Ynt: Trakkulüp Ne Yiyor??
Berk o kadar yiyip içiyon , hatta klüp kurmuşsun okulda kendine hala zayıfsın be kardeşim

Fakat çok güzel konu olmuş , açanın , yazanın yüreğine sağlık.
Bizdede vaziyet işin durumuna göre , önceki yıllarda ayçiçek kazma ve ayçiçek tekleme fasılları çok olurdu , o yıllarda henüz makinalar ayçiçeği tarlaya tek tek atmıyorlardı , önce bitki çıktıktan sonra tekleme dediğimiz seyreltme yapılır , hemen ardından çapa faslı başlardı , bugğnlerdeki gibi clear field teknolojileri yoktu , ayçiçeğinin arasından tırmık ile , kaz ayağı ile veya saban dediğimiz ekim makinasının ayakları ile geçilir günlerce çapalama ve kazı işi yapardık , o yıllarda tarlaya domates , peynir , omlet , ekşimikli biber , menemen , pekmez , yoğurt , yeşil mevsim soğanı , helva , sulu yemek nadiren konulur , her öğlen hararetimizi kessin diye cacık yenilirdi , tüm yiyecekler bir sepet içine konulur , trakör veya römorkta öyle taşınırdı , fakat çapa işi olmadan , sadece traktör ile tarlaya gidiyorsak , kadınlar yoksa iş bu kadar teferruatlı olmazdı , günümüzdede bu geçerli , ekmek peynir domates , bazen helva , soğan , omlet başlıca menülerimiz , tek gidiyorsam ekmek arası domates peynir yetiyor , zaman zaman gazlı içecek alıyorum yanıma , ramazanın çifte rastladığı bir akşam babam brader ile ekim yaparken bize evde iftarda ne varsa hepsini hazırlatmış anneme onları geitrmişti tarlaya , tam ekim yapıyorduk , günün yorgunluğu ve açlığı üzerimizde , o akşam tarlanın başında ettiğimiz iftarı unutamam , lezzeti ve ortamın güzelliği hala aklımızda.
Ben tarlada çay içen , çay demleyen arkadaşlarımızı görünce keyiflerine bayılıyorum , o çayın tadı başka olmalı , her sene bir termos alıp bende çay keyfi yapacak oluyorum ama bir türlü denk getiremedim şu ana kadar.