Simental Avusturya - Almanya listesi ve boğaların özellikleri

Ynt: Simental Avusturya - Almanya listesi ve boğaların özellikleri

Ülkemizde bu tarz kaliteli damızlıklar üretmek ve bu sperma işine girmek çok mu zor?

Hayvancılığın bir de bu dalı var. Sperma için bir çiftlik kurulsa nasıl olur acaba? ???

Barış bey wille nin kızlarına waxred adlı boğanin spermasi ni veteriner im önerdi. Waxred ve herburg nasıl boğalardir

karaman23 link=topic=79753.msg971569#msg971569 date=1424035159' Alıntı:
Barış bey wille nin kızlarına waxred adlı boğanin spermasi ni veteriner im önerdi. Waxred ve herburg nasıl boğalardir
İkisi de iyi boğalar. Wille ' nin kızlarına tohumlamada aile yakınlığı açısından hiçbir sakıncası yok. İkisinin de meme başları uzun. Biliyorsun ki Wille ' nin kızlarının meme başları biraz kısa oluyor. Bu açıdan da uygun.
Waxred daha iyi. Sütçü bir boğa. Sadece boy biraz kısa. Dış görünüş olarak biraz vasat. Bir de meme yapısı biraz sarkık olabiliyormuş. Bazı kızlarında meme ödemi, meme başlarında dışa doğru oluş ve fazla meme başı görülmüş. Ama özellikle süt verimi ve süt salım hızı çok iyi. Doğum zorluğu da yok.
Herburg biraz daha düşük süt verimli. Ama boy ve fizik çok iyi. Ayaklar çok sağlam. Meme yapısı daha iyi. Ama zor doğum özelliği var. İri buzağı yapıyormuş. Doğum biraz zor olabilir. Düvelere ve küçük yapılı ineklere kesinlikle kullanma.

ELPRESACANARİO link=topic=79753.msg970204#msg970204 date=1423826543' Alıntı:
Ülkemizde bu tarz kaliteli damızlıklar üretmek ve bu sperma işine girmek çok mu zor?

Hayvancılığın bir de bu dalı var. Sperma için bir çiftlik kurulsa nasıl olur acaba? ???
Çok önemli birşey bu. Ama devlet veya birliklerin organize etmesi gereken bir oluşum bu. Sanıyorum bu yönde çalışma var damızlık birliğinde ama o kadar zayıf ki. Belki de biraz süre gerekiyor bişeylerin oturması için. En azından sürecin başlamış olması olumlu.

barış abi iyi aksamlar bu hafta veterinerimden rumgo adlı bogayı getirttim 200tl ye atıyo keza willeyi de o fiyata attı şehre 4km benım köyüm sence bu ıstedıklerı fıyatlar normal mi?

ayk14 link=topic=79753.msg971887#msg971887 date=1424104968' Alıntı:
barış abi iyi aksamlar bu hafta veterinerimden rumgo adlı bogayı getirttim 200tl ye atıyo keza willeyi de o fiyata attı şehre 4km benım köyüm sence bu ıstedıklerı fıyatlar normal mi?
Rumgo ' nun fiyatını bilmiyorum ama Wille ' den daha ucuzdur kesinlikle.
Wille 110 ₺ firmada.

Barış bey geçenlerde çelik çesa dan bir satış sorumlusuyla konuştum wille için 190-200 gibi dedi fiyatını.

Levo link=topic=79753.msg972127#msg972127 date=1424156001' Alıntı:
Barış bey geçenlerde çelik çesa dan bir satış sorumlusuyla konuştum wille için 190-200 gibi dedi fiyatını.
Şimdi aradım sordum. Wille 115 ₺, Rumgo 90 ₺. Tabi bölgeye, kişiye göre farklılık gösteriyorsa fiyatlar, ona bişey diyemicem. [emoji1]

Barış Bey geçen yıl gzw değeri 125 olan 2002 yılında doğmuş rügen adlı boğanın spermasını attırdım ineklerime. Abi renk ve boy olarak muhteşem. ama hem vücut yapıları çok ince hem de beden uzunlukları çok kısa. ABi bi de zar.at da rügen yazıyor boğanın adı ama payette ruegen yazıyor. rügen yazan boğanın fotolarıyla buzağılar fotokopi gibi çıkmış. senin daha önceki yıllarda doğan rügen buzağıların nasıldı. tşk baraş abi iyi ki varsın

