Simental Avusturya - Almanya listesi ve boğaların özellikleri

Abi cok ciddi bir gerileme deilmi wille icin sebeb ne olabilirki 1ci llikden 50 lere gerilemis

Evet ama puan olarak aşırı bir düşüş değil aslında. 1. ile 50. arasında sedece 7-8 puan fark var.
Sıralama da önemli tabi ama fazla kızı incelenmiş olması yani güvenilirlik çok daha önemli. Mesela 1. sıradaki Waldler'in incelenen kız sayısı 98. Ama 50. de olsa Wille'nin 19410. [emoji3]

Hangisinin puanına, sıralamasına güvenirsin?

Bu yıl benim favorim Manigo. 9. sıraya yükselmiş. Bu yıl Vanadin'in yanında Manigo'yu kullanmaya başladım.

Tskr ederim bilgiler icin tabiki guveninirlik onemli bide bu isde bu hayli tercubeli ve bilgilisiniz fikriniz cok onemli 1 den 50 olunca sasirtici geliyo tecubesiz sahsima :")

Baris abi ilk 100 u nasil ariyayim zar da.ben arayinca walk 1. Sirada oluyor

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu şekilde aramak doğru olacaktır. Sağ taraftan NK'yı seç.

eb973183ca77d4559341bab457ca31e9.jpg

Barış abi benim veterinerim sadece EGEVET den tohum alıyor.Egevet den alabileceğim en iyi simental sperması hangi boğadır? hem düve hem inek için

FALONDENE CINCINNATI.
BROOKWOOD ALLA KING
BANWY WONDERBOY( co-genturk )
DELFUR T BONE
BARIŞ BEY BU BOGALARDAN BITANESINI INEKLERE KULLANACAGIM HANGISINI KULLANIYIM SIZCE.