En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım

Ynt: En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım

nailyetek link=topic=7169.msg421998#msg421998 date=1309435326' Alıntı:
Fakirliğin gözü körolsun..:) demiyecem, Fikirsizliğin gözü körolsun.. duva*-*0 duva*-*0

balya teknolojisi hala gelmedi bizim buralara ... gerçi hayvancılıkta kalmadı ... ama inekleri sattığımız 2005 e kadar dirgen , tırmık , patos , saman , kes ile uğraştık ... ben önemlideğilim lakin evimizin herneolursa olsun direği babam bir ömrünü bunlar ile harcadı . hala ne zaman patos görsem , kayış , kasnak görsem aklıma gelir ... zor işlerdir ... benim sevmediğim iş ise ki hep bana yaptırırlardı gücüm yettiğinden beri , kara patosun arkasından saman ve kesi yaba ile almak ikide bacadan aşağı dökülen samanı samanlığa girip yan verip çiğnemek ... ilk körük geldiğinde u8zay mekiği , ileri teknoloji ürünü muamelesi görmüştü ...

nailyetek link=topic=7169.msg421984#msg421984 date=1309433948' Alıntı:
Tünaydın dostlar; otları taşıyorum, bizim çiftlikte ' İLKELİZM ' felsefesi hakim bu sezon..Elimde dirgen, ananat şyt-*-sa şyt-*-sa dokunmayın bana..
tünaydın :) dün gece anons ettim makına hazır varmı yoncası fiği olan diye 28 tane yuvarladım geldım teknolojinin gözünü sevem verdığımiz para gercekten helal şu makınaya ömür ömür :) güçç*-* güçç*-*

nailyetek link=topic=7169.msg421998#msg421998 date=1309435326' Alıntı:
Fakirliğin gözü körolsun.. :) demiyecem, Fikirsizliğin gözü körolsun.. duva*-*0 duva*-*0
evet abi.ama allahtan balyaları makina bağlıyo

OkayKANGAL link=topic=7169.msg422006#msg422006 date=1309435938' Alıntı:
balya teknolojisi hala gelmedi bizim buralara ... gerçi hayvancılıkta kalmadı ... ama inekleri sattığımız 2005 e kadar dirgen , tırmık , patos , saman , kes ile uğraştık ... ben önemlideğilim lakin evimizin herneolursa olsun direği babam bir ömrünü bunlar ile harcadı . hala ne zaman patos görsem , kayış , kasnak görsem aklıma gelir ... zor işlerdir ... benim sevmediğim iş ise ki hep bana yaptırırlardı gücüm yettiğinden beri , kara patosun arkasından saman ve kesi yaba ile almak ikide bacadan aşağı dökülen samanı samanlığa girip yan verip çiğnemek ... ilk körük geldiğinde u8zay mekiği , ileri teknoloji ürünü muamelesi görmüştü ...
olsun ben razıyım keşke o eski harmanlardan birini tekrardan yaşama şansım olsa o zaman birlik vardı yardımlaşma vardır ağız tadı huzur ve sağlık vardı çalışan demir misali, oysa şimdi ne sağlı ne huzur nede ağız tadı var.Ben oldum olası harmanarı çok sevmişimdir 30-35 derece sıcakta patoz yapıpta mola zamanı ağaçların gölgesinde buz gibi bi bardak suyun tadı hala damağımda. :(

