kuraklıktan dolayı borçaların ertelenmesi

Ynt: kuraklıktan dolayı borçaların ertelenmesi

belge var mı? yok daha kararname çıkmadı sakın öyle bir şey yok.
arkadaşlar bölge millet vekillerinizi ziraat odası genl başkanını il tarım ilçe tarım müdürlerini destek ve kuraklık kapsamı ve borçler konusunda uyarın,tellefon edin mail atın seçim var.ağlamayana meme ayok. arayanları içeri atmıyorlar ceza kesmiyorlar ..........

öyle bişey yok diye nerden biliyon ben size yalan yanlış bişey mi söylüyorum anlatayım kuraklık dolayısıyla 15 gün önce dosya verdim ilçe tarım müdürlüğüne ama ziraat bankası ve tarım krediye vermedim nedeni ise seneye ödemelerin daha zor olacağı ve ödeme gücüm olduğu için dün sabah ilçe tarımdan aradılar destekleme almak istiyorsanız kuraklık dosyasını geri çekin diye. bende kuraklık dosyasını geri çektim

ben zaten başvururken görevliye demiştim şimdi kuraklık oldu diye 500 kg yerine 200 kg buğday kaldırdık yarın 500 kg buğday faturası kestirip gelip destek almaya kalkışacaklar ozaman bu işin cılkı çıkacak yem bitkilerinede siz onay verdiniz madem kuraklık oldu nasıl yem bitkileri yetişip destek için onaylandı diyecekler DEVLET YAŞ YERE YATMADI YATMAZDA

inanmak size kalmış bugünün tarihini buraya atıyorum eğer tarım müdürlükleri uyarmadan kuraklık dosyası verip borç ertelemesi yaptıranlar yarın destekleme ödemelerinde ağlamasınlar

murat_saribas link=topic=58826.msg633642#msg633642 date=1348582492' Alıntı:
öyle bişey yok diye nerden biliyon ben size yalan yanlış bişey mi söylüyorum anlatayım kuraklık dolayısıyla 15 gün önce dosya verdim ilçe tarım müdürlüğüne ama ziraat bankası ve tarım krediye vermedim nedeni ise seneye ödemelerin daha zor olacağı ve ödeme gücüm olduğu için dün sabah ilçe tarımdan aradılar destekleme almak istiyorsanız kuraklık dosyasını geri çekin diye. bende kuraklık dosyasını geri çektim

ben zaten başvururken görevliye demiştim şimdi kuraklık oldu diye 500 kg yerine 200 kg buğday kaldırdık yarın 500 kg buğday faturası kestirip gelip destek almaya kalkışacaklar ozaman bu işin cılkı çıkacak yem bitkilerinede siz onay verdiniz madem kuraklık oldu nasıl yem bitkileri yetişip destek için onaylandı diyecekler DEVLET YAŞ YERE YATMADI YATMAZDA

inanmak size kalmış bugünün tarihini buraya atıyorum eğer tarım müdürlükleri uyarmadan kuraklık dosyası verip borç ertelemesi yaptıranlar yarın destekleme ödemelerinde ağlamasınlar

aynen katılıyorum kuraklıtan borç ertelemesınden faydalanan prımlerden faydalanamaz

ben başıma geleni anlattım zaten mantıksal olarakta hem kuraklıktan etkilendim hemde destekleme alacağım diye bişey olamaz. bende isterimki borçlar ertelesin hemde destekleme alalım

bizim şimdi bir derdimiz daha var zaten çiftçilikten umduğumuzu bulamadık hayvancılık desen ayaklar altına alındı arazi tapulaştırma başlamıştı ödenek kesildiği için durmuş tarlaları ekecek miyiz ekmeyecek miyiz belli değil

2007 de bizde yaşadık eğer kuraklık dosyası yaparsan başvursan borç ertelemesi için ürün prımlerınden yararlanamıyorsun

Olurmu öyle yaa :)) bizim burda buğdayda % 30 kayıp tespit ettiler. Cks deki tonajımızında % 30 unu kesecekler. Yalan beyanın yoksa zaten kotan tutar. Ne yanı fatura ödemesi yapmadan çifçiyi faturasız satışa mı zorlayacaklar.hem zarar gören çiftçiye destek de hemde diğer taraftan geçir ÖYLE BI DÜNYA YOOOOK ! Gerçi bu hükümetten her şey beklenir. Kuraklıktan zarar gördünüz diye bizden para bile alabilirler :)

arkadaşlar %30 ve üzeri zarar görenler için kuraklık var.konuyu yanlış yere taşımayın gerki 100 dekardan 50 ton buğday almışsan zaten kuraklık kapsamında degilsin.bügün 140 dekardan 12 ton arpa alan adam gidipte kotasını 70 tondan dolduramaz zaten suç.
bugün bşirçok ilde ilçede köyde zarar var kuaraklık var. hepiniz biliyor ve yapıyorsunuz tarlan 100 dönüm çks de kayıtlı sen ekiyorsun 200 dönüm ortak icar kotayı oradan buradan onun üstüne bunun üstüne dolduruyorlar bunu herkes yapıyor.
kotan 50 tonsa ürünün zarar görmüşse ve ertelemeden yararlancaksan 50 tonun 30 tonunun veya % kaç oranda zarar görmüşşsn onu verceksin.
zaten kotalar yeniden belirlenir.meraketmeyin.bu 2007 yılında da oldu.

destekleme alınacak basında beyanlar var.ziraat odası başkanı ve tarım bakanının buluşmasında........
zaten ürün destegini tarlandan çıkan ürüne göre alıyorsun.

Bizimde Şekerbank ' a traktör kredi taksidi var. Bu borç da ertelenir mi acaba?

Arkadaşlar bugün kooperatife gittim. Erteleme yok diyor. Bolu acaba ertelenen iller listesinde yok mu? Bilgisi olan veya Bolu lu bir arkadaş yok mu?