Trakkulüp Bereket Tv’ ye konuk oluyor!

Ynt: Trakkulüp Bereket Tv’ ye konuk oluyor!

Şunu da unutmayalım programın süresi kesinlikle bütün sorunları konuşmaya yetmeyecektir. Programa katılan temsilcilerimiz ülke genelindeki çiftçilerin ortak sorunlarını bize ayrılan sürede en genel sorundan başlayarak dile getireceklerdir. Tabi durum böyle olunca bazı sorunlarımızı anlatamayabilirler. Üyelerimiz neden şu sorunu da konuşmadınız diyebilirler. Bu konuda temsilcilerimizi sorgulamak yerine lütfen onlara yardımcı olalım. Temsilcilerimize vereceğiniz destekler için şimdiden bütün Trakkulüp üyelerine teşekkürler....

Programda Bizleri Temsil Edecek Abilerime Başarılar Diliyorum, Güzel Bi Şekilde Geçeceğine Eminim, Devamı Da Gelip Güzel Olacak İnşallah :)

Yalnız arkadaşlar (çiftçiler olarak) sadece sorunlarından bahseden mızmız bir topluluk gibi görünmememiz için her bahsettiğimiz soruna karşılık yapılabilecek çözümleri de sunmamız çok önemli. Bu şekilde hem katılımcıların konulara olan hakimiyeti ortaya çıkar, hem de ülke gözünde imaj açısından yol almamıza sebep olur.

Mesela mazot sorunundan bahsettik. Hemen ardından sorunun ilgi çeken olası çözümlerini de (örneğin Avrupa ' daki kırmızı mazot uygulaması yada balıkçılardaki karne uygulaması gibi) sunmanız şart.

Bu özellikle forumun reklamı ve talep görmesi açısından çok önemli. Ekranda, zaten herkesin bildiği konularda sadece ağlaşan üç çiftçi hiç sempatik değildir. Izleyen biri bırakın izlemeyi, kanalı değiştirir ama hem onu ilgilendiren bir konuda mantıklı ve farklı açıklamalar yapan, hem de kahvede konuşurken onu, masada oturan diğerlerinden bir adım önde yapacak bilgiler sunan bir programı da can kulağına dinler.

İşin özü, sizi dinleyen yada izleyenlerin 'neymiş bu trakkulup bi bakalım?' demesi lazım.

Biliyorum zor ama imkansız değil..

sebazios link=topic=66139.msg830826#msg830826 date=1390173495' Alıntı:
Yalnız arkadaşlar (çiftçiler olarak) sadece sorunlarından bahseden mızmız bir topluluk gibi görünmememiz için her bahsettiğimiz soruna karşılık yapılabilecek çözümleri de sunmamız çok önemli. Bu şekilde hem katılımcıların konulara olan hakimiyeti ortaya çıkar, hem de ülke gözünde imaj açısından yol almamıza sebep olur.

Mesela mazot sorunundan bahsettik. Hemen ardından sorunun ilgi çeken olası çözümlerini de (örneğin Avrupa ' daki kırmızı mazot uygulaması yada balıkçılardaki karne uygulaması gibi) sunmanız şart.

Bu özellikle forumun reklamı ve talep görmesi açısından çok önemli. Ekranda, zaten herkesin bildiği konularda sadece ağlaşan üç çiftçi hiç sempatik değildir. Izleyen biri bırakın izlemeyi, kanalı değiştirir ama hem onu ilgilendiren bir konuda mantıklı ve farklı açıklamalar yapan, hem de kahvede konuşurken onu, masada oturan diğerlerinden bir adım önde yapacak bilgiler sunan bir programı da can kulağına dinler.

İşin özü, sizi dinleyen yada izleyenlerin 'neymiş bu trakkulup bi bakalım?' demesi lazım.

Biliyorum zor ama imkansız değil..

Zaten bizim de çalışmalarımız hep bu yönde. Sorunları herkes biliyor, çözüm önemli. Zaten makul bir çözüm bulamadığımız sorunu bahsetmenin hiç bir anlamı yok. Arkadaşlarımız da bunun farkında, kaç gündür hesap yapıyorlar, yabancı ülkelerdeki durumları araştırıyorlar vs. Öneriniz için teşekkürler.

