Trakkulüp Bereket Tv’ ye konuk oluyor!

Ynt: Trakkulüp Bereket Tv’ ye konuk oluyor!

Bu kadar konunun bir programa sığacağını zannetmiyorum,en azından üzerinde durulması gereken bazı konular oldukça.
Hayırlısı olur inşallah.

Arkadaşlar, program yetkilileriyle son görüşmemizi size aktarıyorum. Konumuzun birinci sayfasında yazdığımız A ve B maddelerini 24 Ocak ' ta işleyeceğiz. Belki B maddesinin yarısını işleyebiliriz. Yarım kalırsa şayet B maddesini ve C maddesini ise 24 Ocak ' tan sonra bir başka programda işleyeceğiz. Yani şuan için Bereket TV bize iki program ayırmış durumda. Buradan yetkililere özellikle bize yardımcı olan Ömer Bey ve Malik Bey ' e teşekkür ediyorum.

Ayrıca maddelerimizin çok geniş olması sebebiyle belki karşımıza bize cevap verecek birileri çıkamayabilir. Çünkü konularımız bir konuk cevap verecek şekilde dar değil, geniş ve en az üç veya dört farklı alanı bilen kişilerin cevap vereceği türden konular olduğu için son olarak da böyle bir sonuca vardık. Buna göre biz çiftçilerimizin sorunlarından ve bunların çözüm yollarından bahsederek bir söyleşi tarzında program yapacağız ve bu şekilde bir kamuoyu oluşturmaya çalışacağız. İnşallah hayırlı olur hepimiz için.

Çiftçinin sesini duyurması açısından çok güzel bir çalışma, Bereket TV ' yi verdiği destekten dolayı tebrik ediyorum.

Benim merak ettiğim; çiftçi bunca soruna, sıkıntıya rağmen neden birlik olup sesini yetkililere duyuramıyor?

Ayrıca sözde ' ' destek ' ' kredileri neden çiftçiyi batağa sürüklüyor?

[size=12pt]Düşünce ve uygulama güzel. Az sayıda tarım forumuna kısmet olabilecek hem asil, hem de örnek davranış. Bu güne kadar bu sitede bulunan aktif bi kulllanıcı olmanın faydaları çokça gördüm ama bu olayla birlikte bu sitenin üyesi olmaktan gurur da duydum. Site yöneticileri ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

Şimdi konuşabilecek konulara, daha doğrusu tarım çalışanlarının sorunlarına gelelim. Öncelikle sorun çok. Şu ana kadar 5 sayfa dolusu sorun yazılmış. Her biri mantıklı, her biri haklı gerekçeli. Bunları önem sırasına göre dizmek de bir o kadar zor ama aciliyet sırasına göre kısa bir yerleştirme yapabiliriz.

1-) MAZOT: Dünyanın en pahalı mazotunu kullanıyoruz. Keyfimiz için değil, ekmeğin yapıldığı buğdayı, yağın yapıldığı ayçiçeğini, şekerin yapıldığı pancarı, beşikteki yavrucağın içtiği sütü, kısaca bu ülkedeki insanların karnı doysun diye gerekli olan tüm gıdaları, tüm nimetleri üretmek için kullanıyoruz. İşin acı ve insana koyan yanı ise 12 milyon dolarlık yat sahibi bu mazotu bizim aldığımızın yarısına alıyor. Bodrum ' a spor arabasıyla tatile giden ise bizimle aynı fiyata alıyor. İnsafı olan, azıcık vicdanı olan bir yönetim buna son verir. Artık bir çare bulunsun bu adaletsizliğe.

2-) Mahsul fiyatlarındaki spekülasyon ve düzensizlik: Evet birşeyler üretiyoruz ama kaça satacağımızı bilmeden. Hattta bazen satıp satamayacağımız bile bilmeden. Nevşehir ' de çıkardığı patatesini ineklerine veren, Kayseri ' de kayısısını ağaçta bırakan toplamayan, Şarköy ' de yevmiyeyi kurtarmıyor diye zeytinini dalda bırakan, kısaca sattığı malla masrafanı kurtaramayan her çiftçi anlamıştır ne demek istediğimi. Devletin taban ve tavan fiyatlara müdahale etmesi zorunludur. Yoksa 1 yıl boyunca o ürünün ağzına bakan çiftçiyeden aynı malı 1 günde alıp satan tüccar çok daha fazla kazanıyor. Tüccar hergün mal alıp satar. Çiftçi senede bir kez. Kim koruyacak çiftçiyi? Rıskımızı mı kazanıyoruz kumar mı oynuyoruz? Her sene aynı belirsizlik, her sene aynı korkular. Devlet çifçiği 'kumar' olarak görebilir. Ama biz 'kumarbaz' olmak istemiyoruz. Bir standart, bir stabilite. Hepsi bu. Kısaca 'narh' istiyoruz.

