Türkiye Tarim İthalatı


Tarım ithalat rakamları karışıklık seyir izliyor.Türkiye İhracatçılar Meclisi verileri Türkiye’nin 2011 tarım ihracatı 17 milyar 887 milyon dolar oldu. Türkiye’nin tarım ürünleri ithalatında öne çıkan kalemler var. İlk sırada yaklaşık 3 milyar dolarla yağlı tohumlar ithalatı var.

Yem hammaddeleri ithalatı da 2 milyar doların üzerinde.

Pamuk ithalatı yıllık ortalama 1 milyar dolar.

Canlı hayvan ve et ithalatı 1.5 milyar dolar civarında olduğu tahmin ediliyor.

Tütün ithalatı 600 milyon dolar.

Tarım ürünleri ihracatında ise 1.7 milyar dolar ile fındık öne çıkıyor. Yaş sebze ve meyve,

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı verilere göre, “Türkiye’nin tarım ihracatı 5,1 milyar dolar. Buna karşılık tarım ithalatı 8,8 milyar dolar. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın verilerine göre tarımsal ihracatımız 17 milyar dolar.
TÜİK tarımsal ihracatı 5,1 milyar dolar açıklarken; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 17 milyar dolar açıklıyor.
 
Ynt: Türkiye Tarim İthalatı

valla benim devlet büyüklerinden tek istediğim bu yağlı tohumlar ihracatına sınırlama getirmesini isterdim,mesela biz Türkiye olarak yılda ortalama 600.000 ton pamuk mahluçu üretiyoruz,bizim ülkemize gerekli olan 1.350.000 ton mahluç,yani biz türkiye olarak kendi pamuğumuz bize yetmiyor ve alıcılar dısarıdan ithal ediyor.benim tavsiyem içerdeki mahluç bitmeden dısarıdan mahluç gelmesin birde şöyle bir durum var dısarıdan gelen mahluç türkiyedeki mahluçtan daha pahalı :D mesela bizim koop. elinde onbin ton civarı mahluç var bir kilo bile satamadık daha.
 

Benzer Konular