Mustaf-a link=topic=66139.msg830828#msg830828 date=1390173940' Alıntı:
Zaten bizim de çalışmalarımız hep bu yönde. Sorunları herkes biliyor, çözüm önemli. Zaten makul bir çözüm bulamadığımız sorunu bahsetmenin hiç bir anlamı yok. Arkadaşlarımız da bunun farkında, kaç gündür hesap yapıyorlar, yabancı ülkelerdeki durumları araştırıyorlar vs. Öneriniz için teşekkürler.

Çalışmalardan bir noktaya kadar haberim var. Mehmet ' le konuştuk. Konuyu olması gerektiği gibi çok ciddiye almış. Diğer arkadaşların da durumunun farklı olmadığına eminim.

Burda amaç ülkede tarımsal kesimin sorunlarını yansıtmak ama bunun yanında forum açısından da önemli bir fırsat. Kendimizi çok iyi pazarlamamız lazım. Böyle fırsatlar her zaman ele geçmez. Pazarlama konusunda başarının sağlanabilmesi için de sitenin tanıtımı esnasında rakamları iyi koşuşturması gerekiyor. Üye sayısı, konu sayısı, anlık online ( :) ) üye sayısı, çok geniş bir arşive sahip olması, Türkiye ' deki en kapsamlı tarımsal e-referans olması gibi hem gerçek, hem de çok sağlam bilgilerden hiç birisinin kaçırılmaması gerekiyor. Burda da iş sana düşüyor Mustafa..

sebazios link=topic=66139.msg830832#msg830832 date=1390174702' Alıntı:
Çalışmalardan bir noktaya kadar haberim var. Mehmet ' le konuştuk. Konuyu olması gerektiği gibi çok ciddiye almış. Diğer arkadaşların da durumunun farklı olmadığına eminim.

Burda amaç ülkede tarımsal kesimin sorunlarını yansıtmak ama bunun yanında forum açısından da önemli bir fırsat. Kendimizi çok iyi pazarlamamız lazım. Böyle fırsatlar her zaman ele geçmez. Pazarlama konusunda başarının sağlanabilmesi için de sitenin tanıtımı esnasında rakamları iyi koşuşturması gerekiyor. Üye sayısı, konu sayısı, anlık online ( :) ) üye sayısı, çok geniş bir arşive sahip olması, Türkiye ' deki en kapsamlı tarımsal e-referans olması gibi hem gerçek, hem de çok sağlam bilgilerden hiç birisinin kaçırılmaması gerekiyor. Burda da iş sana düşüyor Mustafa..
Abi öncelikle konunun bugüne kadar gelmesinde dikkate alıp,önerilerde bulunan belli başlı üyelerden birisin,ben özellikle bu konuda teşekkür ediyorum.Bahsettiğin konular aklımıza gelen konulardı,elimizden geldiğince birşeyler hazırlamaya çalıştık,çalışıyoruz.Dediğin gibi zaten her ortamda mazot gübre pahalı,ürün para etmiyor vs diye konuşuluyor.Bizim bir farkımız varsa burada ortaya çıkmalı.Bu konularda her türlü bilgiye açığız,istediğiniz şekilde fikirlerinizi paylaşırsanız ekstra memnun oluruz.Biraz da hassas olduğumuz nokta toplumdaki çiftçi algısını da tamamen değiştirmek mümkün olmasa da,biraz olsun belki faydamız olur.Bizim bilinçli veya öğrenmeye çalışan,işimizi düzgün yapmaya çalışan bir topluluk olduğumuzun da farkına varılması lazım.İnşallah bu program ilk ve güzel bir başlangıç olur ve devamı gelir.

Arkadaşların bizi en iyi şekilde temsil edeceğini düşünüyorum. Programı merakla bekliyorum. İnşallah Türkiye ' deki tarım konusunda ufakta olsa bir faydası olacaktır...

Arkadaşlar bende herkeze iyi dilekleri için teşekkür ediyorum.Gökhanında dediği gibi burada ben değil biz varız sizlerde hak verirsinizki bu işin sorumluluğu çok ağır bizde elimizden geldiği kadar hazırlanmaya çalışıyoruz.İlk programda hayvancılık konusu işlenmeyecek 'tarla tarımı,ürün fiyatmarı,girdi maliyetleri,desteklemeler,ekipman traktör fiyatları' konular aşağı yukarı bu şekilde zaten genel olarak ifade edersek hep birbirini tamalayıcı konula.Mevcut konularla alakalı bakşa problemler yada çözüm önerilerimizi yazalım.
Forumda bazı arkadaşlar gündemde olan bazı bitkilerle alakalı 3 yıllık maliyet analizi hazırladı bu konuda benimde katkım olsun diyecek varsa benimle iletişime geçsin bu şekilde çalışmaları paylaşmış oluruz aslında bizde kendi yaptığımız tarım bitkileriyle alakalı maliyet analizi oluşturabiliriz ama forumdan başka arkadaşlarda konuya dahil olursa daha iyi olur bence.
Sılajlık mısır maliyetini Konyadan Ermanhoca yaptı kuru fasulye maliyetini Konya Çumradan Seyyit kardeşimiz yaptı Pamuk için Mardin Kızıltepeden Ünsal beyle iletişim halindeyim yurtdışındaymış yetiştiremeyebilir,çeltik için bazı arkadaşlara PM attım dönen olmadı patates maliyetini Manas adlı üyemiz yapıyor Buğday,şeker pancarı,yağlık ayçiçeği,arpa bitkileriyle alakalı benimde katkım olsun diyecek varsa 3 yıl için 2011-2012-2013 maliyet analiz formülü göndereyim mevcut değerleri girsinler yeter programda uygun atmosfer olursa tek tek isim belirterek 3 yılın bitkiler bazında değerlendirmesinide yapabiliriz.
Örneğin Erman hocanın silajlık mısır maliyetine bakacak olursak 2011 yılında 2013 yılından daha çok kazanmış yani yıllara göre zaman geçtikçe girdi maliyetleri ürün fiyatlarından daha çok yükselmiş verilen destekler artsa bile kar oranı düşmüş 10 yıllık değerlendirmedede aynı şekilde girdi maliyetleri ürün fiyatlarındaki artışa kıyasla 2 kat artmış bu 10 yıllık süreçte ekilen alandan aldığımız ürün verimi arttığı için ayakta kalabiliyoruz
Örnek vereyim: Şeker pancarı için 2012 yılı Türk şekerin Aksaray için belirlediği ortalama dekar verimi 5,81 ton maliyet sonucuda şu şekilde:
'Aksaray bölgesinde şeker pancarının dekar girdi maliyeti 685 tl dir 2013 yılı pancar taban fiyatı 146 tl dir performans pirimleriyle birlikte 16 polar 12 fireye sahip pancar taban fiyatı 157 tl dir bunları baz alırsak toplam girdiler hesaplanınca dekar bazında 4,36 ton şeker pancarı maliyete gidiyor '
yani bi yıllar önce pancardan dekara 4,8-5 ton anca verim alıyorduk değişen gelişen bizlerin yaptığı tarım yoksa girdi maliyetleri açısından hep olumsuz yönde ilerleyiş var.
Arkadaşlar mevcut konularla alakalı bizlere yardımcı olacak elinde doküman makale vs. bilgi olan varsa burada paylaşsın özellikle yurtdışındaki ürün fiyatları,sübvansiyonlar ve desteklemelerle alakalı bilgiler programda ülkemizi kıyaslama açısından işimize yarayabilir.

katılacak arkadaşların sitemizi en iyi biçimde temsil edip bizlerin sorunlarını yaşayan ,bilen arkadaşlar olduğu için vay ben neden katılmadımda filanca katılyor diye kimsenin yersiz tartışma ortamı yaratmasına gerek yok bence.
sıkıntılarımızın geneli yazılmış durumda .
benim bir önerimde ne yapıp ne edip bu proğramı sonuna kadar ,bu secim arifesinde hangi parti millet vekili olursa olsun bi kaç millet vekiline izletmek,bakarsın sorunlarımızı meclis gündemine bile getiren olur.
çiftçiye yakın olan bizlerin sorunlarını anlayıp bizlere hak verecek mutlaka birileri vardır.o yüzden siyasi cevresi olan arkadaşlar bu konuya bi el atın ve millet vekili devreye sokalım bence.
bu proğramdaki amac ,sıkıntı yaşayan kesimin sorunlarını ,sıkıntılara çözüm bulacak kitleye ulaştırmak olmalı . o yüzden benim düşüncem bu .yanlış anlaşılmamak dileğiyle.

