Bence bu ırkı bozma hiç olmazsa hayvanlarının yarısına jersey tohumla![]()
anaç ve rathaurs sipermadan olan erkek buzagimiz?acaba et tutumu nasil olucak bakicaz..![]()
Et yönünden daha verimli olur ancak amacınız tamamen et ise angus da kullanabilirdiniz. Simental sonuçta kombine bir ırk.
Yok abi ya buraya getiriyorlar 1000 liraya alan satan yok kırmanların ne eti oluyor ne sütü saf jersey olsa hiç olmazsa sütününpeyniri çok oluyor
Dogru diyosunuz . ufak simental tohumu attirdim veterinere danisarak zaten dogum da basit oldu kendi zorlanmadan gerceklesti 5ci dogumda olan bi anac oldugu icin.zaten cins degisikligine gittim simental duveler aldim insaallah simental tohumlari kendi irklarinda deneyecegiz bundan sonra kismetseYapmayın kardeşim güzelim Jerseyleri niye bozuyorsunuz? Jersey gibi en kaliteli sütü veren dünyada bir ırk yok. Bence Jerseyleri melezlemeye devlet yasaklamalı. Amacınız et ise et ırkı hayvan alıp besleyin.
Genelde jerseylerde bu irk hayvan tohumlari zorlu oluyo ama 4 5ci dogumda olan anaclarimiz oldugu icin orjin simentl hostynlerden daha rahat dogum yapti.Zorlu bir dogum olur kolay gelsin
Haklisin fakat sizin dediginiz genellikle genc anaclarda oluyo birde ufak tohum sectik ozellikle ki dogum kolay olsun die oyle de oldu.bundan sonra jerey anaclarimiza bu tur tohum atmamiza gerek kalmicak gibi gorunuyor yeni nesil simental duvelerimiz insaallah anaclarimizin yerlerini alinca.Yaptığın mantıklı bir iş degil jerseyler kucuk hayvanlar simental ise doğum agirligı yuksktir riskli bir iş hayvan sakat kalabilirdi
Sonuna kadar haklisiniz fakat türkiye şartlarinda sütün 85 kurus oldugu yerde bu tür farkli arayoslar icine girmemiz normal bence.Kızmayın ama benimkisi bir yorum. Jerseyler yıllarca Karadenizde yayılmış bir ırk. Yıllarca bu ırkla Karadenizde bir kültür, damak tadı ve yaşam tarzı oluşmuş. Yıllar içerisinde bu ırk yerlilerle melezlenmiş, son yıllarda da simentallerle melezleniyor. Belki en yanlış melezleme de bu. Bence jerseyler hiç melezlenmemeli idi. Hadi illa melezlendi saf sütçü ırklarla belki melezlenebilirdi.
En büyük dez avantajı, erkeklerinin besiye uygun olmaması, olan bu ırk için eylem planı olmaladır. Yoksa bir kültür yok oluyor.
Buzağıyi satmadiysaniz güncel fotoğrafını paylaşabilirmisiniz?BU PLATFORM BİLGİ,DESTEK PLATFORMU DEİLMİ.Bİ KONUDA BILGI ISTEDIM SAYIN BUYUKLERIMDEN ACABA BEN NEREYE YAZIYORUM YADA BENIM YAZDIKLARIM GORUNMUYOMU![]()