Miras arazide bölünmeye son!

Ynt: Miras arazide bölünmeye son!

valla ben şunu ögerendim bu capital ve cartel sisteminde.azınlık olsun yöneten o olsun.zengin olsun az olsun çogu yönetsin.

Konuyu biraz geç gördüm ama kusura bakmayın yazmadan edemicem.Arkadaşlar yapılmak istenen gayet güzel bunu 14 yaşımda dedemin bukadar tarlası var benm nekadar olucak diye hesap etmeye kalktıgımda gördümki bi motor park edecek yerim olacak ancak.:) bu işin espriside yapılmak istenen şu kimse kardeşini zaten oldugu yerden kovmaz yani biri babasından kalan 30 dönüm tarlasını kardesiyle paylasmaktan hicap duymaz herkes kendi işini yapabilir ama diğer kardeş gidip biraz fazla para verdiler diye gider 15 dönümlük parçayı tamamen yabancı birilerine satarsa diğer kardeş ortada kalır.Yani öncelik tapu hakkı 2 kardeşten birinde olsun diğeri kendi hakkını tapu sahibi olan kardeşine önce uygun fiyatla satmayı düşünmeli.Zarar da etse bu böyle olmalı tabi alacak olan kardeş de desteklenmeli.Başımızdan geçmedi değil.Ortak tapu sahibi annem ile teyzeme 20 dönüm yer düştü dedemden.Teyzem 2 köy ilerde gidip gelmesi zor oluyor işleyecek kimse yok diyede satmaya kalktı yeri.Bizimkilere alın dedim oğlum teyzen yüksek fiyat istiyor dediler bize satası yok.Teyzem gerçektende gitti memurun birine 10 dönümlük parçayı sattı ne kazandı 10 milyar daha fazla ama şuan tarla saçma sapan bölündü.O memnun ama biz ?? he devletin bi lkanunu olsa deseydiki sen bunu kardeşin haricinde satamazsın o halde biz zar zor para bulup alırdık hem yerin işlemesi kolaylaşırdı hemde sulaması.Ama gelde anlat.Şimdi diğer dedemden kalacak yerler var onlarda 4e bölünecek yine elde var 0.Bu yasa ülkemize acilen gerekli...Bu yerler toplansaydı gidip rahat rahat ben bu işi yapabilirim diyebilirdim ama şimdi 20 dönüm yer için hiçbirşey garanti değil...

köylü link=topic=45337.msg428598#msg428598 date=1311701589' Alıntı:
konular tek taraflı düşünülürse herkes kendine yontar.
Nedemek tek taraflı ya başımızdan geçenidemi anlatmıcaz nekadar cok forum ağası var burda ya yeter!! Deli edersiniz insanı herşeye bi kulp...

biretk senin başından geçmedi.sen tarlayı almadım vermedi hesabını yapıyorsun.bende mağdur oldum onun hesabını yapıyorum.sen 10 dönüme deli oluyonda biz yüzlerce dönümemi akıllımı olalım.bu kanun benim işime gelmiyor.
bende konuyu kendim açısından yontum.

köylü link=topic=45337.msg428627#msg428627 date=1311705392' Alıntı:
biretk senin başından geçmedi.sen tarlayı almadım vermedi hesabını yapıyorsun.bende mağdur oldum onun hesabını yapıyorum.sen 10 dönüme deli oluyonda biz yüzlerce dönümemi akıllımı olalım.bu kanun benim işime gelmiyor.
bende konuyu kendim açısından yontum.
Bana karışmayacaksın ozaman kendi başından geçeni yazda ne oldugunu bilelim.10 dönüm yada 1000 dönüm yerine göre değeri var adam gibi millete karışmadan ne paylaşacaksan paylaş...

sana ne karışacagım sen de bir durum mu var.ne yazar san yaz.yazıları anlayarak oku.yorumunu ona göre yap.

sen bundan kötülük kast anlıyorsan anla.

köylü link=topic=45337.msg428632#msg428632 date=1311705824' Alıntı:
sana ne karışacagım sen de bir durum mu var.ne yazar san yaz.yazıları anlayarak oku.yorumunu ona göre yap.

sen bundan kötülük kast anlıyorsan anla.
Benm yazıma itafen yazıyorsun kendine yontar diyorsun...kast ediyorsun asıl sende bir durum var galiba???