Ynt: TMO'nun Hububat alım fiyatları açıklandı
köylü link=topic=56572.msg607679#msg607679 date=1340008480' Alıntı:
köylü bu işlera mustaahak yani hak ediyor...........ziraat odası var hava ile civa ..........
bir birlik kurup hakkımızı arayamadık arayamayız...........bunuda herkes biliyor..........şimdi siyaset diyelim önden koşarız elimize avcumuza ne geçiyor bilmek lazım da.......hak eden bir kesimiz bunları...bunlar bence az...
Ziraat odalarından bu tür konularda bugüne kadar bir destek görüp bir sonuca ulaşamadık. Bu tür konuların siyaset üstü olması lazım , sonuçta bu fiyattan oy verende , oy vermeyende zarar görüyor. Herkezin topyekün birlik beraberlik olması lazım , onuda yapmıyoruz , yapamıyoruz. Bunu bilenlerde , tüccarı , hükümeti sırtımızdan geçiniyor. Bizden başka herkezde haklı , herkezde kendini anlatıyor. Birşey diyecek olunca karşımıza dünya fiyatları şöyle , yok ukraynadan gemi geldi , yok arjantinden ayçiçeği geldi. Tamam kardeşim dünya fiyatları öyle olabilir , ama sende bana gübreyi , mazotu dünyadaki çiftçi gibi aynı fiyatlardan ver , sonra gel ürünü bende sana aynı fiyattan vericem. Yaşım 34 , en az 20 senedir aklım başımda olarak bu tür bilgileri takip ediyorum , her çeşit hükümet gördüm , zaman zaman popülist politikalar ile ağzımıza bir parmak bal çaldılar. Heleki seçin dönemi hasattan sonra ise parmak yerine kaşık ile bal çaldılar. Ama her sene benzer durumlar oldu. Tarım daki sorunlar siyaset üstü , a partisinin , b partisinin sorunu değil , sorun ülkeni sorunu , partizanlık yapmadan duruma bakmamız lazım bu sorunların çözümü için. Ama bu irade ne partiler arasında , ne bizler arasında var. sorunların çözümü için birlik olamıyoruz , ortak akıl üretemiyoruz. En büyük sorun bu , bu olsa zaten gerisi gelecek.