3-) Uzun vadeli adam gibi bir tarım politikası: Tarım ve çiftçiği oy membağı değil, ülkenin kalkınma yolu olarak gören, hükümete göre, yıla göre, aya göre, hatta güne göre değişen değil, 30 yıllık öngörülere dayanan bir tarım politikası istiyoruz. Çünkü devletin tarım alanında söyledikleri ile yaptıklarının tutarlı olması gerekir:

-- Örneğin: devlet 'iyi tarım'ı destekliyorum diyor. Tohumu sertifikalı kullanın diyor. Evet ben de sertifikalı tohum kullanmak istiyorum ama kullanamıyorum. Neden acaba? Acaba sertifikalı tohumun, normal tohumdan 3 kat pahalı olması yüzünden olabilir mi? Sertifikalı tohum desteği vermek gibi 'sol ile sağ kulağı tutmak' yerine tohumu devlet kendi verse olmaz mı? Ya da ırk ıslahı için gerekli sunni tohumlamaya kendi yapsa? Yapamaz mı?

-- Örneğin: Devlet tarımsal mekanizasyonu destekliyorum diyor, tarımı mekanizasyona sokmayı engelleyecek ne kadar ufak tefek işe yaramaz ekipman varsa onlara hibe veriyor. Desteklenen ekipmanlarda 'traktör' yok, 12 hp bahçe tipi çapalma makinası var. Desteklenen ekipmanlarda 'biçerdöver' yok, 'biçerbağlar' var!.. Dalga mı geçiyorsunuz arkadaşım? 1960 ' da mı yaşıyosunuz. Bu ülkeyi Bangladeş yapmaksa amacınız, doğru yoldasınız, ha yok Hollanda olmak istiyorsanız bi yanlışınız var. Nasıl bir komedidir bu? Orduyu modernize ederken 'obüs' yerine 'mancınık' mı alıyorsunuz? Yada 'M16' yerine 'sapan' mı? Adına tarımı mekineleştirme demeyin bari. Oy oyunları deyin, birşeye benzesin.

Daha saymakla bitmez ama en azından bu 3 konuya da değinilmezse program iş olsun diye yapılmış olur..[/size]

sebazios link=topic=66139.msg818342#msg818342 date=1388281702' Alıntı:
[size=12pt]Düşünce ve uygulama güzel. Az sayıda tarım forumuna kısmet olabilecek hem asil, hem de örnek davranış. Bu güne kadar bu sitede bulunan aktif bi kulllanıcı olmanın faydaları çokça gördüm ama bu olayla birlikte bu sitenin üyesi olmaktan gurur da duydum. Site yöneticileri ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

Şimdi konuşabilecek konulara, daha doğrusu tarım çalışanlarının sorunlarına gelelim. Öncelikle sorun çok. Şu ana kadar 5 sayfa dolusu sorun yazılmış. Her biri mantıklı, her biri haklı gerekçeli. Bunları önem sırasına göre dizmek de bir o kadar zor ama aciliyet sırasına göre kısa bir yerleştirme yapabiliriz.

1-) MAZOT: Dünyanın en pahalı mazotunu kullanıyoruz. Keyfimiz için değil, ekmeğin yapıldığı buğdayı, yağın yapıldığı ayçiçeğini, şekerin yapıldığı pancarı, beşikteki yavrucağın içtiği sütü, kısaca bu ülkedeki insanların karnı doysun diye gerekli olan tüm gıdaları, tüm nimetleri üretmek için kullanıyoruz. İşin acı ve insana koyan yanı ise 12 milyon dolarlık yat sahibi bu mazotu bizim aldığımızın yarısına alıyor. Bodrum ' a spor arabasıyla tatile giden ise bizimle aynı fiyata alıyor. İnsafı olan, azıcık vicdanı olan bir yönetim buna son verir. Artık bir çare bulunsun bu adaletsizliğe.

