pancar üretimi yapan arkadaşlar

Ynt: pancar üretimi yapan arkadaşlar

eyvallah eksik olma.nerdensin abi.kota ayarlamak içinde zaman geç oldu.
zaten iyice düşündüm;nakliye zamanı kamyon tutabilirmiyim bilmiyom.geçen yıllarda işe yarar remork falan onlarıda satmak zorunda kaldık.makinayıda ölü yatırım olmasın diye almak istemem geleceği yok çünki.ama hepsi bi tarafa mazot+gübre+çapa+icarlama bunları kurtarırmı ondan emin deyilim.
genede sizleri allah eksik etmesin.

samsunbafra link=topic=18345.msg168569#msg168569 date=1238097530' Alıntı:
ya bu kota işi daha varmı ,bizde kota kalktı istediğin kadar ekim var

abi bizim en çok pancara döneceğimiz sırada bi kota icat oldu tam anlamıyla belimizi kırdı.şimdi pancar fiyatı çok düşük o yüzden eski ekicilerin %60 artık hiç ekmiyo onlardan tedarik edersen ekiyon.aslında dörtgözle fabrikanın özelleşmesini yada modernizasyonunu bekliyoz ama zor.bi şeker yasası çıktı ve avrupanın yasaklamaya başladığı aspartamın %10 oranında zorunlu kullanımı geldi.sağlık açısından en sağlıklı şekerin şeker pancarından çıktığı artık biliniyo ama bilmiyom siyasi işler işte.hülasa bizde hala kota var. bazı arkadaşlar geçen sezon buraya ekip sakarya şeker fab. gönderdiler. şimdilik imkanım olmadığı için beklemedeyiz

ben konya cıhanbeylıdenım kantar44 km onun ıcın dırek fabrıkaya gonderıyoruz
6 lık dalgıc la 110 fıkıye basıyor kuyular naklıye sorun degıl yeterkı para olsun kamyon cok
ama elektrık de ayarlama olmazsa su cok pahalandı
ben gecen yıl 1160 ton teslım etmısdım havuzdan kota alarakdan bu sene yıne havuz var dıye aramadım oda olmayınca tarlalar acık kaldı 800 ton ekecem 100 dk yerım hazır sımdı bos olarak guzden surulmus

agır kardeş oncesıde sonrasıda kullandım hemde onerılen tozun ustune cıktım ama yınede ısdedıgım sonucu alamadım
barı sırkenı durdursa
once sırken duruyor suya basladınmı ataga kalkıyor ınadına

Arkadaşım PİRAMİN DF diye bir ot ilacı var onu dene istersen sen BETANOL atmışsın galiba
PİRAMİN i ekimden önce istenen dozda ilaç makinasıyla at sonra kürümle karıştır ve ek .Bak bakalım tarlandan ot geliyor mu.Otun anasını ağlatıyor

ya arkadaşlar biz daha pancar yerlerini süremedik ne yapacaz bilmiyorum ,tarla yaş zaten ,şimdi hava yine çiseliyor böyle giderse bırakacam pancar ekmesini

lahanaları kaldırdık tarla şu anda boş ,lahana artıkları ot vs vardı ,yaş olduğu halde sürecektim malesef hava yine çiseliyor

ok
sap kırma makınasını denedınızmı bılmıyorum bu arada
ben herturlu artık bıtkıye ve bıcılmemış ota kullanıyorum baya hoş bı alet

yav arkadaşlar bu ot ilacını deneyenler oldu bizim köyde ama iyi sonuç alamadılar. markasını bilemiyorum ama,

masseysuper90 link=topic=18345.msg169927#msg169927 date=1238657802' Alıntı:
Arkadaşım PİRAMİN DF diye bir ot ilacı var onu dene istersen sen BETANOL atmışsın galiba
PİRAMİN i ekimden önce istenen dozda ilaç makinasıyla at sonra kürümle karıştır ve ek .Bak bakalım tarlandan ot geliyor mu.Otun anasını ağlatıyor

