En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım

Ynt: En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım

kubilay07 link=topic=7169.msg859778#msg859778 date=1394141094' Alıntı:
makro elementler tamam cebrailde demir ve çinkoyu nasıl anladın? mikro elementli dememişki? :D
gübretaşın sitesine gir bakıvar abi :)

Cebrail Düzenli link=topic=7169.msg859794#msg859794 date=1394141601' Alıntı:
ahaha bilmemki ben hep gübretaştan bakıyom torostan hiç bakmadım :)

torostan başka bir ürün kullanmadığımdan gübre grubunda hep torostan bakıyom :)

cebrail onu bizde biliyoz....
kubilay sebze dikeceğimiz yere taban gübresi olarak atmayı düşünüyorum yanınada hayvan gübresi olarak kullanacağım bide cevizlerin diplerini işlemeden önce iz düşünleri yere kadar atıp karıştırmayı düşünüyorum...
piyasada mısır gübresi olarak kullanılıyormuş mısırda da denemeyi düşünüyorum bide...

tavaslı_okan link=topic=7169.msg859809#msg859809 date=1394142184' Alıntı:
cebrail onu bizde biliyoz....
kubilay sebze dikeceğimiz yere taban gübresi olarak atmayı düşünüyorum yanınada hayvan gübresi olarak kullanacağım bide cevizlerin diplerini işlemeden önce iz düşünleri yere kadar atıp karıştırmayı düşünüyorum...
piyasada mısır gübresi olarak kullanılıyormuş mısırda da denemeyi düşünüyorum bide...

sebze dikeceksen kesinlikle kompoze kullanma...neden dersen;

kompoze gübrelerin içinde potasyum klorür formunda buda bitkiler için çok yarayışlı bir form değil alımı yavaş ve uzun bir süreç o yüzden kompoze gübreler çok ekonomik değil bana göre uzun vadede sonuç alırsın hiç gerek yok...ülkemizde kompoze gübreler hem meyve hemde sebzelerde pek tavsiye edilmiyor ama bir o kadarda kullanılıyor
bunu ben toros tarım çalışanı prof.habil çolakoğlun dan bizzat öğrendim elmalıda bir bahçe gezisi sırasında adam kendi yaptıkları kompozeleri de tavsiye etmiyor meyve ve sebze için...mısırda durum nedir bilemem..

sebze dikeceğin yeri ticari olarak yapıyorsan analiz yaptır..değilse sadece hayvan gübresi at yeter...
ha ticari ama analiz şansı yoksa DAP ve potasyum sülfat kullan en faydalısı onlar sebze için hem DAP gübresinin toprağı ıslah edici özelliği var aklında olsun...

bu arada ticari amaçla ne tarımı yapıyorsan yap analiz yaptır...
ben zamanında yaptırmadım şimdi ecrini çekiyorum benim topraklarda kireçse kireç tuzsa tuz ne arasan var plajdan farkı yok :(

yok sebze işini ticari yapmıyorum ama ceviz bahçelerim oldukça fazla onun için düşünüyorüm... dap ve 33 lük nitrat 20.20 15.15 üre bunlardan depodan oldukça fazla var... bide devamlı sebze diktiğim yer var geçen sene istediğim gibi verim olmadı ondan arayış içine girdim...

tavaslı_okan link=topic=7169.msg859825#msg859825 date=1394143333' Alıntı:
yok sebze işini ticari yapmıyorum ama ceviz bahçelerim oldukça fazla onun için düşünüyorüm... dap ve 33 lük nitrat 20.20 15.15 üre bunlardan depodan oldukça fazla var... bide devamlı sebze diktiğim yer var geçen sene istediğim gibi verim olmadı ondan arayış içine girdim...

depoda 15.15.15+Zn kompoze yada benzeri varmı?varsa sebzelere ondan at masrafa girme ben ticari sandığım için kompoze kullanma dedim yoksa faydası az çok oluyor ama ticari için yeterli değil..
ceviz bahçene analiz yaptır 100 lira bişey özel laboratuvar da kafana göre gübreleme yapmamış olursun ;)

15.15 zn var mı bilmiyorum ama 15 15 vardı... analiz yaptıracağım aklımda... geçen hafta cevizlerin birazına 20.20 attım ama karıştırmadım... geçen sene ziraat mühendisi bi arkadaşım demir ve çinko eksikliği var demişti... ben onları yapraktan uygulamak istiyorum... aslında hayvan tersini biraz fazla atsam olabilir...

tavaslı_okan link=topic=7169.msg859834#msg859834 date=1394143964' Alıntı:
15.15 zn var mı bilmiyorum ama 15 15 vardı... analiz yaptıracağım aklımda... geçen hafta cevizlerin birazına 20.20 attım ama karıştırmadım... geçen sene ziraat mühendisi bi arkadaşım demir ve çinko eksikliği var demişti... ben onları yapraktan uygulamak istiyorum... aslında hayvan tersini biraz fazla atsam olabilir...

demiri yapraktan uygulamanı tavsiye etmem damla sulama varsa tanktan verirsen iyi olur çinkoyu üstten atabilirsin bir zararı olmaz :)

koparanlı 80.4 servet link=topic=7169.msg859869#msg859869 date=1394150810' Alıntı:
İlahi abi uyumayı dûşnyorum uykum yok beni bırak sen ne geziyon:)
:D Allah iyiliğini versin ben nerden bileyim
Sandımki bi sorun varda düşünüyorsun
Bende öylesine uykum kaçtı diplerde cepten girdim :)