2-) Mahsul fiyatlarındaki spekülasyon ve düzensizlik: Evet birşeyler üretiyoruz ama kaça satacağımızı bilmeden. Hattta bazen satıp satamayacağımız bile bilmeden. Nevşehir ' de çıkardığı patatesini ineklerine veren, Kayseri ' de kayısısını ağaçta bırakan toplamayan, Şarköy ' de yevmiyeyi kurtarmıyor diye zeytinini dalda bırakan, kısaca sattığı malla masrafanı kurtaramayan her çiftçi anlamıştır ne demek istediğimi. Devletin taban ve tavan fiyatlara müdahale etmesi zorunludur. Yoksa 1 yıl boyunca o ürünün ağzına bakan çiftçiyeden aynı malı 1 günde alıp satan tüccar çok daha fazla kazanıyor. Tüccar hergün mal alıp satar. Çiftçi senede bir kez. Kim koruyacak çiftçiyi? Rıskımızı mı kazanıyoruz kumar mı oynuyoruz? Her sene aynı belirsizlik, her sene aynı korkular. Devlet çifçiği 'kumar' olarak görebilir. Ama biz 'kumarbaz' olmak istemiyoruz. Bir standart, bir stabilite. Hepsi bu. Kısaca 'narh' istiyoruz.

3-) Uzun vadeli adam gibi bir tarım politikası: Tarım ve çiftçiği oy membağı değil, ülkenin kalkınma yolu olarak gören, hükümete göre, yıla göre, aya göre, hatta güne göre değişen değil, 30 yıllık öngörülere dayanan bir tarım politikası istiyoruz. Çünkü devletin tarım alanında söyledikleri ile yaptıklarının tutarlı olması gerekir:

-- Örneğin: devlet 'iyi tarım'ı destekliyorum diyor. Tohumu sertifikalı kullanın diyor. Evet ben de sertifikalı tohum kullanmak istiyorum ama kullanamıyorum. Neden acaba? Acaba sertifikalı tohumun, normal tohumdan 3 kat pahalı olması yüzünden olabilir mi? Sertifikalı tohum desteği vermek gibi 'sol ile sağ kulağı tutmak' yerine tohumu devlet kendi verse olmaz mı? Ya da ırk ıslahı için gerekli sunni tohumlamaya kendi yapsa? Yapamaz mı?

-- Örneğin: Devlet tarımsal mekanizasyonu destekliyorum diyor, tarımı mekanizasyona sokmayı engelleyecek ne kadar ufak tefek işe yaramaz ekipman varsa onlara hibe veriyor. Desteklenen ekipmanlarda 'traktör' yok, 12 hp bahçe tipi çapalma makinası var. Desteklenen ekipmanlarda 'biçerdöver' yok, 'biçerbağlar' var!.. Dalga mı geçiyorsunuz arkadaşım? 1960 ' da mı yaşıyosunuz. Bu ülkeyi Bangladeş yapmaksa amacınız, doğru yoldasınız, ha yok Hollanda olmak istiyorsanız bi yanlışınız var. Nasıl bir komedidir bu? Orduyu modernize ederken 'obüs' yerine 'mancınık' mı alıyorsunuz? Yada 'M16' yerine 'sapan' mı? Adına tarımı mekineleştirme demeyin bari. Oy oyunları deyin, birşeye benzesin.

Daha saymakla bitmez ama en azından bu 3 konuya da değinilmezse program iş olsun diye yapılmış olur..[/size]
Hocam çok güzel tespitleriniz var mutlaka bu konulara değinilir en önemli sorunlarımızdan bahsetmişsiniz,hayvancılık hakkındada yorumlarınızı bekliyorum o konuylada ilgili birisiniz,gelişmiş tarım ülkelerinde mazot gübre fiyatları ne durumda çifçiye hangi destekler veriliyor bunlarıda bilmemiz ülkemizle kıyaslayıp orada dile getirmemiz lazım,aynı şekilde dünyada hayvancılık sektöründe ilk sıralarda yer alan sıralamada önümüzde yer alan ülkelerin hayvancılık politikalarını oralarda girdi maaliyetlerinide öğrenmemizlazım ona göre ülkemizdeki yanlış uygulamaları daha iyi dile getirebiliriz.

