En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım

Ynt: En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım

demir45 link=topic=7169.msg525155#msg525155 date=1328014411' Alıntı:
Şu Fordların arkasındakilere sarsan sarsan en fazla 3.5 tonsa sararsın...TDnin arkasındakine sar 5 ton kuru üzüm alnından öpeyim seni... :D Bizim 2 tekerliden daha büyük 4 tekerli vardı onada yığdıra yığdıra 3.5 ton civarı geldi...
Olum senin TD nini 5 tonu önü kalkmadan çekmesi lazım..Bizim Bozok bile 2.5 yığdırdığım 2 tekerliyi hiçbir ön kaldırma fantazisinde bulunmadan çekti... :D

Bir anda Fendt ' biniyorum gibi hissettim kendimi... zuha-*-s Yeni motor ama ilkel teknoloji sonuçta... :D İklim ve toprak şartları el veriyor.
Burda 240 a 5 ton vurduğumuzu biliyorum rampalarda takviye 2 ye düşüyor zuha-*-s Hemaya 5.5 ton sardık romorkla birlikte 6 ton baba düzledi ortalığı uyrra*-*-

Dqn link=topic=7169.msg525150#msg525150 date=1328014124' Alıntı:
Bizim motor eski ok-*-s Yaptığımız sadece buğday.. Sizin traktör yeni mısırdan tut üzüm bağına kadar her şey var grin-*-s
Bizim işler sıkışıktı. Biçer gelmiş biz sonradan gittik köye. Köyün önündeki arpaları filan biçmiş. Önce arpalardan başlasın dedik çünkü buğdaylar için daha erken diye düşündük. Gittikki bizim ufak bir buğday tarlasına girmiş grin-*-s Baktık sorun yok. O günde çok sıcaktı 35-40 derece vardı. Senin gibi bir şeyde ben yaşadım. Gecenin 12 isi hala biçtiriyorz. Uzak bir tarlada gece yolu bulamadım tepeden geçtim 3 tonla şarampole çıkarken motorun arka lastikler yapıştı önü kalkmadı ağırlık vardı. Vurdu çıktı ok-*-s Orucun ilk günü öğlen bitirdik ))) O günde eve gittim uyudum iftar vakti kalktım :D
ohh adam sadece bugday ekiyor ne var 500 dönüm ekmeye öyle grin-*-s şety*-* ondan 168i satmıyonz :D :D
biz temmuzun 10nunda arpalara girdik 20sinde bugdaylara başladık :D
bzde dedemle balya sarıyorz genelde 2 kişi zor oluyo abimde işte çalıştından gelmiyo bi gün izin aldı arkadaşıyla geldiler 215 balye sardık 3 kşi eve gittim abimlerde gitti köyden. hacı sıra gelyo tarlaya git dedi hay senin tarlanın dedim söve söve tarlaya gityom oranın yoluda çok tuhaf ormanın içinden yollar bozuk sulu çamurlu pis biyer akşam sıraları herneyse gittim motara bi baktım tekerle ful çamıur her neyse orlarda morkları dinliyoz bi kaç daha mork var sıkıldım traktöre gittim müzk dinliyom gece 10 fln traktör bizim tarlaya dönk biçer yanımdakini yanındakini biçyo bende devamlı bizim tarlaya selektör yapıyom. sonra o tarla bitti yanımdakini bıraktı bana geçti girdi tarlaya ama yanımdaki tarlanın sahibide genç ama büyük bende 22 yaşında fln koşa koşa gelyo ama geçti ne güldüm zuha-*-s biçercide kafa adam :D :D herneyse ben doldurdum döncem döndüm tüm ışıkları yaktım kabin ışıkları fln kabinin içine kadar sinek doldu ordan asfalta bi geçtim tam gaz köye bi girdim hacıda kaveden gelyo ipne :D bide ters ters konuşyo traktörü batırdın die :D bizimki bölebi adam kız-*sw