Okay; valla sen kurtulmuşsun, tabiri caizse ekmeğinide eline almışsın..:) Lakin biz bi mecbur bu iş yapıyoruz, böyle giderse kopamayacağızda.. Şimdi hakver bana; bizim sürü de 2 hayvan olmasa ne olur.? 12 bin TL ye candostlarımdan birisi bana ot bağlamak için hemde 3 ipli haşbaysız balya makinası buldu, üstelik 6 bini bu harman sonu, 6 binide gelecek harman sonuydu..Babamı ne yazık ki ikna edemedim, aslında makinayı alabilirdim sormadan etmeden de, bu defada kralını alırdı benden ve jübilem olurdu bu çiftçilik işleriyele.. Şimdi saman yapsam, samanlık yok, aspiratör yok, aspiratörü bulsam da izin yok samanı çok inceltiyor diye.. Yaba ve dirgen benim sadık dostum olarak kalacak gibi.
Kayış çuvalda, kasnak garajda, patos ta ise saman aspiratöründe arıza olduğu için işletmede anıt heykel gibi duruyor.. Durmak yok..:) ananat a 2 sap daha yapmış benim babam, bunları deneyin dedi.. :) Ahanda gidiyom tarlaya, akşama görüşürük..
Ağır Abi link=topic=7169.msg422008#msg422008 date=1309436734' Alıntı:
tünaydın :) dün gece anons ettim makına hazır varmı yoncası fiği olan diye 28 tane yuvarladım geldım teknolojinin gözünü sevem verdığımiz para gercekten helal şu makınaya ömür ömür :) güçç*-* güçç*-*
Hacı.. sendemi..?? :S Kolay gelsin..:)
mf_ford link=topic=7169.msg422010#msg422010 date=1309436961' Alıntı:
evet abi.ama allahtan balyaları makina bağlıyo
Bizim bağlamıyo, arkadaş.. deste deste sarıyorum arabaya, getirip atıyorum samanlığa bidaha orda istiflemeye çalışıp aktarıyoruz..

keykubat link=topic=7169.msg422012#msg422012 date=1309437047' Alıntı:
olsun ben razıyım keşke o eski harmanlardan birini tekrardan yaşama şansım olsa o zaman birlik vardı yardımlaşma vardır ağız tadı huzur ve sağlık vardı çalışan demir misali oysa şimdi ne sağlıkne huzur nede ağız tadı var.Ben oldum olası harmanarı çok sevmişimdir 335 derece sıcakta patoz yapıpta mola zamanı ağaçların gölgesinde buz gibi bi bardak suyun tadı hala damağımda. :(

haklısın o dediğin bambaşka bir ortamdı tabiki ...

keykubat link=topic=7169.msg422012#msg422012 date=1309437047' Alıntı:
olsun ben razıyım keşke o eski harmanlardan birini tekrardan yaşama şansım olsa o zaman birlik vardı yardımlaşma vardır ağız tadı huzur ve sağlık vardı çalışan demir misali, oysa şimdi ne sağlı ne huzur nede ağız tadı var.Ben oldum olası harmanarı çok sevmişimdir 30-35 derece sıcakta patoz yapıpta mola zamanı ağaçların gölgesinde buz gibi bi bardak suyun tadı hala damağımda. :(
Benim tek özlediğim kısmı burası; ' o zaman birlik vardı yardımlaşma vardır ağız tadı huzur ve sağlık vardı çalışan demir misali, ' diğerlerini asla.. noo*-*-

nailyetek link=topic=7169.msg422013#msg422013 date=1309437095' Alıntı:
Okay; valla sen kurtulmuşsun, tabiri caizse ekmeğinide eline almışsın..:) Lakin biz bi mecbur bu iş yapıyoruz, böyle giderse kopamayacağızda.. Şimdi hakver bana; bizim sürü de 2 hayvan olmasa ne olur.? 12 bin TL ye candostlarımdan birisi bana ot bağlamak için hemde 3 ipli haşbaysız balya makinası buldu, üstelik 6 bini bu harman sonu, 6 binide gelecek harman sonuydu..Babamı ne yazık ki ikna edemedim, aslında makinayı alabilirdim sormadan etmeden de, bu defada kralını alırdı benden ve jübilem olurdu bu çiftçilik işleriyele.. Şimdi saman yapsam, samanlık yok, aspiratör yok, aspiratörü bulsam da izin yok samanı çok inceltiyor diye.. Yaba ve dirgen benim sadık dostum olarak kalacak gibi.
Kayış çuvalda, kasnak garajda, patos ta ise saman aspiratöründe arıza olduğu için işletmede anıt heykel gibi duruyor.. Durmak yok..:) ananat a 2 sap daha yapmış benim babam, bunları deneyin dedi.. :) Ahanda gidiyom tarlaya, akşama görüşürük.. Hacı.. sendemi..?? :S Kolay gelsin..:)Bizim bağlamıyo, arkadaş.. deste deste sarıyorum arabaya, getirip atıyorum samanlığa bidaha orda istiflemeye çalışıp aktarıyoruz..

