Simental Avusturya - Almanya listesi ve boğaların özellikleri

Ynt: Simental Avusturya - Almanya listesi ve boğaların özellikleri

veterinerlere geldimiaşırışekilde fiyatfarkediyor ee babasının hayrına asılayacakdeğillerya

karaman23 link=topic=79753.msg1017548#msg1017548 date=1439355372' Alıntı:
Wio firmada 20 tl. Veteriner wioyu 17 km dahil uygulama fiyati 80 tl
Bizim Baytar acm genetikten aldığını söylüyor hatta bize ucuz Attığını söyledi senin boğa gerçek Wio mu ben 150 liraya aldım tohumlama dahil

firma fiyatları ile veteriner aşılama fiyatları arasındaki farkı öğrenen masun çiftçi durumuna bende düşmüştüm hehehe

Kardeş ne yazık ki aynı wio. Ben de gzw puanına bakınca çok yüksek olur dedim. Ama 20 tl. 50 tl de el emeği ve yol parası 70 tl. İyi fiyat kardeş. Bana kalırsa wille veya vanadin at derim. Wille 100 tl vanadin de 80 tl 1 adet payet fiyati. Daha boylu ve gösterişliler. Araştırmadan veterinere tohum attırmayın. 25 adet alın veteriner tankina bırakın. Yol ve el emeği konusunda anlaşın.

karamanlıkardeşim ben tmrden birisiyle görüştüm villeye 130 vanadine 90tl çekdi siz bu fiyatlarınezaman aldınız yada bu fiyatlarasatan arkadas varsa bende alıyım niğdeye geliyorlarmı

Veteriner im bana 100 tl ye alıyorum dedi villeyi. Vanadin de 75 tl. Elazığ da fiyatlar böyle. Zannedersem yüklü miktarda alıyo. Büyük çiftliklerle çalışıyor. Fiyatın uygun olması bu yüzden olabilir. Başka bi veteriner wille ye 250 tl fiyat çekti

YEŞİLÖRENLİ link=topic=79753.msg1018035#msg1018035 date=1439631697' Alıntı:
Wille için yöntem vet i aradım 100 TL idi 120 oldu dedi.Birde wille düveler için uygun mu
Wille ' nin doğumu zor değil. Normal doğum. Düveler için de kullanılabilir. Ben biraz fazla garanticiyim. Düvelerde hiç kullanmadım Wille ' yi.
Düvelerde Wiggal, Romario, Waldbrand, Malibu, Rumgo vs. kullanıyorum.

Abi ben düve de wille kulandim. Normal doğdu zor doğum olmadı. Ama yine riske atmaya değmez. Barış abi wio adlı boğada cucelik var mı bi veteriner bana öyle dedi.

karaman23 link=topic=79753.msg1018177#msg1018177 date=1439708433' Alıntı:
Abi ben düve de wille kulandim. Normal doğdu zor doğum olmadı. Ama yine riske atmaya değmez. Barış abi wio adlı boğada cucelik var mı bi veteriner bana öyle dedi.
Hayır yok. Wio için öyle birşeye rastlamadım. Katalog bilgilerinde de yok zaten. Cücelik olasılığı Wille ' de var mesela. Wille için söylenen: Wille ile Lavent, Rasputin ve Robert isimli boğalar ile aile karışıklıklarında cücelik olasılığı yüksek.

hocam vanadin almaya karar verdim düvelere uygunmu sizce doğumu kolaygözüküyor pedigrede aşırı olmasada

poyraz51 link=topic=79753.msg1019124#msg1019124 date=1440068275' Alıntı:
hocam vanadin almaya karar verdim düvelere uygunmu sizce doğumu kolaygözüküyor pedigrede aşırı olmasada
Problem olmaz gibi duruyor. Zor doğum değil.

ÇOKSAOLASIN HOCAM SAYENİZDE ARADIGIMIZ ÖZELLİKdeki boğaları bulucaz aşılıyacaz hocam holsteinve brownswisslerede elatsanız birara :)

simentalci link=topic=79753.msg1019226#msg1019226 date=1440142049' Alıntı:
Problem olmaz gibi duruyor. Zor doğum değil.
hocam INKOGNITO nasıl bir boğa özelliklerini yazabirisiniz

meysi link=topic=79753.msg1021008#msg1021008 date=1441289396' Alıntı:
hocam INKOGNITO nasıl bir boğa özelliklerini yazabirisiniz
İnkognito yeni nesil boğalardan. Efsanelerden İlion ' un oğlu. Genç bir boğa olduğu için henüz güvenilirliği çok yüksek değil. 105 kızı birinci laktasyonda, 63 kızı da ikinci laktasyonunda incelenmiş henüz.
Şuanki verilere göre fit puanı 123 yani oldukça dayanıklı, uzun ömürlü, meme sağlığı iyi, dölverimi iyi bir boğa.
Et puanı 122; oldukça iyi. Süt puanı 112; idare eder. Genel puanı da 129. Doğumlar çok fazla olmasa da biraz iri. Düvelere kullanılmasa iyi olur. Süt salımı biraz yavaş.
Özetle; sağlam, dayanıklı, et verimi iyi ama süt verimi orta.

df2d4bdc856a52e05bfdadfc6a6f37b6.jpg

simentalci link=topic=79753.msg1021018#msg1021018 date=1441292698' Alıntı:
İnkognito yeni nesil boğalardan. Efsanelerden İlion ' un oğlu. Genç bir boğa olduğu için henüz güvenilirliği çok yüksek değil. 105 kızı birinci laktasyonda, 63 kızı da ikinci laktasyonunda incelenmiş henüz.
Şuanki verilere göre fit puanı 123 yani oldukça dayanıklı, uzun ömürlü, meme sağlığı iyi, dölverimi iyi bir boğa.
Et puanı 122; oldukça iyi. Süt puanı 112; idare eder. Genel puanı da 129. Doğumlar çok fazla olmasa da biraz iri. Düvelere kullanılmasa iyi olur. Süt salımı biraz yavaş.
Özetle; sağlam, dayanıklı, et verimi iyi ama süt verimi orta.

df2d4bdc856a52e05bfdadfc6a6f37b6.jpg
WALDBRAND ile İnkognito yu karşılaştırdığımızda hangisini tercih edersiniz

meysi link=topic=79753.msg1021033#msg1021033 date=1441302561' Alıntı:
WALDBRAND ile İnkognito yu karşılaştırdığımızda hangisini tercih edersiniz
İkisi de eşit gibi. Ama Waldbrand fizik olarak daha gösterişli. Boylu. Ayak ve meme yapısı mükemmel. Çok kolay doğum. Düvelere, alacalara hiç tereddütsüz kullanılır. Süt ve et orta. İnkognito ' nun ayaklar vasat. Doğumu çok kolay değil.
Geçen yıl ben Waldbrand kullandım. Şu an Waldbrand ' dan gebe 10 ineğim var. İlki Aralık sonunda doğuracak. Bakalım nasıl olacaklar.