Simental Avusturya - Almanya listesi ve boğaların özellikleri

Ynt: Simental Avusturya - Almanya listesi ve boğaların özellikleri

Abi vermiş olduğun bilgiler için tşk sunuyorum. ayaka bacak punanı fundament mi? Bide uzun yada kısa boylu olmasını nereden anlıyoruz. Bi bunlar kaldı abi bunları da öğrenirsek size minnettar olurum. ABi gerçekten de puanlar tutuyor. 2008 yılında huprand adında normal bi tohum kullanmıştık. beden uzunlukları cok iyiydi. Puanına baktım beden uzunluğuna baktım 123 Yalnız ineklerde arka ayaklarında tırnak problemi var. memem yapısı çok iyi. meme puanına baktım 115 değerler son derece tutuyor abi.

karaman23 link=topic=79753.msg976248#msg976248 date=1425034669' Alıntı:
Abi vermiş olduğun bilgiler için tşk sunuyorum. ayaka bacak punanı fundament mi? Bide uzun yada kısa boylu olmasını nereden anlıyoruz. Bi bunlar kaldı abi bunları da öğrenirsek size minnettar olurum. ABi gerçekten de puanlar tutuyor. 2008 yılında huprand adında normal bi tohum kullanmıştık. beden uzunlukları cok iyiydi. Puanına baktım beden uzunluğuna baktım 123 Yalnız ineklerde arka ayaklarında tırnak problemi var. memem yapısı çok iyi. meme puanına baktım 115 değerler son derece tutuyor abi.
Kreuzhöhe : boy
Körperlange : sağrı uzunluğu
Hüftbreite : sağrı genişliği
Rumpftiefe : beden derinliği

Bu gzw puanı nedir iyi boğa olması için en kaç gzw olması gerekiyor

sklr68 link=topic=79753.msg980054#msg980054 date=1425993896' Alıntı:
Bu gzw puanı nedir iyi boğa olması için en kaç gzw olması gerekiyor
Ceya023 nick li arkadaşın sabit konularda bu sorunla ilgili açtığı bir başlık var. Orada çok güzel anlatıyor.

Erkek oluyo benımkıler sureklı abi dişileri inş senden alacağız😊😊😊

arkadaşlar bende kırmızı alaca /holstein melezi-holstein /monbeliarde melezi-simental/hereford melezi var.1 ay önce hereford simental melezi 12 aylık dana kestirdim.300 kg karkas geldi.dişilerden daha doğuran yok.melezlemek bence çok yararlı ama bizim yukarıdakilere anlatamıyorsun Balıkesir izmir bursa pilot il olduğuna çok sıkmaya başladılar.hoştaynın getirisi kağıt üzerinde arızası derdi bitmiyor.

Link olmadı galiba. Cepten yapmaya çalıştım, olmadı.
cgi.zar dan sağ tarafta NK-geprüft ü seçerek 'suchen' e tıklıyoruz aşağıda.

6c7283856a88020378c2f99441296e0e.jpg

Anladım ki simental ' de ne olursa olsun, boğanın adı 'w' ile başlayacak.

Kural bu :D

Bu arada işler açılmış Barış Abi. Başlık hak ettiği ilgiyi görmeye başlamış.

simentalci link=topic=79753.msg992528#msg992528 date=1428774367' Alıntı:
hocam doğum kolaylığı olan aynı zamanda süt verimi iyi olan iyi bir meme yapısı ve sağlık sorunu yaşamyan sağlam ayak yapısına sahi bir boğayı tavsiye edebilirmisiniz tşkler

meysi link=topic=79753.msg992771#msg992771 date=1428842581' Alıntı:
hocam doğum kolaylığı olan aynı zamanda süt verimi iyi olan iyi bir meme yapısı ve sağlık sorunu yaşamyan sağlam ayak yapısına sahi bir boğayı tavsiye edebilirmisiniz tşkler
Şuan en iyi seçenek Wille ile Winnor. Sonra Wio ve GS Rumgo iyi. Bunlar pahalı tohumlar. Özellikle Wio ve Rumgo çok kolay doğum. Düvelere ve Holstein ' lara uygun.
Ama hem sütlü olsun, hem kolay doğum olsun ve diğer özelliklerle birlikte birde ucuz olsun diyorsan en iyi seçenek Wiggal. Wiggal Samsun Genovet firmasında var. Firmada 20 ₺ diye biliyorum.

meysi link=topic=79753.msg992771#msg992771 date=1428842581' Alıntı:
Wiggal ' ın 3 kızından biri doğurdu. Diğerleride 1-2 ay içinde doğuracak. Doğuran 27-28 litre süt veriyor. 1. Laktasyon verimi için çok iyi. Bakalım diğer ikisi nasıl olacak. Onun için gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum.
Resimdeki düve Wiggal kızı. Mayıs ' ta doğuracak.
23c9ca23694256ab580c670b4683b943.jpg

hocam daha öncewinning atıyordum güç doğmdan dolayı romarıo attımçokrahat değilim

meysi link=topic=79753.msg992801#msg992801 date=1428850022' Alıntı:
hocam daha öncewinning atıyordum güç doğmdan dolayı romarıo attımçokrahat değilim
Romario sağlamlık, tip ve dayanıklılık yönünden süper bi boğadır. Sadece süt puanı biraz düşük. Bence için rahat olsun. [emoji2]