Trakkulüp Ne Yiyor??

Ynt: Trakkulüp Ne Yiyor??

Ekin zamanları sabah kahvaltı yapar çıkarız. Bizim buralar soğuk olduğundan çay ve annemin yaptığı ev helvası eksik olmaz. İkisi birlikte içimizi ısıtır. Yazın biçin zamanı akşama kadar çalışacaksak evden yemek yaptırıp götürürüz. Ne yemek olursa olsun yanında yoğurt ve karpuzumuz mutlaka olur. Çünkü yazın hararetini en iyi bu ikili alır.

bizde sabah 7:30 8:00 gibi kalkılır babaannem kahvaltıyı hazırlamıştır iyice bir kahvaltı ederiz ben 15 dk da yer babam para verir veya babaannem bişiler hazırladıysa poşete koyar fırından taze ekmek alır motora atıyorum benzinliktende bi 1 lt lik coca cola 5 pet şişe alıyoz motorda en az 2 en fazla 4 su şişesi bulunur babam ben tarlada aşırı su içiyoruz vardiya gibi yapar babam 3 cizi açasıya öglen oluyo biz yavaş çalışmayı severiz acele oldumu olmuyo ben o zamanda babam iner motor hiç susmaz ben binerim tarlayı bitiririm babam hava iyi diye yarım bir saat uyur işi bitiririm ordan başka tarlaya geçeriz öglen yedigimiz bizi akşama kadar idare eder iş uzarsa benzinlikte bir durur karnımızı doyurur ordan dewam harman zamanı evden yemek kola ayran ne varsa götürülür iş aceleyse genellikle arazimiz geniştir o yüzden 4 -5 traktör duraksız çalışır bi ara 6 ya çıktıydı biri ilk giden yemek ne zamana hazır olacagını söyler 2. sorar 3 veya 4. dönüşte alır sonra biçerdeki operatör iner karnını doyuran biner arkasına bende atlarım tarla gösterilcegi için böyle dewam eder bide şöyle bişi yaparız kimin tarlası öglene denk geldiyse o getirir yemegi

ismail_17 link=topic=83278.msg993890#msg993890 date=1429166662' Alıntı:
Sağlık için düzenli yemek düzenli yaşamak , en önemli konu, lütfen arkadaşlar para için sağlımızı kaybederisek sonra sağlığımız için paramız kaybederiz .

Ben sabah kahvaltıyı çok önemsiyorum her sabah 5 :30 gibi kalkarım büyükbaş hayvancılık var bu uzun süredir böyle, sabah erken mutlaka ballı ekmek zeytin peynir birkaç dilim ekmek yerim , sabah erken insanın canı yemek istemiyor ama ilaç niyetine mutlaka yemeliyiz sabah erken .

Sabah 2 saat kadar hayvanların işi sürer sonra bu saatlerde tekrar ikinci kahvaltı bu defa deli gibi yiyorum peynir ve yumurtayı önemsiyorum

Tarlaya gidersem o işi hanıma bırakıyorum hanım hazırlar çantayı çiftçi kızı nede olsa o biliyor yapacağı işi .

Aç çalışmayın benim midemde reflü var belim bazen tutuluyor bunlar hep traktör ve çiftçiliğin sonuçları , bunun dışında çok şükür sağlığım iyi

Ava çıkınca 20 kilometre dere tepe yürürüm sigara içki kullanmam çok kızarım kahvede , bankada, koop ta pis kokan arkadaşlar dişlerimi mutlaka günde iki defa fırçalarım genel temizliğime dikkat ederim.
Güzel konu olmuş , dediğim gibi dikkat edersek çok daha güzel olur her şey .

abi dediğin gibi çok haklısın kahvaltıda ne yiyeceğini biliceksin saabah erken kalkar kuru fasulye yer öğlen peyni et yeren düzensiz beslenmedir.
Ve dediğin gibi pis olan insanlar bakımsız insanlar çok o yüzde Köylüyü hep kötülüyorlar adam köyde yaşamıyor gidiyor şehirde gıdı gıdına yaşıyor

Diş bakımı vücut bakımı saç bakımı her türlü bakımları zamanında yapmak gerekir
Ayrıca abi diş macunu derken 2-3 tl lik kullanıpta sağlığı daha çok bozan macunlar var en iyileri
15-20 tl lik Macunlar.
15-20 tl lik Fırçalar

30-40 tl lik Şampuanlar
hani ne iyim kaliteli kullanacaksın HİÇBİRŞEY Sağlıkdan Önemli diğildir sonuçta.

