En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım

forum tarım formu değil.
toprakla işi olmayan 3-5 boşvakitli insanın(insan diyim yjnede) politika,siyaset,dolar ve ülke gündemine dair yorum ve eleştiri mekanı haline gelmiş.
bunlardan birinin bile birgün çiftçinin bir derdine derman ürettiğini yazdığını görmedim.
akıllarındaki nedir tam biliyorum ama.
bunları gördükçe;
ne kadar doğru yolda olduğumu anlıyorum.
ve onların çabası,emekleri boşuna gittiği için,
sessizce SEVİNİYORUM ;)

forum tarım formu değil.
toprakla işi olmayan 3-5 boşvakitli insanın(insan diyim yjnede) politika,siyaset,dolar ve ülke gündemine dair yorum ve eleştiri mekanı haline gelmiş.
bunlardan birinin bile birgün çiftçinin bir derdine derman ürettiğini yazdığını görmedim.
akıllarındaki nedir tam biliyorum ama.
bunları gördükçe;
ne kadar doğru yolda olduğumu anlıyorum.
ve onların çabası,emekleri boşuna gittiği için,
sessizce SEVİNİYORUM ;)
belli bir üye sayısına ulaşan mesleki forumlarda hep böyle olur.
yergök garga dolar.

Çiftçi aslında devlet yönetim politikalarından çok;
para düşkünleri ve ekonomist, sömürgeciler tarafından kanı emiliyor.
ülkeyi borçlandıran,faizleri tavan yaptıran millete kazık Çakan bu zihniyettir.

Hayırlısı diyelim abi aracıları zenginleştirip gümrük vergilerini sıfırlamasak çiftçiyi dilenci haline getirmeyip biraz yüceltsek dediğin belki olur ama. Ananıda al git dersek olmaz o zaman yerden yere vururlar yerde ölünü bile tekmelerler.

Çiftçi aslında devlet yönetim politikalarından çok;
para düşkünleri ve ekonomist, sömürgeciler tarafından kanı emiliyor.
ülkeyi borçlandıran,faizleri tavan yaptıran millete kazık Çakan bu zihniyettir.
Yusuf abi genel olarak haklısın ama çiftçinin %85 i o para düşkünleri sömürgeciler ile baş edemez ve bu gibi sorunların önüne geçilsin diye , bu gibi sömürgeci şahsiyetlerle baş edeceğine inandığı siyasi partiye oy verir.
Yani hükümetin vatandaşını bu gibi tehlikeli insanlardan ya da yapılardan koruması gerekir.
Gel gelelim şuanki hükümette bu gibi sömürgecileri azaltmaya yönelik hiç bir davranış göremiyorum tam aksini görüyorum.

Keşke tüm İslâm alemi Ramazan-ı Serifi hüzünle değil de büyük bir sevinçle karşılayabilselerdi.
Ramazan sevincimizi buruk bir sevince dönüştürenleri sana havale ediyorum Allah'ım. images.jpeg

s.a millet.
nerde bu forumun ajanı ercan efendi.
ilhan,sefa,akif,ismail abi.
irfan hocam hasatlar başladımı.

Aleyküm selam,Nisan 15-25 aralığında yoncaları biçtik, mısır, yağlık ve çerezlik ayçiçek ekimlerini yaptık, yonca 70 krş civarı fiyatları seyrediyor, 22 kg dekara 17 balye, bereket versin, açık havayı bulduğumuzdan normalden 20 gün önce biçtik, kaldırdık, şimdi uzuyorlar, :) yeşile yulaflar eli kulağında biçilir, Mayıs başlarındaki 1 hafta etkili sağanaklar, mısırlarda su duran yerleri kesme yaptı, hava ısınınca çimleri pişiyor, ikinci ekim yapanlar oldu, yeni yoncalarda böcek mücadelemiz devam ediyor, yağışlardan arpa ve buğdaylarda yatmalar var, verimi fazla etkilemez ama biçerci ağır gitmek durumunda kalır.Arıda bal akımı az, bu nohutların olacağını gösterir, balsıra(şerbetli çiğ) az düşüyor.Süpürge otu eken komşular var, Ramazan modunda rölantide gidiyoruz, herkese selamlar.