Dqn link=topic=7169.msg525161#msg525161 date=1328014596' Alıntı:
Burda 240 a 5 ton vurduğumuzu biliyorum rampalarda takviye 2 ye düşüyor zuha-*-s Hemaya 5.5 ton sardık romorkla birlikte 6 ton baba düzledi ortalığı uyrra*-*-

2 tekerli çok zorluyor zorlamada motor esneyip duruyor yolda ama 4 tekerli olsa dinlemeden çekiyor.. :D

demir45 link=topic=7169.msg525155#msg525155 date=1328014411' Alıntı:
Şu Fordların arkasındakilere sarsan sarsan en fazla 3.5 tonsa sararsın...TDnin arkasındakine sar 5 ton kuru üzüm alnından öpeyim seni... :D Bizim 2 tekerliden daha büyük 4 tekerli vardı onada yığdıra yığdıra 3.5 ton civarı geldi...
Olum senin TD nini 5 tonu önü kalkmadan çekmesi lazım..Bizim Bozok bile 2.5 yığdırdığım 2 tekerliyi hiçbir ön kaldırma fantazisinde bulunmadan çekti... :D

Bir anda Fendt' biniyorum gibi hissettim kendimi... zuha-*-s Yeni motor ama ilkel teknoloji sonuçta... :D İklim ve toprak şartları el veriyor.
hayır önü kalkmıyodu sete dek geliyordu ve anızdı
di-J13H.jpg

demir45 link=topic=7169.msg525168#msg525168 date=1328015204' Alıntı:
2 tekerli çok zorluyor zorlamada motor esneyip duruyor yolda ama 4 tekerli olsa dinlemeden çekiyor.. :D
bunu rampadamı diyorsun zuha-*-s noo-*-s

nh_fıat link=topic=7169.msg525163#msg525163 date=1328014840' Alıntı:
ohh adam sadece bugday ekiyor ne var 500 dönüm ekmeye öyle grin-*-s şety*-* ondan 168i satmıyonz :D :D
biz temmuzun 10nunda arpalara girdik 20sinde bugdaylara başladık :D
bzde dedemle balya sarıyorz genelde 2 kişi zor oluyo abimde işte çalıştından gelmiyo bi gün izin aldı arkadaşıyla geldiler 215 balye sardık 3 kşi eve gittim abimlerde gitti köyden. hacı sıra gelyo tarlaya git dedi hay senin tarlanın dedim söve söve tarlaya gityom oranın yoluda çok tuhaf ormanın içinden yollar bozuk sulu çamurlu pis biyer akşam sıraları herneyse gittim motara bi baktım tekerle ful çamıur her neyse orlarda morkları dinliyoz bi kaç daha mork var sıkıldım traktöre gittim müzk dinliyom gece 10 fln traktör bizim tarlaya dönk biçer yanımdakini yanındakini biçyo bende devamlı bizim tarlaya selektör yapıyom. sonra o tarla bitti yanımdakini bıraktı bana geçti girdi tarlaya ama yanımdaki tarlanın sahibide genç ama büyük bende 22 yaşında fln koşa koşa gelyo ama geçti ne güldüm zuha-*-s biçercide kafa adam :D :D herneyse ben doldurdum döncem döndüm tüm ışıkları yaktım kabin ışıkları fln kabinin içine kadar sinek doldu ordan asfalta bi geçtim tam gaz köye bi girdim hacıda kaveden gelyo ipne :D bide ters ters konuşyo traktörü batırdın die :D bizimki bölebi adam kız-*sw
Bizim köyde buğday arpa ekili yer fazla olduğu için herkes 3-4 kişi toplanıp özel biçer getirtiyor. Bizde hemacı arkadaşım 240 cı akrabamız 3 kişi getirtiyoz. Ortalama 1000 dönüm oluyor. 1 saat sonra görüşürüz işim çıktı ok-*-s

demir45 link=topic=7169.msg525168#msg525168 date=1328015204' Alıntı:
Sen 2 tekerliye dua et motorun arkasına binip patinaj ettirmiyor. Eğer 4 tekerliye 6 tonu vur pancar tarlasında çekmez. Dik toprak yokuşlarında çekmez.