karaman23 link=topic=79753.msg973069#msg973069 date=1424353157' Alıntı:
Barış Bey geçen yıl gzw değeri 125 olan 2002 yılında doğmuş rügen adlı boğanın spermasını attırdım ineklerime. Abi renk ve boy olarak muhteşem. ama hem vücut yapıları çok ince hem de beden uzunlukları çok kısa. ABi bi de zar.at da rügen yazıyor boğanın adı ama payette ruegen yazıyor. rügen yazan boğanın fotolarıyla buzağılar fotokopi gibi çıkmış. senin daha önceki yıllarda doğan rügen buzağıların nasıldı. tşk baraş abi iyi ki varsın
Rügen güzel bir boğa. Bende 2 tane düve var Rügen kızı. Bir iki ay içinde tohumlayacağım. Rügen ' in kızları bende de ince ve kısa. Hatta boylar da kısa sayılır. Çok kısa değil ama benim çiftlikte yanlarındaki akranları Wille ve Winnor kızlarından kısa kaldılar.
Ama zaten katalogta da böyle söylüyor. En olumsuz özelliği hatta tek kötü özelliği kısa vücut yapısı. Bir de ince bilekler. Ama şunu söyliyim Rügen süper sütçü bir boğa. Şuan gzw 124, süt 118, et 99, sağlamlık 114. Doğum zorluğu yok.
Payette Ruegen yazmasının nedeni şu: Almanca ' da 'ü' harfi var ama diğer birçok dünya dilinde yok. Onun için aynı boğanın ismi birçok yerde 'ü' yerine 'ue' şeklinde yazılmış. Okunuşu yine 'ü' olsun diye. Yani karakter karşılığı probleminden dolayı. Ama bu boğanın doğum tarihi 2002 değil, 07/02/2003. Aynı boğadan bahsediyoruz di mi? [emoji2]

barış abi vanadin adlı boğayı kullandın mı zar.at sitesinde inceledim. değerleri bayağı iyi beden uzunluğu- kalça genişliği-karkas et randımanı iyi süt oranları biraz düşük. Abi vanadin fiyatı ne? bi de bu boğa güç doğum mu? veterinerim bu spermanın kendisine 90 tl ' ye geldiğini söyledi. Vanadin hakkında düşüncelerin neler abi?

karaman23 link=topic=79753.msg974673#msg974673 date=1424701337' Alıntı:
barış abi vanadin adlı boğayı kullandın mı zar.at sitesinde inceledim. değerleri bayağı iyi beden uzunluğu- kalça genişliği-karkas et randımanı iyi süt oranları biraz düşük. Abi vanadin fiyatı ne? bi de bu boğa güç doğum mu? veterinerim bu spermanın kendisine 90 tl ' ye geldiğini söyledi. Vanadin hakkında düşüncelerin neler abi?
Ben Vanadin ' i yeni kullanmaya başladım. Süper bi boğa. Şuan et puanına göre 1., genel puana göre de 7. sırada. Süt puanı dediğin gibi orta seviye ama diğer herşeyiyle on numara. Zaten Vanstein ' ın oğlu. Ayaklar, memeler sağlam. Doğumu normal. Gösteriş, boy süper. Et verimi zaten muhteşem. Sürünün süt verimi yüksekse veya istediğin seviyedeyse bu boğa doğru seçim olur. Özellikle ayak problemi olan ineklere, boyu kısa inekler için ideal.
Ben de 90 ₺ ye aldım geçenlerde.

Bruswel nickli Deniz ' e mesaj kutusu dolu olduğu için ulaşamıyorum.
Deniz telefon numaramı verebilmem için mesaj kutunu boşaltmalısın.

Barış Abi wio adlı boğa Gzw ddeğeri: 133 yüksek olmasına rağmen fiyatı toptan 20 tl böylesine yüksek bir gzw ' ye sahip olan bir boğa spermasının bu fiyata satılmasına anlam veremedim. Acaba bi sıkıntı mı var? ABi galiba sen de bu boğayı kullanmıyorsun. Abi bir de zor doğum zar.at ' da nasıl öğreniliyor ben siteden baktım. Türkçe ' ye çeviriyorum. ama zor doğumu bir türlü çıkaramadım. tşk barış abi

karaman23 link=topic=79753.msg975851#msg975851 date=1424961258' Alıntı:
Barış Abi wio adlı boğa Gzw ddeğeri: 133 yüksek olmasına rağmen fiyatı toptan 20 tl böylesine yüksek bir gzw ' ye sahip olan bir boğa spermasının bu fiyata satılmasına anlam veremedim. Acaba bi sıkıntı mı var? ABi galiba sen de bu boğayı kullanmıyorsun. Abi bir de zor doğum zar.at ' da nasıl öğreniliyor ben siteden baktım. Türkçe ' ye çeviriyorum. ama zor doğumu bir türlü çıkaramadım. tşk barış abi
Wio ' da hiçbir sıkıntı yok. Zaten Wille, Winnor ve Waldbrand ' ın kardeşi. Süt verimi çok çok yüksek değil ama az da değil. Kolay doğum. Problemsiz. Uzun ömürlü. Meme yapısı çok iyi. Mastit oranı çok iyi. Boy ve gösteriş pek süper değil sadece. Et verimi de gayet iyi. Bir de meme başları biraz kısa.
Kolay doğum puanı 'kalbeverl.'. Kalbeverl. pat. : babadan gelen doğum kolaylığı, Kalbeverl. mat. : anneden gelen doğum kolaylığı.
Fiyat çok iyiymiş. Bilmiyordum bu kadar ucuz olduğunu. Böyle bir boğa için çok iyi bir fiyat. Sonuçta bu boğa 6. sırada.

abi bu rakam kactan sonra kolay veya zor doğum olduğunu gösterir

karaman23 link=topic=79753.msg975945#msg975945 date=1424972494' Alıntı:
abi bu rakam kactan sonra kolay veya zor doğum olduğunu gösterir
100 normal. 100 ' ün altına düştükçe kötüleşiyor. Yükseldikçe iyileşiyor. Bu tüm özellikler için geçerli.