aspiratör otu kötü ediyor , tanburalı makine otun çiçeğini döküyor gerekçeleri yıllarca bizdede dolandı durdu ... tanburalı ile bir yıl , aspratör ile ile iki yıl çalıştık vede inekleri sattık ... :) ilk inekle yüklndi gitti ... ertesi akşam köy tabiri ile mal vakti bomboş kaldım .... o an dedim o kadar zorumuza gidiyor .. şimdi bom boş ahırda sanki çok möhkem bir yermiş gibi çok anım var ... insan özlüyor tabiki ... ama bir miktarda kolaylıklardan faydalanmak lazım ....

Okay; valla sen kurtulmuşsun, tabiri caizse ekmeğinide eline almışsın.. :) Lakin biz bi mecbur bu iş yapıyoruz, böyle giderse kopamayacağızda.. Şimdi hakver bana; bizim sürü de 2 hayvan olmasa ne olur.? 12 bin TL ye candostlarımdan birisi bana ot bağlamak için hemde 3 ipli haşbaysız balya makinası buldu, üstelik 6 bini bu harman sonu, 6 binide gelecek harman sonuydu..Babamı ne yazık ki ikna edemedim, aslında makinayı alabilirdim sormadan etmeden de, bu defada kralını alırdı benden ve jübilem olurdu bu çiftçilik işleriyele.. Şimdi saman yapsam, samanlık yok, aspiratör yok, aspiratörü bulsam da izin yok samanı çok inceltiyor diye.. Yaba ve dirgen benim sadık dostum olarak kalacak gibi.
Kayış çuvalda, kasnak garajda, patos ta ise saman aspiratöründe arıza olduğu için işletmede anıt heykel gibi duruyor.. Durmak yok.. :) ananat a 2 sap daha yapmış benim babam, bunları deneyin dedi.. :) Ahanda gidiyom tarlaya, akşama görüşürük.. Hacı.. sendemi..?? :S Kolay gelsin..:)Bizim bağlamıyo, arkadaş.. deste deste sarıyorum arabaya, getirip atıyorum samanlığa bidaha orda istiflemeye çalışıp aktarıyoruz..
abi işiniz zor.allah kolaylık versin

Kayış çuvalda, kasnak garajda, patos ta ise saman aspiratöründe arıza olduğu için işletmede anıt heykel gibi duruyor.. Durmak yok..:) ananat a 2 sap daha yapmış benim babam, bunları deneyin dedi.. :) Ahanda gidiyom tarlaya, akşama görüşürük..

:( çokmu aradınız be yaw kütahya mahmudiyeyi ne bitmek bilmez çilen varmış allh yardımcın olsun

Aynen dedigin gibi gardas. Nerde pis is varsa evin is tutan cocuguna yaptirilir.))) Hele o saman kes cignemek yokmu. Biri atar agzina girer biri atar koynuna kacar. Ordan cikar gidersin, bu sefer samanliga yine seni sokarlar. Biz epeydir ugrasmiyoz o islerle. Ilk aspratörü biz almistik. Bi asptratör günlük 4 5 motur fazla saman atmak demek. 2 günde 2 günlükcüden kar demek. Bu isler her gecen gün daha kolaylasiyorda bizim daha vaktimiz cok o günlere.))) Simdilik baskasinin yaptigi hasbayliyi tasiyoz. Sene 2. el bi balye makinasi almak niyetimiz ama bakalim. Her sene 3 4 bin veripde satacagin balyenin ipi cikti diye elinde kalmasi insana koyuyor. Söylesen nemliydide kuruyunca gevsemis oluyor...Birde islerin yogun oldugu dönemlerde balyeci pesinde kos babam kos. Razi eder getirebilirsen ne alaa...

