Yemciye para kaptırmak yok :)

Sevgili arkadaşlar bi konuda fikrinizi almak istiyorum. Benim şuan halihazırda 13tane Simental ineğim var 10_12 tane daha inek almak istiyorum peşin olarak ve bu hayvanlara sadece yonca ve Mısır slajı vererek kesif yem vermeden yapabilirmiyim.son olarak 30 başlık bir işletmenin kesif yem masrafı olmaksızın yıllık getirisi ne olur bana

Yem vermeden yaza çıkartırsan öp başına koy yem şart ister kemdin yap ister satın al az da olsa vereceksin
Kar etmen sana kalmış aylık sağılıuorsa 1500 2000 kar edersin

Neredesiniz bilmiyorum ama reygrass çok faydalı ve ekonomik deniyor.

Yem vermeden yaza çıkartırsan öp başına koy yem şart ister kemdin yap ister satın al az da olsa vereceksin
Kar etmen sana kalmış aylık sağılıuorsa 1500 2000 kar edersin

Ayrıca 30 ineğin 5i kuruda olsa günlük 10 kilo süt alsan 25.10=250.30=7500.1,4=10500 lira yapar sen nasıl bir hesaplama yaptın anlamadım

Ayrıca 30 ineğin 5i kuruda olsa günlük 10 kilo süt alsan 25.10=250.30=7500.1,4=10500 lira yapar sen nasıl bir hesaplama yaptın anlamadım
O kadar kar ediyorsan kurban daha ne biz sivasta o kadar kar etmiyoruz o kadar kar edecez sivasa müşteri çıkarım. Sizin orada süt satımı varsa o iş olur bizim orada süt satımı yok. Her inekde 10 kilo vermiyor simental bakıyoz en iyi veren 5 kilo veyor.
Yonca, sılaj vermiyoruz
Saman ve kesif yem.
Arada kaba yem ve ya,zları yaylımdalar.

O kadar kar ediyorsan kurban daha ne biz sivasta o kadar kar etmiyoruz o kadar kar edecez sivasa müşteri çıkarım. Sizin orada süt satımı varsa o iş olur bizim orada süt satımı yok. Her inekde 10 kilo vermiyor simental bakıyoz en iyi veren 5 kilo veyor.
Yonca, sılaj vermiyoruz
Saman ve kesif yem.
Reygras biz burada 5 sene önce ektik abi suluda 2sefer zor bictik bölge aynı haberin olmasını isterim
Ama çok lezzetli bir ot hayvanlar bayılıyor ama olmuyor rakım 1000 metreyi geçmemesi lazım zanlımca

Yonca, sılaj vermiyoruz
Saman ve kesif yem.

Bence birkere yoncayı dene derim kesif yemin boş olduğunu görürsün.sabah ver yoncayı akşam sağımda 5 kilonun 7_8 e çıktığını görebilirsin

Reygras biz burada 5 sene önce ektik abi suluda 2sefer zor bictik bölge aynı haberin olmasını isterim
Ama çok lezzetli bir ot hayvanlar bayılıyor ama olmuyor rakım 1000 metreyi geçmemesi lazım zanlımca
Ben öyle heyecanlı işlere girmem kardeşim. Bilmediğim işi yapmam bir daha. Ekebilirsem yonca. Bizim oraların rakımı 1600 1700 en güzeli sade hayvancılık az gider az gelir yeter.

Ben öyle heyecanlı işlere girmem kardeşim. Bilmediğim işi yapmam bir daha. Ekebilirsem yonca. Bizim oraların rakımı 1600 1700 en güzeli sade hayvancılık az gider az gelir yeter.
Aynen güzel düşünüyorsun bölgede ne verimli ise onu yapacaksın
Bizde zaten 2 dönüm ektik sadece denemeye ama olmadı öğrenmiş olduk tam trakya iklimine uygun birşeye benziyor
Ama siz culban ekebikirsiniz o kar getirir forumda bunu bilen pek yok hiç ras gelmedim

Aynen güzel düşünüyorsun bölgede ne verimli ise onu yapacaksın
Bizde zaten 2 dönüm ektik sadece denemeye ama olmadı öğrenmiş olduk tam trakya iklimine uygun birşeye benziyor
Ama siz culban ekebikirsiniz o kar getirir forumda bunu bilen pek yok hiç ras gelmedim
Cılban ekelimde urfalı zengin olsun. Kahırlarıda çekilyor. O yüzden nohutu bıraktım.
Traktörün ve biçer döverin yapmadığı işi bıraktım ben. Saman için buğday. Yem için yulaf arpa.

Sevgili arkadaşlar bi konuda fikrinizi almak istiyorum. Benim şuan halihazırda 13tane Simental ineğim var 10_12 tane daha inek almak istiyorum peşin olarak ve bu hayvanlara sadece yonca ve Mısır slajı vererek kesif yem vermeden yapabilirmiyim.son olarak 30 başlık bir işletmenin kesif yem masrafı olmaksızın yıllık getirisi ne olur bana
Yonca mısır ekecek imkan varsa
Uygun sulama imkanı varsa olur
Tabi bilgi tecrübe de onemli
Bizde de sulama imkani olanların durumu daha iyi
Bir yil yetecek kadar yenisi çıkincaya kadar yonca mısır gibi kaba yem
İmkan varsa kesif yem tarimida yapılabilir
Bu sitenin en iyi hayvancilarindan benim hemşehrim belki bilirsin simentalci isimli Üye hic fabrika yemi almaz
Kendi ürettiği yemler ile cok guzel bakar hayvanina
Tabi imkan meselesi uygun sulu arazi iklim

Yonca mısır ekecek imkan varsa
Uygun sulama imkanı varsa olur
Tabi bilgi tecrübe de onemli
Bizde de sulama imkani olanların durumu daha iyi
Bir yil yetecek kadar yenisi çıkincaya kadar yonca mısır gibi kaba yem
İmkan varsa kesif yem tarimida yapılabilir
Bu sitenin en iyi hayvancilarindan benim hemşehrim belki bilirsin simentalci isimli Üye hic fabrika yemi almaz
Kendi ürettiği yemler ile cok guzel bakar hayvanina
Tabi imkan meselesi uygun sulu arazi iklim

Evet tanıyorum takip ediyorum eğer istediğim randımanı alamazsam buğday ve tanelik mısır ekmeyi düşünüyorum

İnekciligi yapan anlatacak gerisi fasa fiso sut almak satmak veya kuru donem veya kisirlik etkili tek bildigim yuklu sermaye gerektiriyor

İnekciligi yapan anlatacak gerisi fasa fiso sut almak satmak veya kuru donem veya kisirlik etkili tek bildigim yuklu sermaye gerektiriyor
Kısacası evdeki hesap çarşıya uymuyor. Bin bir türlü sıkıntılar var. Yapacam desiğinde hemen yapılsa hiç bir aklik olmasa yapılır kar zararartık nabe dersin de zararettiğin gibi bir sürüüüü skkıntılarda peşini bırakmıyor. İnekler gebe kalmıyor ölü doğum doğumdan sonra ölüm. Mevsim kurak yada.aşırı yağışlı gidiyor. Hiç bir.düzen yok. Olmaz dersin olur. Olur dersin olmaz.olmuşuda batırır gidersin .. [emoji4][emoji4] Nasip artık.