Bakan Bekir Pakdemirli : "Önemli karlar yapabilecek fiyatlarla karşınıza geliyor olacağız"


⭕ Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Osmaniye programında gündem hakkında konuştu:



✅ "Gıda piyasalarıyla ilgili fiyatlarda çok ciddi dalgalanmalar var. Bunlar tabii ki şu anda çiftçi ve üretici lehine gözükmekle beraber ileride de aleyhe dönebilecek durumlar buradan ortaya çıkabilir. O anlamda tabii ki biz çiftçi-üretici kesimi olarak, her zaman önümüzü görmek istiyoruz. Önünüzü görmek bizim için daha önemli. Yüksek fiyatta satmaktan daha çok önümüzü görmek son derece önemli ve önemli olmalı diye düşünüyorum. Pandeminin yanında bir de bu sene kuraklık ve iklim değişikliği de buna eklendi."

✅ "Şunun altını çizerek söylemek istiyorum. Türkiye'nin gıda stokları yeterli. Yani Türkiye'de kimse gereksiz bir yere gıda stoklarıyla alakalı spekülasyon yapmaya kalkmasın!"

✅ "Ürünler kesinlikle hasat döneminde hak ettiği değeri alacak. Bugüne kadar çiftçimizin maliyet ve satış fiyatları açısından bir problemi olmadığını biliyoruz ama bundan sonrasıyla ilgili endişeleriniz olduğunu da biliyoruz ve bu endişeleri de çok sıkı ve ciddi takip ediyoruz. Bu endişelerden çiftçimiz haklıdır ancak bugüne kadar nasıl Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde sizlere söz verip hiçbir zaman sözümüzü yerine getirmediğimiz olmadığı gibi bundan sonra da inşallah yine hasat zamanından önce doğru ve üretici dostu politikalarla üreticimizin artan maliyetlerini karşılayacağız. Bunun da ötesinde, önemli karlar yapabilecek fiyatlarla karşınıza geliyor olacağız" dedi.


Osmaniye%20sektor.jpeg
 
  • Komik
Tepkiler: özgür
Cengiz han büyük batı seferi oncesi açlıkla boğuşan askerlerine demişki "birbirinizi yiyebilirsiniz ama atlarınızı asla "demem o ki hasat zamani çok güzel fiyatlar olabilir ama hasattan bir alti ay sonrası fiyatlar daha iyi olabiliyor.Bugday hasatta 2300 tl idi ve cogumuz cok iyi fiyat dedik ama simdiki fiyatlar ve gubre ve mazotun durumu 2300 un bedava olduğunu gösterdi...
 
hangi gündemle alakalı konuşmuş acaba papuayeni ginenin gündemi mi?
bildiğim kadarıyla ülkemizde ciddi bir gübre ve yakıt pahalılığı problemi var,çözüm önerisini geçtim gübre pahalı yada mazot pahalı demişmi?
çok merak ediyorum topluca eğitimmi alıyorlar bu şekilde geveleyerek yuvarlak konuşmak için :(
çözüm için şu adımları attık demişmi?
adımları atmak için hasatımı bekliyorlar?
 

Benzer Konular