Bu öneriler çerçevesinde program yapılır , progamın bir kısmındada burada açılacak bir konu üzerinden soru cevap bölümü yapılabilir mi acaba? Tam yayın sırasında tabi eğer canlı yayın ise , bizde tam yayın sırasında buraya sorular yazarız , moderatör veya sunucu tarafından birkaç soru seçilir , bunlar yanıtlanır , bu sayede sitemizde tam anlamıyla yayının bir parçası olur , buradan birkaç üyemiz daha yayının içind eyer olmuş olur , bilmiyorum siz ne dersiniz?

ufukk link=topic=66139.msg818455#msg818455 date=1388329287' Alıntı:
Bu öneriler çerçevesinde program yapılır , progamın bir kısmındada burada açılacak bir konu üzerinden soru cevap bölümü yapılabilir mi acaba? Tam yayın sırasında tabi eğer canlı yayın ise , bizde tam yayın sırasında buraya sorular yazarız , moderatör veya sunucu tarafından birkaç soru seçilir , bunlar yanıtlanır , bu sayede sitemizde tam anlamıyla yayının bir parçası olur , buradan birkaç üyemiz daha yayının içind eyer olmuş olur , bilmiyorum siz ne dersiniz?
Tam bilmiyorum ancak abi pek mümkün olamayabilir bence.Zaten kısıtlı bir süre 3 başlığımızdan ancak 2 tanesini konuşabileceğiz.Soru cevap için sadece bir program yapılabilir,tabi bereket tv cephesinden de istek olursa.Bence çok konu anlatmaktan veya konuşulmasındansa,temel,hayati problemlerimizi detaylıca konuşmak daha mantıklı olabilir.Bir fikir olarak söylüyorum bunları yoksa senin dediğin de gayet mantıklı ama işte zaman sıkıntısı var.

Arkadaşlar birçok arkadaşımızda dile getirmiş bahsettiğimiz sorunlarımızla alakalı çözüm önerilerimizide yazalım burada örneğin nette araştırdım ülkemizde akaryakıtın sektörlere dağılımını şöyle bir araştırma buldum 'Türkiye’de yakıtın yüzde 86’sı ulaştırmaya, yüzde 4.82’si tarıma, yüzde 2.39’u da elektrik üretimine gitti.' eğer tarımda %4.82 oranında akaryakıt harcanıyorsa denizcilik sektöründe yatlara gemilere ÖTV siz mazot verdikleri gibi tarım sektörünede verilebilir bu bütçede çok büyük bir açık yaratmaya bilir diye düşünüyorum,gübre konusu dövüz kuruna bağlı galiba gübre hammaddesinde dışa bağımlıyız ülke ekonomisi sekteye uğradığında ilk zamlanan ürünlerden biri gübre bu konuda tavan fiyat uygulamasına gidilebilir ama dışarıdan ürün pahalı gelirse bu durum nasıl olur acaba bu konudada bizlere verdikleri fark ödemesi ,hayvancılık,vs. destekleri en geç aralık ayı içinde verebilirler bu şekilde bu aylarda gübre alımı yapabiliriz.

anayurtlu 3105d link=topic=66139.msg826733#msg826733 date=1389575164' Alıntı:
arkadaşlar ne oldu bereket tv işi kimlerin katılacağı belirlendimi vakit daralıyor :)
süpriz sanırım :D izlemek için 24 ocagı bekliyoruz bakalım kimler ünlü olacak tv ye çıkıp :D

anayurtlu 3105d link=topic=66139.msg826733#msg826733 date=1389575164' Alıntı:
arkadaşlar ne oldu bereket tv işi kimlerin katılacağı belirlendimi vakit daralıyor :)
Acaba katılacaklar program anında mı açıklansa heyecan olur :)

:) Sağda solda söyleyelim de herkes izlesin bakarsınız ratingler tavan yapar sonra her hafta Bereket Tvdeyiz :D

Tüm akaryakıt içinde %4,82 tarıma ÇOK az duruyo.. eğer gerçekten öyleyse traktöre-biçerdövere %50 indirimli mazot verilse bile ülkeyi ÇOK sarsmaz..

Galiba kimin çıkacakları süprizmiş..Ama haksızlık olur diye düşünüyorum..Anket yapılsa ordan herkes seçse daha adaletli olur diye düşündüm.

Facebookta da Ertaç güzel birşeyler ayarlamış,stickerdaki fotoğraf ve altında açıklaması var.Hemen hemen sitede üye olup da facebookta ekli olmayan yoktur sanırım.Ne kadar çok paylaşım o kadar çok kişiye tanıtımımız olur.Paylaşmak isteyip de bulamayan arkadaşlar https://www.facebook.com/rtc.tarim ertaçın profili buradan paylaşabilirsiniz.