Hastalık mı ?

Merhaba arkadaşlar bu başakların neden bu kadar sarı olduğu konusunda yardımcı olabilecek var mı ?
IMG_3029.JPG
IMG_3030.JPG
IMG_3017.JPG

Beyaz başaksa içi boş olur.Seninkinde öyle bir sorun yok taneyi doldurmuşşZaten senin buğdaylar dönmeye başlamış artık.Haziranın son haftalarında hasat olcak kıvama gelir..

IMG_9288.JPG
IMG_9287.JPG
IMG_9286.JPG

Havsada da bu sıkıntılar baş göstermeye başladı. Bu benim bir parçada tek tuk var. Ancak köyde bir çok kişide büyük sıkıntılar baş göstermeye başladı. Tane tutmak üzere olan başaklar beyazlıyor ve yayılıyor. Ayrıca sorun kökten geliyor gibi kök hastalığı gibi. Kök boğaz ve pas atılmış tarlalarda dahi mevcut. Bölge olarak kurak bir sezon da geçirmedik.

Bu hastalığın mücadelesi daha tohum ekilmeden tohum ilaçlaması yapılmalı. bayer firmasının galmano isminde ilacı tek çözümü. Başkada ilacı yok.

Merhaba arkadaşlar bu başakların neden bu kadar sarı olduğu konusunda yardımcı olabilecek var mı ? Ekli dosyayı görüntüle 38432Ekli dosyayı görüntüle 38433Ekli dosyayı görüntüle 38434

Kardeş ilk yazdığımda buğdaylar dönüyor dedim ama bu bir hastalık dediler.Kök hastalığı take all denen bir şey.Senin konundan sonra bende gitim baktım bizdede aynı başak sararmaları var.Taneler var ama nedense bitkide başaklar beyazlıyor.Kökler karalaşmaya başlamış.Mevsimlerden bişi oluyor buğdaylara.Marmara bölgesi genelinde var diyorlar..

Son düzenleme:
ilkten yüklenen 3. fotonun sol alt tarafında gözüken buğday yaprakları sarı pas hastalığına benziyor. ilaç atılsa da bu yıl itibariyle hastalık var.