Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Beyaz başaksa içi boş olur.Seninkinde öyle bir sorun yok taneyi doldurmuşşZaten senin buğdaylar dönmeye başlamış artık.Haziranın son haftalarında hasat olcak kıvama gelir..
Havsada da bu sıkıntılar baş göstermeye başladı. Bu benim bir parçada tek tuk var. Ancak köyde bir çok kişide büyük sıkıntılar baş göstermeye başladı. Tane tutmak üzere olan başaklar beyazlıyor ve yayılıyor. Ayrıca sorun kökten geliyor gibi kök hastalığı gibi. Kök boğaz ve pas atılmış tarlalarda dahi mevcut. Bölge olarak kurak bir sezon da geçirmedik.
Kardeş ilk yazdığımda buğdaylar dönüyor dedim ama bu bir hastalık dediler.Kök hastalığı take all denen bir şey.Senin konundan sonra bende gitim baktım bizdede aynı başak sararmaları var.Taneler var ama nedense bitkide başaklar beyazlıyor.Kökler karalaşmaya başlamış.Mevsimlerden bişi oluyor buğdaylara.Marmara bölgesi genelinde var diyorlar..