Pİ TRAK 120 (prototip) incelemesi

Ynt: Pİ TRAK 120 (prototip) incelemesi

bir Türk evladı olarak göğsüm kabardı :) sonunda massey taklitlerinden sıyrılıp adam akıllı Avrupa ve Amerikadaki kullanıcılara hitap edicek güzel bir traktör geliştirdik.Bu traktörün üretilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim.Yolunuz açık olsun :)
 
Ynt: Pİ TRAK 120 (prototip) incelemesi

Güzel ve detaylı bir paylaşım olmuş. Ülkemiz için hayırlı olur inşallah. Gelecek vaad eden bir traktöre benziyor. Eğer yorumları dikkate alırsalar. İleride tutar diye düşünüyorum. Direksiyon simidi daha modern ve ergonomik olabilir. Onun dışında konsol daha ergonomik ve koltuğa bağlı olabilir. Nasılsa vites derdi yok. Arka çamurluk tasarımı daha ergonomik olabilir. Hidrolik valflerin yerleri kesinlikle değişmeli. Kabin içi malzeme kalitesi biraz daha arttırılabilir. Şimdilik gözüme çarpan detaylar bunlar. Canlısını görmek nasip olursa daha objektif yorumlarda yapılabilir. Sonuç olarak firmayı tebrik etmek gerek. Diğer yıllardır traktör üreten firmalara göre çok büyük farkla başlamışlar. 4 tekerden dümenleme, yengeç yürüyüşü, kademesiz şanzıman, dokunmatik ekran, joystick falan bunlar gerçekten güzel ve teknolojik yenilikler.
 
Ynt: Pİ TRAK 120 (prototip) incelemesi

Paylaşım ve anlatım için çok teşekkürler. Şu anki üretimleri olan 120 bg ' lik kazıyıcı-yükleyiciyi değiştirip traktör yapmışlar sanırım. 120 bg ile başladıysalar Fendt ' e rakip olurlar inşallah. Türkiye üretimi olması gurur verici. Allah muvaffak etsin.
 
Ynt: Pİ TRAK 120 (prototip) incelemesi

Ben şu yeni nesil yağlı sistem şanzımanın hastasıyım , yerli adı altında hiçbir markada görmedim.

İş makinaları yağlı sistem şanzıman ve kavramayı traktörden çok önce kullanmaya başladı ki traktörde çok büyük özellik, yumuşak kavrama sağladığı için kuru balata ve dişli sisteme göre çok rahat, kullanım ve sağlamlık açısından avantaj , geçen çiftliğin önünde lastik tekerlekli 966 cat makina yol çalışması yapıyor uzun süre seyrettim o kadar güzel ileri geri yapıyor sanki suyun içinde bir tekne gibi işe yüklenincede aynı, gerektiği gibi yumuşak ve güçlü.

Hayırlı olsun umarım bu açıdan rekabet ortamı oluşur, oluşur da aynı şanzıman ve defransiyeli 70 hp de ve 110 hp de görmeyiz.
 
Ynt: Pİ TRAK 120 (prototip) incelemesi

Güzel bi başlangıç olmuş.
İşin aslı büyüklüğünü gösteren firmalar; küçükten büyüğe doğru yol alırken, Pİ Makina; diğerlerinin gelemediği yere tabirimi bağışlayın ' yukarıdan inmiş'.
çok beğendim. Traktörün görünümü önemli ama özellikleri daha önemli. Böyle yağışlı havalar da yengeç yürüyüşü ve tarla başları, dar avlular da çok iyi olur. Başarılar.
 
Ynt: Pİ TRAK 120 (prototip) incelemesi

XERİON link=topic=83710.msg1000241#msg1000241 date=1431206249' Alıntı:
Araçta vites kolu yok sınırsız şanzıman dediler sadece ayrıntı vermediler.

kazıcı yükleyici sistemi.. debriyaj yok.. mesela hidromekte.. 1-2-3-4-5 motosiklet gibi kolu veya silecek hız ayarı gibi hafifce çeviriyon.. 5 dedimi düğmeye basıyon otomotik vitese geçiyo..

lakin kazıcı yükleyicilerde de TAKVİYE yok.. 1. vitesi ağır yapmışlar onla çalışıyo.. ve kazıcı yükleyicilerde 4-5 bilemedin 6 vites vardır hepsi o kadar.. traktörde daha fazla olmalı vites..
 
Ynt: Pİ TRAK 120 (prototip) incelemesi

bence guzel anlatım olmuş bunlar geliştırılebıır onemlı olan pi makına yoneticilerının çıftçının sesını duyması ve argeyı ona göre yonlendırmesı bence iyi olur inşallah başarılı olurlar bir TÜRK devı daha doğar
 
Ynt: Pİ TRAK 120 (prototip) incelemesi

Güzel ve detaylı bir paylaşım olmuş teşekkürler.Ülkemizde böyle yenilik peşinde koşup yeni bir kulvarda yarışma cesaretini gösteren Pi makineyi kutluyorum.Umarım başarılı olurlar.Bizde bu teknolojiden uygun alım koşulları çerçevesinde faydalanırız inşallah.
 
Ynt: Pİ TRAK 120 (prototip) incelemesi

Son zamanlarda okuduğum en iyi traktör incelemesi. Yorumların sadeliği, fotoğrafların yerleşimi vs, 10 numara olmuş kardeşim. Kesinlikle devamını bekliyoruz. Bu cevheri zayi etme.

Traköre gelirsek, bu özellikler ile bu alet tutar. Özellikle orjinal bi ön yükleyici ile satışa sunulursa, büyükbaş çiftlikler için aranan bi traktör olur.

Kademesiz şanzıman, 4 tekerden dümenleme, joistik kontrol, ön pto vs yabana atılacak özellikler değil. Hali ile pahalı bir traktör olacağı şimdiden aşikar. Bu nedenle küçük işletmeler yerine, özel ihtiyaçlarını karşılamak için 200 bin lira vermenin yormayacağı büyük işletmelerin tercihi olur.

Not: 4 tekerden dümenleme, ince teker ile birleştirilirse, harika bir ilaçlama makinası ortaya çıkar.
 

Ynt: Pİ TRAK 120 (prototip) incelemesi

@XERİON iyi yazmışsın ellerine sağlık....

Projeye dewam ederlerse, kullanıcı görüşlerini dikkate alırlarsa, 5 yıla kalmaz, rakiplerinin korkulu rüyası olur dolayısı ile rekabetten Türk çiftçisi kazanır....
 

Benzer Konular