Ürün fiyatları ile ilgili,
Üretici birliklerinin daha fazla çiftçinin yanında yer alması gerektiği vurgulanlamalı.
Örneğin Trakya Birlik ' in üreticinin yanında yeterince yer almadığı , son dönemlerde çok fazla ticari düşündüğü lakin kooperatif mantığının hem üreticiyi hemde tüketiciyi koruması gerektiği vurgulanabilir.
Konya Şeker gibi , Trakya Birlik gibi üretici birliklerinin sayısının arttırılmaları , bunların üreticiden aldığı ürünleri değerinden satın alarak piyasada daha aktif belirleyici rol oynamaları , çiftçi ürünlerini aracısız tüketicilere ulaştırmalarının sağlanması vb değinilebilir. Çiftçi bu sayede tüccarın insafına kalmaz denilebilir.
Çiftçi eğitimi ile ile ilgili üniversiteler ile işbirliği yapılarak AÖF tarzı bir eğitim programı olabilir , tarım , hayvancılık ve çiftçilik dersleri yanı sıra ekonomi , verimlilik , yabancı dil , muhasebe gibi dersler verilerek bir aile işletmesinin ve çiftliğinde iş yapan insanların daha bilinçli iş yapmasına , kendi ekonomilerini yönetmesi daha kaliteli ve düzgün bir şekilde yapılabilir. Ülke çapında daha verimli ve sağlıklı çalışan bir tarım yapısı kurulmuş olur denilebilir. Tarım il müdürlüklerin eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerinde daha fazla yer alması sağlanabilir , bu müdürlükler bünyesinde kurulacak eğitim birimleri ile çiftçilere belirli bir plan ve düzen çerçevesinde sistematik eğitim programları yapılabilir.

Hayvancılık konusunda ise sektöre verilen kredilerin daha çok tabana yani bu işi yıllardır yapan , canıyla kanıyla mücadele eden aile işletmelerine daha çok ulaşması sağlanabilir.
Birçok insan ve işletme yani bu işi gerçekten yapan , yol yordam bilmediği için bu kredilere ulaşamıyor , bu işletmeleri daha büyütecek , daha modern işletmeler haline getirebilecek kredi mekanizmaları kurulması gerekli bu vurgulanabilir. Örneğin yeterli mekanizasyon olmadan bir aile işletmesi 30-40 hayvan bakabilir.
Fakat bu işletmeler uygun finans imkanları ile modernize edilirse daha mekanize ve otomatik sistemler ile bu küçük aile işletmeleri 100-150 hayvan bakan daha modern işletmeler haline gelebilir. Bu vurgulanabilir.
KRedilerin makro bazdan daha çok mikro baza inen krediler olmalı , bu tür başvuru yapacak insanlara yol yordam gösteren devlette insanlar olmalı , danışman şirketler ile çalışmaların belli bir maliyeti olduğunun ve kredi çıkmazsa o maliyetin işletmeye zarar ettirdiği vurgulanabilir.
Ekipman desteklerinin yeterince tabana ulaşmadığının , yıllardır başvuran çoğu kimseye çeşitli sebepler ile bunların çıkmadığının , başvuran herkeze belli ölçüde destek sağlanabilir , iyi puanı olana % 100 , az yeri ve puanı olana % 10 gibi destek verilebilir , orta sıralarda puanı olana % 50 gibi destek verilebilir. Aklıma gelenler bunlar , belki bu konularda diğer üyelerinde fikirleri olabilir.

Mustaf-a link=topic=66139.msg830776#msg830776 date=1390169624' Alıntı:
Arkadaşlar yavaş yavaş program gününe yaklaşıyoruz. Program için bizi en iyi şekilde temsil edeceğini düşündüğümüz üç arkadaşımızı belirledik.

Çağrı, hacimmet ve gokhanozkan

Bu arkadaşlarımızın her birisine birer konu verdik. Herkes kendi konusuna çalıştı, araştırmasını yaptı. İnşallah programa çıkıp bizleri en güzel şekilde temsil edecekler. Belki bizim bu ufak çırpınışımız taşları yerinden oynatmaya yetmeyecek ama en azından birşeyleri çözmek için adım atmış olacağız, hiç olmadı hedefimiz yolunda boş durmaktansa emeklemiş olacağız.

Katılacak arkadaşların belirlenmesi meselesine gelince, site yönetimi olarak bunu aramızda halletmenin daha uygun olacağını düşündük. Yönetim ekibi olarak bazı arkadaşlarımız oylamayı önerdi, bazı arkadaşlarımız sitedeki aktifliğe göre seçilsin dedi, bazıları bilgi durumuna bakılsın dedi ve bunun gibi bir sürü görüş çıktı. Sonuç olarak şu bir gerçek ki programda temsil işi herşeyden ayrı bir olay. Ne aktiflikle belirlenir, ne oyla belirlenir. Bir üye vardır çok aktifiktir ama konulara vakıf değildir, bir üye vardır herkesten fazla oy alır ama derdimizi güzel anlatma yeteneğine sahip değildir, bir üye vardır herşeyi bilir fakat sitede aktif değildir, bir üye vardır her yönden iyidir ama yüzyüze tanışmadığın için ne konuşmasını bilirsin ne de tavrını ve bunun gibi bir sürü örnek verilebilir.

