size göre , claas mı jhon deere mi daha uygun traktör ?

size göre , claas mı , jhon deere mi uygun traktör ?

• Kullanılan toplam oy
    16

Ynt: size göre , claas mı jhon deere mi daha uygun traktör ?

insomnia link=topic=6024.msg63337#msg63337 date=1218123774' Alıntı:
tabiki claas

şuan jd den çok geç traktör piyasasına girmiş olsa dahi jd nin önünde daha teknolojik olarak traktör üretiyorlar hasat makinalarındaki tartışılmazlığını hepimiz biliyoruz aksini düşünen varsa belgelere dayalı olarak kanıtlasın derim

saygılar
Hasat makinaları tartışılmaz güzellikte ama traktör konusu olduğu için ona göre değerlendirmeliyiz diye düşünüyorum.Bir kere birkaç sene evvel claas görmüştüm,onda da bugnkü kadar fikir sahibi olmadığım için sadece kabiniyle ilgilenmiştim.John Deere ' nin hemen hemen türkiyeye gelen her traktörünü inceleme fırsatım oldu.Ben john deere ' yi tercih ederdim.Bir claas traktörü almak istesem konyaya gitmem gerekli,sanırım servisi de konyada.(Tam bir bilgim yok)
Ama ankarada ne bayisi var,ne de servisi.Bir firma bölge bölge değerlendirilmemeli,ülkemizde 81 tane il,7 tane bölge var.Edirnede,İstanbulda vs... servis imkanı çok rahattır,bayisi vardır ama Ankara ' da yok.Sivas ' ta yok vs... %90da yok.John Deere ' nin her ilde servis ve satış imkanı olduğunu da iddia etmiyorum.Bütün olarak değerlendirirsek yine de John Deere ağır basıyor bence.Bir 7-8 sene sonra belki Claas ' ı seçeriz ama günümüz için tabiki John Deere...

gaggoş link=topic=6024.msg68713#msg68713 date=1219669998' Alıntı:
zaten fendti claastan yada diğer traktörlerden ayıran şey bu önüne gelen her ülkede fabrika açmıyo bi tek almanyada üretiliyo...motoru bile alman....zaten en önemli şey motor motor neyse traktörde odur

bence Fendtin firma büyüklüğünden kaynaklanıyor
ne bilim işte John Deere ' nin, Case-İH ' in, New Holland ' ın vs. birçok üretim yeri war bu gün CNH ' ın 26 tane üretim üssü war herbiride tam kapasite çalışıyor ama Fendt tek bir üretim üssü ile üretim yapıyor bu bence firmanın küçüklüğünden kaynaklanıyor
bi sorum olcak Avrupalı ve Amerkalı çiftçilerin para diye bi sorunu yok onlara göre Fendt pekde pahalı sayılmaz neden dünya genelinde daha çok John Deere New Holland ve Case-İH tercih ediliyor özellikle John Deere bugün Fendtin satışlarından bi hayli fazla

POYRAZLI SALİH link=topic=6024.msg68922#msg68922 date=1219696407' Alıntı:
bence Fendtin firma büyüklüğünden kaynaklanıyor
ne bilim işte John Deere ' nin, Case-İH ' in, New Holland ' ın vs. birçok üretim yeri war bu gün CNH ' ın 26 tane üretim üssü war herbiride tam kapasite çalışıyor ama Fendt tek bir üretim üssü ile üretim yapıyor bu bence firmanın küçüklüğünden kaynaklanıyor
bi sorum olcak Avrupalı ve Amerkalı çiftçilerin para diye bi sorunu yok onlara göre Fendt pekde pahalı sayılmaz neden dünya genelinde daha çok John Deere New Holland ve Case-İH tercih ediliyor özellikle John Deere bugün Fendtin satışlarından bi hayli fazla
katılıyorum seymen ...fendt hakkında yorum yapmayı düşünmüyorum...gerek te yok zaten ....

atilla link=topic=6024.msg68923#msg68923 date=1219696645' Alıntı:
katılıyorum seymen ...fendt hakkında yorum yapmayı düşünmüyorum...gerek te yok zaten ....
bunu dıyen sen olamzsın kesseler kanın yesıl akar yanı bos konustun o konuda

ağır abi link=topic=6024.msg68927#msg68927 date=1219697215' Alıntı:
bunu dıyen sen olamzsın kesseler kanın yesıl akar yanı bos konustun o konuda
bazen insanlar boş konuşmayı tercih ederler...

atilla link=topic=6024.msg68923#msg68923 date=1219696645' Alıntı:

neden yorum yapmıyorsun abi bi yanlışımızmı oldu
bazen teknoloji yetersiz kalıyor insanların farklı beklentileri war...
bu gün Fendt Avrupada 5. sırada yer alıyorsa vardır milletin bi bildiği...