ORION link=topic=83278.msg993819#msg993819 date=1429129503' Alıntı:
traktörde yemesi güzel oluyor zaten ben bazen kahve götürüyorum termosta :) oda iyi oluyo da sıcakta meyve suyu iyidir ;) çay harareti alır diyolar birde kim diyosa yalan :D daha çok hararet yapıyo bende :D
traktörde yemek gerçekten güzel oluyo :D tarla yollarında hıyar acur elma gibi şeyler çok iyi oluyo hatta işi abartıp elma soydum bikere :D bikerede asfaltta giderken termostaki kalan çayı içemeye çalışıyodum ama onu pek tavsiye etmem :D

Ben hafta içi ofis hafta sonu tarla çalışıyorum.... Ne yediğimden ziyade hiç yemediklerimi sayayım sizlere önce... kaşar peyniri, salam, beyaz ekmek, dana eti, kendim yetiştirmedimse tavuk, barkodlu yumurta, çikolata, paket içinde süt, ton balığı resmli konserveler, meyva suyu, plastik ambalaja girmiş herşey mümkün olduğunca..... çiftçiye güç lazım tabiki ... zor işler içeriyor bu uğraşı... bu da yemekten gelir bedene. Ben de yaşım itibari ile biraz yorulduğumu hissediyorum haftasonları bedenen çalıştıkça ... çalışacağım günler enerji ve protein takviyesi için direk üreticilerden temin etttiğim zeytinli köy peynirli ballı kahvaltıyı aksatmıyorum. öğlen için tarlaya pizza sevisi olmadığı için Cumadan eşimle hazırladığımız yemekleri sefer tasına koyuyorum... allah ne verdiyse ... Marketlerin sattığı ambalajlı şeyler kesinlikle tarlada çalışan insanlara uygun besnler değildir. Ofis insanlarının beslenmesi için üretilen şeyler çiftçilere uymaz diye düşünüyorum... mümkün mertebe evde üretilenler ile beslenmeliyiz.

Sabahları başıma sliah dayasalar ekmek yiyemem . Bir bardak çayla saat 9-10 gibi simit poğaça atıştırmalık ne varsa onu yerim traktörde. Saat 12-1 arası traktörde çay koyarım 12 voltluk termosa. kaynayınca yarım saat molada Allah ne verdiyse artık yumurta soğan peynir domates biber. Akşama traktörle çalışırken genelde evde yerim.

Karavanım var römork üstüne ekmek arabası kasasını koyduk ta 98 mi 99 muydu neydi. İçinde setüstü ocak tüplü soba ne ararsan var.Yazın 3-4 ay benim evim orası. Envai çeşit yemek öğrendim bekarlık kapıya konacak şey değil :D