Olaya çok açıdan bakmak gerekiyor. Öncelikle programda bir sürpriz ile karşılaşmamak adına, yüz yüze görüştüğümüz, halini tavrını bildiğimiz üyeler seçilmeliydi. Sonrasında çiftçilik konularına ne derece vakıf olduğuna baktık. Bununla beraber ifade yeteneği önemliydi, güzel konuşması ilk program için kriterler arasında olmalıydı vs. Sonuç itibariyle bir şekilde karar verdik, inşallah hepimiz için hayırlı olsun şimdiden.

Ayrıca program süremiz el verdiğince konulara değineceğiz, süre yetmeyecektir kesinlikle fakat amacımız bir programda çokça konuyu ele alıp hepsini ele almak değil, az konu ele alalım ama çözüm olsun, herkes meseleyi ve önemini anlasın. Şayet süremiz yetmez veya bize soru gönderen üyelerimizin sorularına değinemezsek yanlış anlaşılma olmasın, bir sonraki programlarda ele alacağız.
Hayırlısı olsun,
Seçilen arkadaşlara açılan konuda elimizden geldiğince destek vermeye çalışıyoruz.
İnşallah bu bir başlangıç olur , olumlu yansımaları olur , zaman içinde daha fazla sesimizi duyurabiliriz.
Bu tür medya organlarında daha fazla yer alma şansımız oldukça , daha fazla üyemiz bu tür aktivitlere katılma şansına sahip olur.
Kendilerine tekrar başarılar diliyorum. Desteğimiz ve dualarımız sizlerle.

Hayırlı Uğurlu Olsun....

Görew alan arkadaşlarımıza Allah kolaylık wersin...

Programın duyurusunu bolca yapalım bari de ulaşabildiğiniz kişi sayısı artsın....

Katılacak arkadaşlara bizi ve çiftçi sorunlarını en iyi şekilde temsil edeceklerinden şimdiden teşekkür ederim inşallah o gün bizde buradan onlara yardımcı oluruz

katılacak arkadaşlara/abilerimize başarılar bizi en iyi şekilde temsil edeceklerinin bilincindeyim önemli olan o katılmış bu katılmış değil trakkulüp ' ün katılmış olmasıdır...

hade hayırlı olur hepimize inşallah valla bende hayal etmiyordum trakkulubun bir televizyon programında sorunlarımız konuşacaklarımızı helal olsun bize :) :)

Katılacak arkadaşlara bende canı gönülden başarılar diliyorum.Çiftçilerin en büyük derdi girdi maliyetlerinin pahalılığı ve önlenemez yükselişi.Bence programda devamlı sorunlardan bahsetmeyip çözüm yollarından ve iyi giden tarımsal işlerden de bahsederek bıkkınlık yaratmamak lazım.TEKRARDAN katılacak değerli arkadaşlara başarılar. alk-*s alk-*s

:) Çok mutlu oldum. Gereken desteği derslerim ve internetin olmayışı ile veremedim fakat zaten ehil kişilerle birlikte büyüyoruz bir aile olarak. O yüzden kuşkum yok. Bir hususu dile getirmek istiyorum. Belki biliyorsunuzdur. Programın birinde işi ustaca yapan kişi aynı tarlaya yonce ve Ryegrass ekmiş. Yonca yaza doğru çıkan bir bitki. Ryegrass ise +5 ile 30 santigratta çıkan bir bitki yazın yonca sonbahar ve ilk baharda ürün alıyor. Yani zamanla yarışan çiftçinin yılın hemen hemen her ayında ürün alması sağlanıyor.

Çağrı biraderime, Gökhan abime ve Hacı Mehmet abime buradan teşekkür ediyorum. Allah kolaylık versin.

Katılacak arkadaşları gönülden destekliyorum, trakkulup ailesini en iyi biçimde temsil edeceklerine inanıyorum.

Gökhan, Çağrı ve Mehmet kardeşlerime başarılar. Bizleri en iyi şekilde temsil edeceğinize canı gönülden inanıyorum.

size güveniyoruz arkadaşlar.yolunuz açık olsun.gökhan abi 1 dakikalık zamanınıda şu maxıma için ayırsan hiçte fena olmaz hani :D