan vanaların oldugu yerler suyun en bol oldugu yerler neymiş dereden karsıya su alamazmışım neden alamıyorum 70 dekar sulu mahsülüm var köyde en çok üretim yapanlardanım ama böyle bi durumla karşı karşıya kaldım...
20191031_191447.jpg
Screenshot_20191031-191027_ParselSorgu.jpg
20191031_191629.jpg

Cemal hoca o vanadan kendi imkanların ile boru cekip sulayabilirsin buna musade etmeleri gerekir yok etmiyorlar ise dsi ye yazılı basvuruda bulun mutlaka cevap verecekler.Elden teslim etme iadeli taahhütlü gönder goletin bağlı bulunduğu dsi ye alacağın cevao olumlu olacaktır diye düşünüyorum yok derler ise aldığın cevabı cimere gönder.

Bizim buradada yaptılar ama sulamaya bişey demiyorlar sonuçta para ile alıyor herkes ama ucuza geliyor doğal olduğu için sizin orası ilginçmis cemal abi
1000 tonu 120 tl
Dsi müdürüne olmadı mülki amirlere git , senin gibi madur olan varsa onlarıda alıp derdini anlat, bir sonuç alırsın işallah yada a partisinden tanıdık varsa ....yardımcı olabilirler.
Köyün %80 aynı zaten toplasan 20 kişi salam ciftci
Cimer e şikayet birçok konuda sorunu çözüyor , şansını dene istersen
Dsi ye bi danışacam önce abim
Cemal hoca o vanadan kendi imkanların ile boru cekip sulayabilirsin buna musade etmeleri gerekir yok etmiyorlar ise dsi ye yazılı basvuruda bulun mutlaka cevap verecekler.Elden teslim etme iadeli taahhütlü gönder goletin bağlı bulunduğu dsi ye alacağın cevao olumlu olacaktır diye düşünüyorum yok derler ise aldığın cevabı cimere gönder.
Ben kendim tarlama kangal boru ile yer altından gömdürcektim malzemeyi aldım iyiki gömmemişim yoksa boşa masraf olcaktı

Gölet yapılırken kapasitesi ve kaç dekar yer sulayacağı ölçülmüş, ona göre DSİ mühendislerince bir harita çıkarılmıştır. Dere muhtemelen bu göletin sulama alanı sınırı. Bizim burda da böyle sıkıntılar var, hatta benim tarla aynı durumda fakat su verilmiyor buğday ekliyorum. Bu yıl istisna oldu gölet tam kapasite doldu ve sulanan alanda ekilmwyip boş kalan çok tarla oldu. Öyle olunca da hudut dışına su verildi fakat 2 katı pahalıya. Ve huduta yakın vanalarda yoğunluk oldu sıkıntı yaşandı

Saçma Bi uygulama olmuş peki senin bin ton akıttıgını nasıl bileceklermiş
Saat var ön ödemeli kart verdiler
Evde kullandığın suyun miktarını nasıl biliyorlar
Gölet yapılırken kapasitesi ve kaç dekar yer sulayacağı ölçülmüş, ona göre DSİ mühendislerince bir harita çıkarılmıştır. Dere muhtemelen bu göletin sulama alanı sınırı. Bizim burda da böyle sıkıntılar var, hatta benim tarla aynı durumda fakat su verilmiyor buğday ekliyorum. Bu yıl istisna oldu gölet tam kapasite doldu ve sulanan alanda ekilmwyip boş kalan çok tarla oldu. Öyle olunca da hudut dışına su verildi fakat 2 katı pahalıya. Ve huduta yakın vanalarda yoğunluk oldu sıkıntı yaşandı
Köyde bitek ben yararlanamıyorum
Köydeki araziler hep parça pinçik
En büyük tarla 3 dekarı gecmez
Benim babam zamanında hep takas tukas kendi imkanları ile bi yere toplamayı başarmış

Evde kullandığın suyun miktarını nasıl biliyorlar
Bu kanallardan bende bir kaçtane gördüm onlarda saat yoktu ve ta o zaman demiştim çok saçma olmuş dıye söylemiştim şimdi ondan sordum ve güzel bir uygulama olmuş bu arada evdeki sayacımızda ön yüklemeli burada belediye var oradan gidip yüklüyoruz onu da getirip aynı bankamatik gibi takıyoruz yükleniyor kullanıyoruz!!!