abi şu ilacın fiyatını ve kaç dekara ne kadar gittiğini bi yazarmısın

manas link=topic=18345.msg169990#msg169990 date=1238678820' Alıntı:
ok
sap kırma makınasını denedınızmı bılmıyorum bu arada
ben herturlu artık bıtkıye ve bıcılmemış ota kullanıyorum baya hoş bı alet
büyük tekerlekli goble ile yapıyoruz aşa yukarı yarım çift sürüyor baya derin gidiyor

goble ufak parcalara tam ayıramaz
inşallah ben ılerde vıdeo ekleyecem bu sap kırma hakkında bıtkı ve artıklsrı tamamen saman halıne gelıyor

Şeker pancarında geniş yapraklı tek yıllık otlara karşı (sirken, hardal gibi) kullanılabilecek yabancı ot ilaçları: PYRAMIN (Basf) / TERLIN (Hektaş) / PARAMIDE (Cansa) Aktif madde Chloridazon. Kullanım dozu ekimden önce 400-500 gr/dekar. İlaç uygulandıktan sonra kombikrüm (yaylı tırmık, aysan) ile 3-5 cm derinliğe karıştırılır. Ekimden sonra (pancar çıkmadan önce) gene aynı dozda kullanılabilir. Bu ilaçların etki gösterebilmesi için mutlaka toprak rutubetine ihtiyaç vardır. Kurak geçen yıllarda / çıkış sulaması yapılmazsa etkisi düşer. Maliyet yaklaşık 11 TL/dekar. Pancar kooperatiflerinden veya bayilerden tedarik edilebilir. Eğer aynı zamanda dar yapraklı otlar ile de mücadele isteniyorsa yabani yulaf, tilki kuyruğu, salkım otu karşı PYRADEX T (Basf), darıcan ve kirpi darı sorun ise Pyradur FL (Basf) kullanılabilir. Bu ilaçlar daha pahalıdır (bence gereksiz çünkü dar yapraklı otlar ile otların çıkış sonrası kolayca (Fusilade, targa, gallant vs ile) mücadele edilebilir.
Çıkış sonrası kullanılabilecek en iyi ilaç bence BETANAL Progress OF (Bayer) Dikkat kullanması çok basit değildir. Pancar yaprakları yaş olmayacak, hava sıcaklığı 25 0C geçmeyecek, kullanımdan sonra 1 saat yağış olmayacak gibi. En önemlisi yabancı otların gelişmesine göre olan kullanma dozudur (örneğin: Yabancı otlar 2 yaprak 125 g/dekar) MUTLAKA PROSPEKTÜSÜNÜ OKUYUN...

eyvallah atila abi sanırım kullanım koşulları ilacın etkisinde belirleyici oluyo dikkat etmezsek verim alamayız

Arkadaşlar bizde pancar ekimini dün yaptık, ekimden önce güzel tav vardı, üstüne bugünde güzel yağış oluyor, kay problemi yaşamazsak inşallah bu sene güzel çıkacak gibi pancarlar.

salim_aydın link=topic=18345.msg170283#msg170283 date=1238772823' Alıntı:
Arkadaşlar bizde pancar ekimini dün yaptık, ekimden önce güzel tav vardı, üstüne bugünde güzel yağış oluyor, kay problemi yaşamazsak inşallah bu sene güzel çıkacak gibi pancarlar.

hayırlı olsun,bereketli olsun inş.

salim_aydın link=topic=18345.msg170283#msg170283 date=1238772823' Alıntı:

maşallah toprakta çok tavlıymış ,biz daha yerini süremedik ,bol kazançlar

manas link=topic=18345.msg170017#msg170017 date=1238682056' Alıntı:
goble ufak parcalara tam ayıramaz
inşallah ben ılerde vıdeo ekleyecem bu sap kırma hakkında bıtkı ve artıklsrı tamamen saman halıne gelıyor

bu sap parçalama sılajlık mısırın saplarını da halledebilirmi?