Berk o kadar yiyip içiyon , hatta klüp kurmuşsun okulda kendine hala zayıfsın be kardeşim :)
Fakat çok güzel konu olmuş , açanın , yazanın yüreğine sağlık.
Bizdede vaziyet işin durumuna göre , önceki yıllarda ayçiçek kazma ve ayçiçek tekleme fasılları çok olurdu , o yıllarda henüz makinalar ayçiçeği tarlaya tek tek atmıyorlardı , önce bitki çıktıktan sonra tekleme dediğimiz seyreltme yapılır , hemen ardından çapa faslı başlardı , bugğnlerdeki gibi clear field teknolojileri yoktu , ayçiçeğinin arasından tırmık ile , kaz ayağı ile veya saban dediğimiz ekim makinasının ayakları ile geçilir günlerce çapalama ve kazı işi yapardık , o yıllarda tarlaya domates , peynir , omlet , ekşimikli biber , menemen , pekmez , yoğurt , yeşil mevsim soğanı , helva , sulu yemek nadiren konulur , her öğlen hararetimizi kessin diye cacık yenilirdi , tüm yiyecekler bir sepet içine konulur , trakör veya römorkta öyle taşınırdı , fakat çapa işi olmadan , sadece traktör ile tarlaya gidiyorsak , kadınlar yoksa iş bu kadar teferruatlı olmazdı , günümüzdede bu geçerli , ekmek peynir domates , bazen helva , soğan , omlet başlıca menülerimiz , tek gidiyorsam ekmek arası domates peynir yetiyor , zaman zaman gazlı içecek alıyorum yanıma , ramazanın çifte rastladığı bir akşam babam brader ile ekim yaparken bize evde iftarda ne varsa hepsini hazırlatmış anneme onları geitrmişti tarlaya , tam ekim yapıyorduk , günün yorgunluğu ve açlığı üzerimizde , o akşam tarlanın başında ettiğimiz iftarı unutamam , lezzeti ve ortamın güzelliği hala aklımızda.
Ben tarlada çay içen , çay demleyen arkadaşlarımızı görünce keyiflerine bayılıyorum , o çayın tadı başka olmalı , her sene bir termos alıp bende çay keyfi yapacak oluyorum ama bir türlü denk getiremedim şu ana kadar.

tarlada gün boyu çalıştığımız nadir oluyo ama olduğu zaman başrolde herzaman katmer olur :)

Köy bakkalı nedir yahu bizim köye bakkal kamyonla perşembe günü gelir :D. Salı günleri de ekmek gelir :D.

Bahçeden yeşil soğanı, tereyi, domatesi, biberi alırım. Yumurta, tereyağ ve baharat alırım. Sacda menemenin dibine vururum :D. Semaver olmazsa olmaz :). Bazen de patates, biber, patlıcan filan közlerim.

yarın herglere başlıyoruz. öğlen menüsünü geceden hazırladım sefertasına yerleştirdim. biber-patates kızartması, tavuk sote, domates-salatalık, peynir-zeytin yanına da tarlada bir çay yaptımı tamamdır :) biçer vakti full menü seferlerle evden gelir çorbası pilavı ana yemeği salata yoğurtlama. en iyi tarla menüleri biçer vakti olur. çapa işçisi faln oldumu kalabalıktan dolayı menü daha basit olur nohut fasülye veya pilav güveç gibi. bağ bahçe işine gidilecekse tüp alınır melemen vs benzeri yapılır bağda. tarla sürme işinde genelde üstte saydığım gibi hazır oluyor ama bazen sucuk gibi basit şeyler tarlada da yapılabiliyor. genel olarak böyle işte :)

Ayıptır söylemesi.
Merkeze yakın tarlaysa babam dürüm felan yaptırır getirir. Uzak tarladaysam ekmek peynir helva sabah erken kalkınca iştah olmuyo o sebepten 11:00 da bir 15:00 gibi 15 er dakikalık molalarda hallediyom. Ama nerde olursam oluyum çikolata (napoliten) ve karpuzlu sakızım kesin alırım yanıma. :D

bizim çiftçiler iyi çalışıyor Maşaallah o kadar yoruluyorlarki anlattıklarına göre hamuduyla götürüyorlar yemeği envayi çeşit Allah c.c daha çok versin yanlız şu süre için bizde ekleyelim bizim buralarda çayı elmayı değil yemeği çift sürerken traktörün üstünde yiyorlarmış bunu duydum

iki çoban dağda sohbet ediyorlarmış.yılbaşı yakın.biri demiş büyük ikramiye sana çıksa ne yaparsın.hep soğanın cücüğünü yerim demiş öteki ve eklemiş,sen ne yaparsın.bana ikramiye çıkmasın anasını satayım.bana yapacak işmi bıraktın demiş

kkuzeyy link=topic=83278.msg994290#msg994290 date=1429274485' Alıntı:
garibin nesi varr...
acı soğanın cücüğünü bulursak.
hamdolsun...

yazın genelde ailecek tarlada olduğumuz zaman öğlen kahvaltı tarzı yeriz yalnız olduğum zaman bazen aç aç duruyorum