pulluk mu kültüvator mü

arkadaşlar ne zaman pulluk, ne zaman kültüvator kullanmalıyım? aradaki fark nedir acaba?

Ynt: pulluk mu kültüvator mü

Tarlayı sene içerisinde ilk sürdüğünde PULLUK ' la sürmelisin, Pulluk sürümümüne takiben 1 yada 2 sonra tarlanın tekrar otlanması vb. nedenlerle kültüvator ile ( Kaz ayağı, Çapa gibi diğer yöresel isimleri) tekrar sürmelisin. Bu sürüme ' ' İkileme ' ' de denilmektedir.

arkadaşlar bende ilk olarak sürüyorum ve sonra kültüvatörle geçyorum ve daha sonra gübre atıyorum ve ekiyorum seyrek çıkmıyo ve verim atıyo sende oyunda bu yolu kullanırsan verim artar

bende mısır ve kanola yerlerini pullukla sürüyorum ama diğer yerleri boş tarlaları kaz ayağı çekip sonra ekiyorum verim düşüklüğü olurmu acaba??

Hiç uğraşmadan;yani pulluk veya cülvivatör vurmadan direk j.d 1590ekim makinası kulanın ekim yaparsınız

bende mısır ve kanola yerlerini pullukla sürüyorum ama diğer yerleri boş tarlaları kaz ayağı çekip sonra ekiyorum verim düşüklüğü olurmu acaba??
eger bu tarlalar biraz tavlıysa alabora ile sürersen daha iyi olur. ok-*-s (bi diğer ismi freze)