Ynt: Teknolojide FENDT mi ? JOHNDEERE mi ?
arkadaşlar önce hangisinin iyi olduğuna karar vermek için hepsini kullanamazsınız onun için internette dolaşıp teknik değerlerini karşılaştımanız lazım hangisinin adı yazarsanız o çıkar bence iyi olan johndeere ikincisi iyi traktör ise fendt dir [glow=red,2,300]neden[/glow] johndeere tüm çiftçilere hitap edecek traktör serisi üretmiştir şanzuman seçeneyi en fazla olan markadır hem mekanik hemde elektronik tipde şanzuman üretmiştir motor zor şartlardan meydana gelen kasılmalar darbeler etkilenmiyecek bi şase üzerine yerleştirilmiştir motor deneme standartları olan SAE J1995
ISO TR 14396
EG 97/68
2000/25/EG
ECE R24
EWG 80/1269
DIN 70020
OEC gibi standartlar mevcuttur bunlarda en iyi sonucları veren ECE R24 sdandarttır bunu iki firma kullanmaktadır johndeere ve fendt dir şimdi belki bazı firmalar da geçmiş olabilir bu motorlar test edilirken soğutma radyatatörü yağ pompaları kasnak kayışları çoğu standartta takılmaz bu ne demek maksimum 100 beygir olacak motor bunlar takılmayarak 115 beygir çıkarılıyor ve bunlar katoloklara yazılıyor yani bi anlamda bi kandırmaca var işte çiftçiler bu katolokta yazanlardan pek anlamadığı için çiftçimiz yanılıyor yav filan motor 120 beygirmiş ama aslı yok o traktor aslı 105 beygir bilemedin 100 beygir şimdi buraya yazı yazan tüm üye arkadaşların bi çoğu bunlardan haberi yok bu arkadaşları bilinçlendirmek lazım yanlış anlamasınlar beni bende çiftçiyim ama bunları yıllardır araştırıyorum kendi kanaatimi söylüyorum artı johndeere [glow=red,2,300](ar-ge)[/glow] araştıma geliştirme programına günlük 3 milyon usd ayırıyor yılda 1 milyar dolar ediyor arkadaşlar bi firmanın iyiliği büyüklüğü işte budur şimdi siz karar verin hangisinin iyi olduna yazacam cok şey var amma şimdilik bu kadar yeter.