En Karlı Çiftçi Yatırımları.

Ynt: En Karlı Çiftçi Yatırımları.

şöyle bir kendine bakacaksın imkanlarına bakacaksın, hangi işi yapacaksan ne ekeceksen kendinde yeterli alt yapıyı görüyorsan bilerek yapıyorsan her iş birazda olsa karlıdır.En karlı dediğin zaman girdisi en düşük olan işten fazla kar edersin olayın kısası bu.

İstikrar, bilgi, tecrübe, çok çalışma, sabır, yatırımı olmalı , peşinden zaten kar gelir.

arkadaş kanolada dekarda 500 tl net kar var demiş..bende eken biri olarak kendimce hesap yapıyorum..geçtiğimiz yıl kilosunu 1 tl den verdik..40 kuruş da destekleme desek 1.40 eder..geçtiğimiz yıl ortalama verimler 250-300 kg civarıydı..hadi 400 olsun..masraflar çıkmadan dekardan 560 tl alırsın..kullanılan gübre miktarını yazayım..tabana 25 kg üst gübreleme 15 kg. üre,25 kg sülfat,25 kg nitrat..25-30 tl arası dekara tohum parası,üçlü karışım,yabancı ot ilaçlaması..mazot parası...hesabı siz yapın arkadaşlar..

Benim dediğim 3 sene öncesinin verim ve fiyatlarıylaydı.En ideal koşullarda.450 kilo ortalama ve 1.25 fiyat + 40 da destek.Trakya bölgesinde her sene şüphesiz en karlı ürün kanola çıkıyor.Asıl karşılaştırılması gereken oranlar aslında.Ayçiçeğini 5e buğdayı 2ye katlıyor net gelirde.Ayrıca Trakya ' da kuru ayçiçeği tarımı var beyler.O yüzden 300 ' ü geçemiyoruz.Hatta 2 senedir 200 ortalama ancak çıkıyor.

tarla tarımında en karlı iş havuc tarımıdır yüksek düzeylerde para getirir dekarda 4 5 bin tl ciro yapan var kırmızı şalgamlık havuc pek fazla kar bırakmaz ihracatda cok iyi cevren olursa cok büyük yatırımlar yaparsın

Bizim köyde en karlı yatırım tarla almaktır :D tarla alabiliyosan 1 sene sonra 2 ye katlar fiyatlar :D

İsmail Pelit link=topic=65323.msg740300#msg740300 date=1367912207' Alıntı:
Ama sizin oraların yağışının sulu tarımdan farkı yok onuda hesaba katmak lazım
Hiç sanmıyorum dostum.Kışın belki ama mayıs ayında ve yazın yağmur sıkıntı yapıyor.alipasalierkan abimize sorabilirsin.2 sene önce 50 kg/dekar ayçiçeği biçtiler.

<<B.Özyurt>> link=topic=65323.msg740319#msg740319 date=1367916808' Alıntı:
Hiç sanmıyorum dostum.Kışın belki ama mayıs ayında ve yazın yağmur sıkıntı yapıyor.alipasalierkan abimize sorabilirsin.2 sene önce 50 kg/dekar ayçiçeği biçtiler.
Ama bide şu açıdan bak mesela biz buğdaydan en fazla 250 kg alabiliyoruz siz 500. Buda yağış farkından dolayı. Bu kanola tarımını biraz anlatabilirmisin biz bu sene ekmey düşünüyoz

kanola ekmeyi bizde düşünüyoruz bakalım nasıl olacak.... bize önemli olan çiçekten sonra yağmur yağmasın dediler...

İsmail Pelit link=topic=65323.msg740381#msg740381 date=1367933663' Alıntı:
Ama bide şu açıdan bak mesela biz buğdaydan en fazla 250 kg alabiliyoruz siz 500. Buda yağış farkından dolayı. Bu kanola tarımını biraz anlatabilirmisin biz bu sene ekmey düşünüyoz
Sivasta sıkıntı olur kanolada ya.-15in altına düşmemesi gerek kışın.Yoksa donar hepsi.Kanolanın istediği tek şey düzgün tohum yatağı hazırlığı ve gerekli bakım.İşçiliği biraz uğraştırır.Tarlaya en az 10 sefer girmeniz gerek çeşitli gübre ve ilaçlar için.Yer hazırlarken de toprağı iyice inceltmeniz lazım.Düzgün çıkmazsa kanola hiçbir anlamı olmaz.Ama dediğim gibi Sivas için uygun bir bitki değil.Ayrıca şanzımanlı mibzerinizin olması gerek.Dekara 400 gr atıyoruz

omerfarukkoc link=topic=65323.msg740060#msg740060 date=1367859281' Alıntı:
Sulu Tarım Yağlık Ayçiçeği Net 450 TL/Dekar...
İyi Bakılırsa;
Sulu Tarım Kuru Fasulye Net 730 TL/Dekar...

