Yeni bir kriz kapıda mı?

Ynt: Yeni bir kriz kapıda mı?

yusuf abi iyi araştırmak gerekiyor ezbere iş yapmamak lazım herkes ne ekiyorsa bizde ona bakarak ekiyoruz işte bu noktada kaybeden biz olduk şimdiye kadar ondan hiç kazanamadık ama şimdi zaman araştırıp soruşturup çiftçilik yapma zamanı bence

Arkadaşlar geçen sene tam anlamı ile bir analiz yaptırdım ve gübremi ona göre verdim.Yaprak gübresine kadar analiz değerlerine göre verdim.Sonuç dekara 250 kg verim.Yaptığım harcamayı 300 kg verim anca karşılar.Şimdi dünya fiyatlarına göre üre maksimum 900 lira iken biz burda 1400 lira verip aldık.O zaman sayın bakan çıkıp da ' Ben çiftçimi gübre baronlarına ezdirmem.Sahibi olduğumuz gübretaş vasıtasıyla bunu regüle edeceğim ' demedi.Paşa paşa 1400 lira verip gübreyi aldık.Peki şimdi çıkıp da bir yıl boyunca uğraşıp didinerek elde ettiğimiz ürünümüze niye müdahele ediyorsun?Acaba siz kimin bakanısınız?

100Mhz link=topic=57369.msg616349#msg616349 date=1343081604' Alıntı:
Arkadaşlar geçen sene tam anlamı ile bir analiz yaptırdım ve gübremi ona göre verdim.Yaprak gübresine kadar analiz değerlerine göre verdim.Sonuç dekara 250 kg verim.Yaptığım harcamayı 300 kg verim anca karşılar.Şimdi dünya fiyatlarına göre üre maksimum 900 lira iken biz burda 1400 lira verip aldık.O zaman sayın bakan çıkıp da ' Ben çiftçimi gübre baronlarına ezdirmem.Sahibi olduğumuz gübretaş vasıtasıyla bunu regüle edeceğim ' demedi.Paşa paşa 1400 lira verip gübreyi aldık.Peki şimdi çıkıp da bir yıl boyunca uğraşıp didinerek elde ettiğimiz ürünümüze niye müdahele ediyorsun?Acaba siz kimin bakanısınız?

çok haklı bir yorum yamızşın teşekürler ferçekten bu bakan kimin bakanı merak ediyorum

Devlet gübre piyasasında pasif kalıyor öyle olması sağlandı ya da bir şekilde. Zamanında gübre fabrikasını kapatıp sunta fabrikası haline getirmişti yanılmıyorsam. (İgsaş). Gübretaş ise tamamen serbest piyasa mantığı ile hareket eden tamamen kar amacı güden bir kuruluş değil mi. Ne zaman piyasanın altında ürün satmış ki hatta pahalı satar da bizim kalitemiz fazla falan der işte.. Türkiye de gübre konusunda sadece Recep Gencerin sözü geçer. Bandırmalılar varsa aranızda bilirler hayli okulda yaptırmıştır o bölgede bizim paralarımızla sağolsun. O yüzden bakan boş boş konuşmak yerine sözü Recep Gencer ' e bıraksın, sağmı öldü mü onuda bilemiyorum gerçi??

şuan suriye kriz nedeniyle gümrük kapılarının tehlikeli olması nedeniyle denizden ulaşım ve roro gemileriyle seferler araştırılıyor arap ülkelerine hububat ve bakliyat ve yaglı bitkiler vs vs şauan bir durgunluk hakim bunu ihracatçılar birligi ve bakanlık yetkilileri dün açıklamışlar özellikle nohutdaki belirsizlik bu konuda .piyasa bayagı bir yükselecek nohutda çünkü verim ve kalite düşüklüğü bunada etken.

gelelim verim konusuna ben 2007 yılında 2008 yında tarlamın topragını analiz yaptırdım.gübretaş-torosgübre-dogal güvre aş. ve tarla bitkileri bölümüne ve bir özel gruba daha aynı tarla aynı toprak aynı anda alınmış eşit olarak herkese gönderildi.
zaman oldu sonuçlar çıktı hiç biri bir birini tutmadı. birkaçının ortalamasını aldık ektik.150 dekar tarla yarısı benim yarısı babamın hasat zamanı babam banim iki katımı aldı.ben laba sürüdüm.zarar ettim.
şimdi bir ileri bir geri giderek yapıyoruz. sonuç ne olur bilmiyorum.