nh_fıat link=topic=7169.msg525170#msg525170 date=1328015287' Alıntı:
hayır önü kalkmıyodu sete dek geliyordu ve anızdı
Olum anlatım tarzına bak ;D zuha-*-s Zaten çıkmazsa çapraz geçersin bunları öğren ok-*-s

Dqn link=topic=7169.msg525174#msg525174 date=1328015442' Alıntı:
Bizim köyde buğday arpa ekili yer fazla olduğu için herkes 3-4 kişi toplanıp özel biçer getirtiyor. Bizde hemacı arkadaşım 240 cı akrabamız 3 kişi getirtiyoz. Ortalama 1000 dönüm oluyor. 1 saat sonra görüşürüz işim çıktı ok-*-s
Sen 2 tekerliye dua et motorun arkasına binip patinaj ettirmiyor. Eğer 4 tekerliye 6 tonu vur pancar tarlasında çekmez. Dik toprak yokuşlarında çekmez.
Olum anlatım tarzına bak ;D zuha-*-s Zaten çıkmazsa çapraz geçersin bunları öğren ok-*-s

Pancar yok,bayır yok..Aynı üzümü 3.5 ton 4 tekerliyede sardık..Arabada baya yüksekmiş bizim motor önünde oyuncak gibi duruyordu bakıldığında... :D 2 tekerliden daha rahat çekiyordu...Motora yük binmiyor hem daha rahat gidiyor yolda ama bayırda vs. zorlar.. :)

Dqn link=topic=7169.msg525174#msg525174 date=1328015442' Alıntı:
sadece bugda arpamı ekiyonuz ?
napam olum anlamıyon. çapraz çıkarsında bnm anlattığım yerde çıkarsan devirirsin işte romoğın bi tarafı aşada kalıyo öbür tarafı yıkarı çıkınca yatıyor. ben çapraz çıktım ama devrilcekti yani.
demir45 link=topic=7169.msg525172#msg525172 date=1328015381' Alıntı:
Biz ovadayız bizde rampa yok... :D
ovada en iyisi 4 tekerli boşta gibi gideersin :D ama toprakta çamurda oynatamazsın 45s le zuha-*-s
4 tekerli rampa aşağı motru iter tehlike yaratır.
rampa yıkarıda 1 vites düşük çıkarsın ;) tecrübe konuşuyor beyler kaçılın zuha-*-s

nh_fıat link=topic=7169.msg525186#msg525186 date=1328016320' Alıntı:
sadece bugda arpamı ekiyonuz ?
napam olum anlamıyon. çapraz çıkarsında bnm anlattığım yerde çıkarsan devirirsin işte romoğın bi tarafı aşada kalıyo öbür tarafı yıkarı çıkınca yatıyor. ben çapraz çıktım ama devrilcekti yani. ovada en iyisi 4 tekerli boşta gibi gideersin :D ama toprakta çamurda oynatamazsın 45s le zuha-*-s
4 tekerli rampa aşağı motru iter tehlike yaratır.
rampa yıkarıda 1 vites düşük çıkarsın ;) tecrübe konuşuyor beyler kaçılın zuha-*-s

Zaten MC CL80 e takıyorlarmış o römorku 8 ton gübre ile yokuş aşağı baya itekliyormuş... :D Toprak dediğin neresi hacı toprakta çeker ama çamurda çekmez... :D

demir45 link=topic=7169.msg525189#msg525189 date=1328016606' Alıntı:
Zaten MC CL80 e takıyorlarmış o römorku 8 ton gübre ile yokuş aşağı baya itekliyormuş... :D Toprak dediğin neresi hacı toprakta çeker ama çamurda çekmez... :D
evet iter arkaya öküz gibi ivuruyor . bu sene 6 ton+ özel yapım 4 tekerli aldık 2 haftalığına bolca kullandım motoru çok itiyo vi rampada vites düşüttürüyo.
bide geri geri yanaşmıyo aq romağı :D
http://www.hizliupload.com/di-DGZ8.jpg
http://www.hizliupload.com/di-52H1WM70.jpg

nh_fıat link=topic=7169.msg525194#msg525194 date=1328016984' Alıntı:
evet iter arkaya öküz gibi ivuruyor . bu sene 6 ton+ özel yapım 4 tekerli aldık 2 haftalığına bolca kullandım motoru çok itiyo vi rampada vites düşüttürüyo.
bide geri geri yanaşmıyo aq romağı :D
http://www.hizliupload.com/di-DGZ8.jpg
http://www.hizliupload.com/di-52H1WM70.jpg