quote author=Ağır Abi link=topic=7169.msg422029#msg422029 date=1309437725]

:( çokmu aradınız be yaw kütahya mahmudiyeyi ne bitmek bilmez çilen varmış allh yardımcın olsun
[/QUOTE]Büyük dedeler beyenmiş burayı; koyun otlatmak için bir numaraymış vakti behrinde.. Tabiki tekerleğin icadı ile kazın ayağı değişmiş..:)
satocan58 link=topic=7169.msg422097#msg422097 date=1309448705' Alıntı:
Kolay gelsin Nail abi. ANANAT nedir, yoksa bizim ANADUT a siz ananatmi diyonuz...
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=19372&stc=1&d=1188038348
Sato aynı alet, hatta resimlerini çekecektim bu akşam fırsatım olmadı, 7-8 tane faal var, birazda kırık çıkık..:D
Kıssadan hisse;
Döğeni bilirim, altındaki keskin taşları da.
Taşları dedemin tamamlamasını, döğeni çeken akça ile kara öküzü,
Öğrende isimli uzun sopayı bilirim, ucundaki kısa noduluda..
Dedemin daralıp öküzlere; yarı söverek nodlu türmesini, öküzlerin hızlanışını,
Harman aktarmayıda bilirim, altındaki sapların üste çıkarılmasını ve harmanın hızlanmasını.
Çok sevinirdim; harmanın tınaz yapılıp savrulacağı zaman, neden se o deli rüzgarlar o zaman esmezdi.
Saatlerce beklerdi; Rahmetli ninem ve dedem rüzgarı ..Bıkmadan usanmadan...
Sonra akşama doğru rüzgar esmeye başlar ve taneler yere dökülür, saman savrulur.
Özenle.. dikkatle.. buğday taneleri bir kenara alınır ve gözerlenir, çıkan buğday ölçülür..kaç kile, kaç ayar, kaç miltan, kaç kabak olduğu hafızalara kazınır,
Bir önceki sene ne kadar çıktığı ile kıyaslanır, ne kadarı unluk, ne kadarı tohumluk hesaplar yapılırdı.. Saman itina ile büyük kanatlı öküz arabasına yüklenir ve samanlığa atılr ve kış yarısında 2 öküz ve 1 inek ile 1 eşeğe yetmezdi..:(
arkası yarın..

Nail abi ne anlatmis sen neyin derdindesin be mf ford.))) adam anadut diyo dögen diyo öküz diyo sen similationdan bahsediyon.)))

satocan58 link=topic=7169.msg422159#msg422159 date=1309461080' Alıntı:
Nail abi ne anlatmis sen neyin derdindesin be mf ford. ))) adam anadut diyo dögen diyo öküz diyo sen similationdan bahsediyon. )))
yok be satılmışa bi ağ buldumda fs 2011 indirecez indirdiğimi ağ sahibi görebilir mi gerçi akıllı olsaymış şifre koyarmış

kusura bakmayın sizin muhabbeti böldüm topic olunca böyle oluyo

mf_ford link=topic=7169.msg422161#msg422161 date=1309461177' Alıntı:
yok be satılmışa bi ağ buldumda fs 2011 indirecez indirdiğimi ağ sahibi görebilir mi gerçi akıllı olsaymış şifre koyarmış
bak bak bak.))) adamlar parayla sattiklari mali koruyamiyo diye bide akilli olmuyolar hemi.))) yaw bi ben ögrenemedim su oyunu, indiremiyom, indersem kuramiyom. en sonunda vaz gectim, kendimi bahceye vurdum. gercek farmville yapiyom...