kuru fasulyeyi çok düşünüyorum ömer kardeşim fırsatım olursa 40 50 dekar düşünmüyor değilim ok-*-s

şerefli1 link=topic=65323.msg740480#msg740480 date=1367946909' Alıntı:
kuru fasulyeyi çok düşünüyorum ömer kardeşim fırsatım olursa 40 50 dekar düşünmüyor değilim ok-*-s
işinize karışmka gibi olmasında iklimi iyi takip edin fasulye iklim bitkisidir iklime göre ceşitleri bulun

şerefli1 link=topic=65323.msg740480#msg740480 date=1367946909' Alıntı:
Abi İmkanın Varsa Ek Derim Yani...

Fasulye Hassas Bir Bitkidir... Seyit Abinin Dediği Gibi De İklim Bitkisidir...
Bizim Orada 300-1300 Kg Arası Değişiyor Verimi...
Tarla,İşçilik,Bakım,Su...vs Gibi Etkenler Çok Etkiliyor Verimi...

Etrafından Yeşil Bitki Olan Tarlaların Olması Bile Verimi Baya Artırabiliyor [Sürekli Serin Havada Durduğu İçin]...
Ben Ektiğim İlk Sene 400 Kg Almıştım... Aldığım En Yüksek Verim 900 Kg...
Geçen Sene de 900 Kg Aldığımki İle Aynı Bakımı Yaptım Hatta 1 Su Fazla Suladım...
Ama Etrafı Komple Anızdı + Ektiğim Tarla İcardı...
Bi Önceki Senenin İşçiliği Çok Farkeder Sonraki Seneye Derler Ya Benimki De O Hesap Oldu 600-700 Arası Bi Verim Aldım...

Standart Her Sene Alberto Canada Ekerim...
Bizim Oralarda Albertonun Beraberinde Genelde Karayaprak Ve Çalı Ekilir...

Çevrende Ekenler Varsa Onlardan Bi Bilgi Al Abi, Suyun Da Varsa Ek Derim...
İlk Sene Hoşuna Gitmeyebilir Belki Ama İlerleyen Senelerde Birazdaha Bilinçlendiğin İçin Daha Güzel Verimler Alıyosun...

Bu Sene Benim de 90 Dekar Var Yerleri Hazır Bakalım Yakın Zamanda Ekicez Nasıl Olacak...

<<B.Özyurt>> link=topic=65323.msg740477#msg740477 date=1367946860' Alıntı:
Sivasta sıkıntı olur kanolada ya.-15in altına düşmemesi gerek kışın.Yoksa donar hepsi.Kanolanın istediği tek şey düzgün tohum yatağı hazırlığı ve gerekli bakım.İşçiliği biraz uğraştırır.Tarlaya en az 10 sefer girmeniz gerek çeşitli gübre ve ilaçlar için.Yer hazırlarken de toprağı iyice inceltmeniz lazım.Düzgün çıkmazsa kanola hiçbir anlamı olmaz.Ama dediğim gibi Sivas için uygun bir bitki değil.Ayrıca şanzımanlı mibzerinizin olması gerek.Dekara 400 gr atıyoruz
Hm öyleyse burda olmaz -30a kadar düşer kışın. Peki bunun yazlık çeşidi yokmu mesela mart nisan gibi eksek ağustosa yetişirmi ?

Gelişme döneminde yağmur isteyen bir bitki.Sivasta temmuz ağustos ayında trakya ocak ayı ortalamasını tutturacağını sanmıyorum.Yazlık çeşit hakkında bilgim yok ama.İnternetten bulabilirsin.

Enginar hakkında ne düşünüyorsunuz arkadaşlar.Çok yıllık bir bitkiymiş.Bir kere diktiğin zaman 4-5 sene verim alıyorsun.

Bakımını iyi yaptığında getirisi nasıl olur ?