Ben yanaştıramıyorum zaten g..tü bir yana başı bir yana gidiyor... ;D ;D

demir45 link=topic=7169.msg525202#msg525202 date=1328018252' Alıntı:
Ben yanaştıramıyorum zaten g..tü bir yana başı bir yana gidiyor... ;D ;D
evet ancak kısa mesafe geri geri yanaşabiliyon. ama aydın makinasına yanaşamıyon mecbur ön tarafa takıyon böle bi durumda shutlenin önemi belli bizimki levyeli yetiyor bana ama shutle olsa fena olmazdı hani grin-*-s az sağ az sol biraz geri sağ gel düz gel :D
sadece adamın tarifine göre gidiyorm önüm gözkmüyo makinada gözkmüyo adamın dedklerini uygulucan :D böle durumlarda bnm gibi profösör şoför lazm oluyo debrajı fln ayarlıcan seri yapacan hepsi bende *098*- ayda 3 4 bin maaş vereblcek varsa okulu bırakır gelrm şety*-* grin-*-s zuha-*-s

nh_fıat link=topic=7169.msg525204#msg525204 date=1328018524' Alıntı:
evet ancak kısa mesafe geri geri yanaşabiliyon. ama aydın makinasına yanaşamıyon mecbur ön tarafa takıyon böle bi durumda shutlenin önemi belli bizimki levyeli yetiyor bana ama shutle olsa fena olmazdı hani grin-*-s az sağ az sol biraz geri sağ gel düz gel :D
sadece adamın tarifine göre gidiyorm önüm gözkmüyo makinada gözkmüyo adamın dedklerini uygulucan :D böle durumlarda bnm gibi profösör şoför lazm oluyo debrajı fln ayarlıcan seri yapacan hepsi bende *098*- ayda 3 4 bin maaş vereblcek varsa okulu bırakır gelrm şety*-* grin-*-s zuha-*-s

Çoban olsan yine o kadar maaş alman zor.. :D Eeeeeee daha daha napıyorsunuz? :)

demir45 link=topic=7169.msg525206#msg525206 date=1328018732' Alıntı:
benm aragazım 2bine bedel zuha-*-s
nabam pcyle uraşyom istop etti gene...
sen ?

demir45 link=topic=7169.msg525206#msg525206 date=1328018732' Alıntı:
Sivasta kar yağışı devam ediyor toplam 30 cm kadar oldu grin-*-s Babamda şu an köyde. Barajdan balık tutmuşlar. Barajın vanasını açmışlar balıklar ordan dökülmüş. Topluyorlarmış ;D

nh_fıat link=topic=7169.msg525246#msg525246 date=1328021718' Alıntı:
şu müziği dinleyinde keyfiniz yerine gelsin
ne çok aradım şu müziği bi türlü bulamadıydım sonunda buldum iffette duymuştum orda hoşuma gittiydi remx olark :D

bunuda izliyin müziğin çalma yerlerini fln ekzozda ne ötüyor bea .D
kabutun altında 2.0 motor vAR :D
Benim ses sistemi hamlamış çalmaya çalmaya :(

Arsız Bela - Zamansızdır Ayrılıklar 2oıı

de--*-s

sokak o müzği dinledi tademn açıldı motor bnm :D :D havaya girdik pcyle ben :D
o attığn videonun.... açmadım bile..

nh_fıat link=topic=7169.msg525251#msg525251 date=1328022518' Alıntı:
sokak o müzği dinledi tademn açıldı motor bnm :D :D havaya girdik pcyle ben :D
o attığn videonun.... açmadım bile..