Bakan Pakdemirli: "Besici ve çiftçimizi hiç zarar ettirmedik, kar ettirmeye devam edeceğiz"


Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bugün Manisa'nın Kula ilçesinde sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.


✅ "Sığır brusella, koyun keçi brusella, şarbon koyun keçi vebası aşılarının aşı bedelini bundan sonra almayacağız. Ayrıca Tüberkülin testinin bedeli de üreticilerimizden alınmayacak. Bu aşıların bedeli alınmadan sadece uygulama ücretleri alınacak. Aşılama uygulamalarımızın, bu müjdelerle daha da aratacağına inanıyoruz. Hastalıktan gelen verim kayıplarının önleneceğini de düşünüyoruz ve zoonoz hastalıkları dediğimiz hastalıkların da asgari seviyeye düşeceğini düşünüyoruz"

✅ "Pandeminin ve kuraklığın etkileri, dünya genelinde fiyatların dalgalanması... Bunların hepsinin piyasalara şu veya bu şekilde etkileri oldu. Tüm sektörleri etkileyen bir musibetin ortasında kaldı dünya. Biz ise bu dönemde üretici, besici ve çiftçiyi koruma gayreti içinde olduk. Allah'a şükür bugüne kadar çiftçimize hiçbir konuda zarar ettirmedik, bundan sonra da ettirmeyeceğiz, kar ettirmeye devam edeceğiz."

✅ "Bugün itibarıyla maliyetlerinizin çok arttığının farkındayız. Gübre ve mazot fiyatlarının arttığının farkındayız. Bunlarla alakalı bütçemiz dışında -bu sene inşallah 26 milyar liraya yaklaşan tarımsal destek bütçemiz var, neler yapabiliriz, bunlara ilgili kurumlarımız ve bakanlıklarımızla birlikte çalışıyoruz. Sizlere ekstra bir girdi desteği sağlayabilir miyiz, çalışıyoruz."

✅ "Bundan sonra kuraklık yeni normalimiz. Yani bundan sonra yağışlarımız daha azalacak. Bunun da üstesinden gelebilmenin ana yolu daha fazla depolama. Baraj yapacaksınız, gölet yapacaksınız, sulama yapacaksınız. Tarlayı sularken vahşi sulama kullanıyorsan, bunu damlama sulamaya ya da daha ötesi yer altı sulamaya çevireceksin. Bizim bunları yapmamız lazım, çünkü bugün kullandığımız su, gelecekteki evlatlarımızın içme suyudur. Biz tarım sektörü olarak bu işin yüzde 70'ini kullanıyorsak o zaman bizim çok daha dikkatli bir şekilde suyu kullanmamız ve suya iyi davranmamız lazım. Suya mücevher gibi davranmamız lazım. Bir damla suyu tasarruf etmenin yolunu arıyor olmamız lazım" diye konuştu.


WhatsApp%20Image%202022-01-13%20at%2015.40.07.jpeg
 
Son düzenleme:
İşte bakın gördünüzmü ne kadar çok çalışıyorlar, mazot gübre gibi girdilerin maliyetleri artırdığının farkına varmışlar.

Ya birde koltuk sefası sürüp çalışmasalardı olanları farketmeseydiler noolurdu üreticinin hali?

varmı böyle bugün itibariyle farkedebilen heeey gidi koca dünya hey, kaçarmı bak işte farkettiler kaçmaz kaçmaz.

As bayrak

ver mehteri ver mehteri

 
  • Beğen
Tepkiler: filizma

Benzer Konular