Fendt bir yerde traktör üretmesiyle ve pahalı olmasıyla ... satış oranı azzz..ewet bir yerde teknolojide yetmez..ilk önce güven meselesi vardır.... Türkiyede kaç tane Fendt veya Claas bayisi var sayılıdır onun içn satış az ama servis vs vs olsa satış imkanı olacak..bu yüzden çiftçi JD NH ...... seçiyor ...ben olsam JD derim her olanağı salıyor size..teknik bakım... servis....satışşş..güven... diğerleride öle ama .....

xq288 link=topic=6024.msg68941#msg68941 date=1219699249' Alıntı:
Fendt bir yerde traktör üretmesiyle ve pahalı olmasıyla ... satış oranı azzz..ewet bir yerde teknolojide yetmez..ilk önce güven meselesi vardır.... Türkiyede kaç tane Fendt veya Claas bayisi var sayılıdır onun içn satış az ama servis vs vs olsa satış imkanı olacak..bu yüzden çiftçi JD NH ...... seçiyor ...ben olsam JD derim her olanağı salıyor size..teknik bakım... servis....satışşş..güven... diğerleride öle ama .....
adamlar 500 saatte bır yag degsımı verıyorsa vardır bı bıldıklerı

POYRAZLI SALİH link=topic=6024.msg68938#msg68938 date=1219699048' Alıntı:
neden yorum yapmıyorsun abi bi yanlışımızmı oldu
bazen teknoloji yetersiz kalıyor insanların farklı beklentileri war...
bu gün Fendt Avrupada 5. sırada yer alıyorsa vardır milletin bi bildiği...
katılıyorum...fendt hakkında yeterince yorum yaptım...seninle ilgisi olamaz...diğer traktörler hakkında gerçeklerin ortaya çıkması için yorum yazacağım...avrupada mercedes araba satışları en sonuncu...milletin bildiği vardır...

atilla link=topic=6024.msg68943#msg68943 date=1219699430' Alıntı:
katılıyorum...fendt hakkında yeterince yorum yaptım...seninle ilgisi olamaz...diğer traktörler hakkında gerçeklerin ortaya çıkması için yorum yazacağım...avrupada mercedes araba satışları en sonuncu...milletin bildiği vardır...

avrupada mercedes araba satışları en sonuncu...milletin bildiği vardır...

Yorumsuz...

atilla link=topic=6024.msg68943#msg68943 date=1219699430' Alıntı:
desene atılla abı avrupa bıle fakırlemıs yazık düşündürücü bi durum :S

bir bildiklerini bizde açıklasalarda bizde rahat olsak onlarda olsa .. :D

biz gene JD ye devam diyoruzz....ezmeyin Claası boşverin Fendtii.. :D :D

xq288 link=topic=6024.msg68956#msg68956 date=1219700263' Alıntı:
biz gene JD ye devam diyoruzz....ezmeyin Claası boşverin Fendtii.. :D :D
atılla abı bundan sonra yenı bır fendt tutkunu bul bende yazmıyorum yorum demec sohbet falan hatta ayrılmak ıstıyorum sıteden hemen

ağır abi link=topic=6024.msg68963#msg68963 date=1219700692' Alıntı:
atılla abı bundan sonra yenı bır fendt tutkunu bul bende yazmıyorum yorum demec sohbet falan hatta ayrılmak ıstıyorum sıteden hemen
site kimsenin tekelinde değildir...biz burdayız... doğrunun yanındayız...meyve veren ağaç taşlanır...kavak ağacını taşlayanı bu yaşıma geldim . görmedim , duymadım...

Poyrazlı ' nın sorusu güzel ve değerlendirme yapılmaya değer diye düşünüyorum.Ben daha sonra yorum yapacağım.Önce abilerimiz...

ağır abi link=topic=6024.msg68942#msg68942 date=1219699369' Alıntı:
adamlar 500 saatte bır yag degsımı verıyorsa vardır bı bıldıklerı

EUROdiesel kullanılmalı ve yağında sentetik özel yağ olması koşulu ile her 500 saatte yağ değişimi uygun görülmüştür. Bunları kullanmadığın sürece gene 200-250 saatte bir yağ değişimi olur...

satış konusunda 5. olması çok büyük bir başarıdır çünkü yılda 15000 ' den fazla üretim yapmıyor.casede yılda 100000 ' den aşağı üretim yapmıyodur.hepimiz rolls royce gibi bi arabaya binmek isterdik ama önümüzde 2 engel var.
1-fiyat
2-üretim azlığı
bu işi şuna benzetebiliriz.
dünyanın her yerinde altın olsaydı altın değerli bir maden olmazdı.poyrazlı sen hala ASLANLARLA KEDİLERİ KIYASLIYORSUN.

Not:Dünya üzerinde kedilerin nüfusu aslanlarınkinden fazladır.