Ynt: En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım
Kuzguna yavrusu şahin gelir' in hikayesi
bir gün, anne kuzgun çocuklarına yiyecek bulmak için yuvadan ayrılmış. dolanırken şahini görmüş. içinden, 'şimdi bu şahin benim yavrularımı görürse tanımaz parçalar yer, en iyisi uyarayım da benim yavrularımı yemesin' demiş. şahinin yanına uçmuş. 'merhaba şahin kardeş' diye muhabbete girmiş, az biraz merhabalaştıktan sonra, kuzgun şahine, 'şahin kardeş, ben yuvadan ayrıldım, yavrularım yuvada. onları görürsen yeme olur mu?' demiş. şahin sormuş, 'peki senin yavrun olduğunu nasıl anlayacağım?' kuzgun da, 'çok zor bir şey değil, benim yavrularım da tıpkı senin yavrularına benzerler kolayca anlarsın' demiş. şahin de kuzgunun yavrularını görürse onlara bir şey yapmayacağına söz vermiş, kuzgun da şahin de kendilerine yiyecek bulmak için uçup gitmişler.
şahin bir süre sonra bir kuş yuvasına rastlamış. içinde de yavru kuşlar varmış. önce bakmış, bu yavrular kuzgunun yavrusu mu diye, yavruları incelemiş, bunlar çirkin tipsiz yavrularmış, hatta kendi yavruları ile alakası bile yokmuş. şahin de gönül rahatlığı ile yavrulara saldırıp onları yemiş.
kuzgun yiyecek bulup geldiğinde yuvada sadece yavrularından arta kalanları görmüş ne yazık ki...