Ekli dosyayı görüntüle 26931Ekli dosyayı görüntüle 26932Ekli dosyayı görüntüle 26933
Bölgemize şiddetli dolu yağdı. Zor bir yıl Allah yardımcımız olsun.
geçmiş olsun.
Ekli dosyayı görüntüle 26931Ekli dosyayı görüntüle 26932Ekli dosyayı görüntüle 26933
Bölgemize şiddetli dolu yağdı. Zor bir yıl Allah yardımcımız olsun.
Allah kolaylık versin
Geçmiş olsun yer neresi acaba bide elma fidanı sanırım
Arkadaşın fort 6610 gün tarla sürümü yapmistim, motoru güzel asılıyor.Hidrolik kolları zor kaldırıyor, çare bulamadım demişti arkadaş.sizin traktör hidrolik nasıl, sıkıntı varmıBi 5000 de benden olsunEkli dosyayı görüntüle 26939
Kolay gelsin seneye bende yonca isine giryom 40 45 dekar tek parca su kenari yerin var oraya ekmeyi dusunuyom birde genc ciftci projesi hazirladim yonca icin bakalim hayirlisiBu haftanın özeti:
-9 dölüm(2500m2) = 22.5 dekardan 750 yonca balyası çıktı. 20-21kg gibi ortalaması var. Buda 15 ton eder. Biz 10 ton bekliyorduk.Hafif ıslaksıydı (6 gün beklememize rağmen)
-Akrabamızın balyasını tarladan yükleme makinası ile çıkardık. Onun tarla 10dekar 5.5 ton yonca çıktı.
-Yükleme makinesi aşşağı yukarı bir insanin anadat ile atabileceği kadar atıyor.Arabaya 2.kişi şart. Olmassa olmuyor.
-1 saatte 1 şoför 2 dizici çalıştı. Tam 1 saat sürdü. 5.5 ton=230balya
Ekli dosyayı görüntüle 27068Ekli dosyayı görüntüle 27069Ekli dosyayı görüntüle 27070Ekli dosyayı görüntüle 27071Ekli dosyayı görüntüle 27072
Sağol abi.Kolay gelsin seneye bende yonca isine giryom 40 45 dekar tek parca su kenari yerin var oraya ekmeyi dusunuyom birde genc ciftci projesi hazirladim yonca icin bakalim hayirlisi
Benim dikkaktimi yamurlama kavallari cekti kavallar cok uzun kisa olsa en az 10 fiskiye fazla ceviri
Sen kucuk kaval al kisa olanindan hem ruzgardan fazla etkilenmezSağol abi.
Yağmurlamaları bu hafta aldık. Babam bana 50 takım gönder demiş. Satıcı bu şekilde göndermiş. Su zaten fazla yok. Küçültülmüş delikle 44 fıskiyeye cansız basıyor. Delikler 4mm×3mm.
Yusuf abi bi ara memleketten yulafların durumunu atabilirmisin bizim burası biçilecek ayarda ülkenin iki ucu arası iklim farkını görelimSelam herkese.
4 gündür çise şeklinde yağıyor yavaş yavaş.
peşine birde sıcaklar gelirse durumlar harika olur.
inşallah hepimizin nasibi bol olur.
atarım tabi.Yusuf abi bi ara memleketten yulafların durumunu atabilirmisin bizim burası biçilecek ayarda ülkenin iki ucu arası iklim farkını görelim
la ne var burda akşam akşam başka işin yokmu git yatttt.ben geldim desem mi
Yuçenzo burda ise tadı yoktur.
la ne var burda akşam akşam başka işin yokmu git yatttt.
ya sabır...