Bakan Bekir Pakdemirli : "2002 öncesi, destek neredeyse yoktu" | Diyarbakır Tarım Fuarı


Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Diyarbakır'da düzenlenen Tarım Fuarı'nın açılışına katıldı. Açılış konuşmasında Diyarbakır'da yapılan yem bitkisi tohum dağıtımı, fidan dikimi, sulama yatırımı ve etçi ile kombine ırklarda ücretsiz suni tohumlamadan bahseden Bekir Pakdemirli ayrıca:



- "101 firma temsilcisinin katılımıyla açtığımız bu büyük Tarım Fuarında hem madden hem de manen, Bakanlık olarak yanınızdayız".

- "Tarımsal alan bakımından dünyada on yedinci sıradayız. Ama buna rağmen tarımsal hasılada Avrupa'da birinci, dünyada ilk on içindeyiz. Ayrıca altını çizerek söylemek istediğim bir husus daha var. 2002 öncesi, destek neredeyse yoktu ve birkaç müdahale alımı vardı. 2002 sonrası ise artan destekler ve sınırlı müdahale alımı vardı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sonrasında ise hem desteklerde artış, hem de etkin müdahale alımlarını birlikte uyguluyoruz. Son 3 yılda tarımsal destekleri %65 artışla 24 Milyar Liraya çıkardık. " dedi.



Diyarbak%c4%b1r%20Tar%c4%b1m%20Fuar%c4%b1%20Vitrin.jpg
 
2001 yılında koalisyon hükümeti ve ecevit başbakanlığında 16 tl net destekleme ödendiğini ve yine o tarihlerde mazot litre fiyatının 0.90 kuruş olduğunu bakan beye birinin söylemesi lazım..
Küçük bir hesap yaparsak mevcut hükümetin çiftçiye sadece bu yıl için bile ödenen destek miktarının iki katından fazla borcu vardır..
 
2001 yılında koalisyon hükümeti ve ecevit başbakanlığında 16 tl net destekleme ödendiğini ve yine o tarihlerde mazot litre fiyatının 0.90 kuruş olduğunu bakan beye birinin söylemesi lazım..
Küçük bir hesap yaparsak mevcut hükümetin çiftçiye sadece bu yıl için bile ödenen destek miktarının iki katından fazla borcu vardır..
Nerdeyse Ekim bedavaya geliyormuş
 
Gerçekten analizleri neye göre yapıyorsunuz anlamsız? Mazot 0.90 kurustu da buğday 2001 yılının hasat sezonunda kaç paraydı? 163 kuruş. Buğday şimdi 10 katını bile gecmis. Mazot geçmiş mi?

Kanayan yara var ama sizin şu istatistik hesaplamarınız ne kadar doğruysa çiftçiye akıllı telefon kullandığı için durumunun iyi olduğunu sanan siyasetçinin yaptığı da o kadar doğru.
 

Alım gücü dediğimiz, yani bir malın yada materyalin satın alınabilirliği üzerinden değerlendirmek gerek .. Yoksa kim bilmiyor 20 sene önce buğdayın 160 kuruş olmadığını..(kaldı ki buğday üretiminde mazot girdisinin payı yüzde kaç ..???)
 
Muhasebeden anlamayan ama 30 yıldır çiftçilik yapan birini durdurun sorun vereceği cevap 15 20 yıl önce daha tatlı para kalıyordu diyecek ..
Zaten baştan sona yanlış bir destekleme modeli izleniyor ama önemli olan 20 senin öncesinin 16 lirası bu günün 100 lirasından kıymetliydi
 
Çok aklım yetmez ama bu tarla parası dıye başlayan para o zaman çok para edıyordu ya dekarı 10 TL idi sanki yanında daha bir destek daha vardı
 
1995 yılında, 20 başlık, önden yemlik vermeli, suluklu, projeli ahır , 10 000 dolars fiyatla yapılabiliyordu.
2500 dolars hibe destek vardı.
 

Benzer Konular

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt