Simental Avusturya - Almanya listesi ve boğaların özellikleri

ilk sayfadan son sayfaya kadar okudum simentale biraz hevesim var sıfırdan çiflik kuracağım 10 ile 15 hayvan ile başlamayı planlıyorum ; verdiğiniz ilgiler için teşkkür ederim yurt dışından az hayvan getirmiyorlar ben yerli ırkdan kırılmış melez simentelleri f2 f3 f4 olarak geliştirmeyi düşünüyorum kolay gelsin çok sağolun

herkese merhaba benim veterinerim johann marka simental boğa sperması yaptığını söyledi acaba özellikleri nasıl bilen varmıdır damızlık olurmu dişi olursa bigi verebilirmisiniz

herkese merhaba benim veterinerim johann marka simental boğa sperması yaptığını söyledi acaba özellikleri nasıl bilen varmıdır damızlık olurmu dişi olursa bigi verebilirmisiniz

merhaba,Johann iyi bir boğa.sağlamlık ve dayanıklılık ön planda.Normal doğum,süt verimi orta,meme sağlığı meme yapısı iyi

Resimler ve ekler

• 20150325 Johann 189532_.jpg
    20150325 Johann 189532_.jpg
    75.5 KB · Görüntüleme: 305
WhatsApp Image 2017-04-20 at 21.38.14.jpeg
merhaba arkadaşlar wapuls marka buzağım 10 günlük iken ishale tutuldu ve kurtaramadım acaba doğum sonrası pek istekli emmiyordu acaba doğuştan bir sıkıntı olabilirmi serum verdim mama verdim kurtulmadı böyle bir durumla karşılaşan oldumu

Ekli dosyayı görüntüle 19498
merhaba arkadaşlar wapuls marka buzağım 10 günlük iken ishale tutuldu ve kurtaramadım acaba doğum sonrası pek istekli emmiyordu acaba doğuştan bir sıkıntı olabilirmi serum verdim mama verdim kurtulmadı böyle bir durumla karşılaşan oldumu
Benim ishalle ilgili bikdiklerim
Ilk 15 gun annesinin sütü
Sutun sogumadan hemen verilmesi
Sagim makinesi ve biberon ların temizligi
Yattığı yetin kuru temiz ve uygun olmasi
Kolesturun agiz sutunu vakti ile almis olmasi
Korunmak icin aklima gelen onemli konular
Hazirda cesomalin toz bulunduruyorum herzaman sulandirip veriyorum ishal gorunce hemen
5 g. Baytril deri alti uyguluyorum ayni anda
Gerekirse birkac gun uyguluyorum bu tedaviyi
Bu yontem yillardir bende ise yariyor ishal konusunda
Cocuk gibidir buzagi ilgi ister ilgi olmazsa hemen ölür

Ekli dosyayı görüntüle 19498
Maşallah toprağım güzel buzağı. Nasıl oldu durumu düzeldi mi?

Çok geçmiş olsun. Damızlık sığır yetiştiriciliğinin en büyük ekonomik kaybı buzağı ölümleridir. Bununda çoğu ishal yüzünden gerçekleşiyor maalesef. Baytiril ve casamolin ikilisi bende kullandım faydası oluyor ama bir yere kadar. Baytiril çok güzel bir ilac. Buzağı sorunlarının çoğunu hallediyor. İshalde daha etkili bir ilaç buldum hipra'nin pracol diye bir antibiyotiği ve bununla beraber spectram giyen ağızdan pompa ile sıkılan bir bağırsak antibiyotiği var beraber kullanıyorum sonuç alıyorum. ama tedaviye geç kalinmissa ve buzağı emmeyi kesip düşmüşse biraz zor oluyor. 15 gün içinde 5 buzagayi ishalden öldürmüş biri olarak duygularınızı anlıyor ve geçmiş olsun diyorum.

Arkadaşlar şu boğaları yorumlayabilir misiniz
1) tr10 603956 göker belwood 1 adet holstayn duveye uygulandı
2) tr45 1002342 saıt daynasty 2 adet holstayn inege uygulandı
3) harbour boga 1 adet holstayn inege uygulandi

Barış bey iyi günler.
Ata fen firmasında bulunan Brink Hawkeye Y 147 (2635976 kayıt nolu)
Boğanın hostein'a atılan sperma sonucu doğan yavruyu seyrettim (you tube veteriner Ahmet mert videosu) yavru orijinal babası gibi kızıl,boynuzsuz,70 günlük fakat 4-5 aylık gibi ,butlar şarole gibi.

Tohumlayan Veteriner ahmet mert yüksek gen aktarımından bahsediyor fakat diğer kriterlere değinmiyor.

Sizden rica etsem vaktiniz olduğunda bizleri bilgilendirebilirmisiniz. (Kolay doğum /düveye atım/et/ süt vs )

Şimdiden teşekkürler.
Başarılar.

Besi simentali bu. Süt olmaz. Sütü yavrusuna kadardır. Et verimi ve gelişimi çok iyi. Doğum kolaylığı normal, yani ne zor ne de kolay.