Karacabey merinosu damızlık seçimi

Ne yazıkki herkes büyük olunca iyi olacak sanıyo ikiz olanınddğil büyük olanı koç bırakıyor
İkiz eşi gelecek kuşak için çok gerekli.
İkiz eşi koç salarsan ondan doğan kuzuların ikiz doğurma olasılığı artar.
Videoda anlatmaya calistim melez azmani kendisi çok iri olur ama o koctan gelen kuzular hayal kırıklığı olur.

Sende nasıl hayvanlar var abi çok düzgünseler koçu senden alalım [emoji3][emoji3][emoji3]
Ustam şimdi bi açıklama yapmak icab etti ben çiftçi değilim koyuncu hiç değilim videodaki 6 koyun 1 koç 1 kuzu 2 de ördek hayvan nüfusum [emoji12]
Ama çevremde çok iyi koçlar yetiştiren arkadaşlarım var.
Ben Elektronik teknisyeniyim ne tarimdan ne hayvandan bi gelirim yok hatta tarım yapacam diye üste para veriyom gibime geliyo.

Sende nasıl hayvanlar var abi çok düzgünseler koçu senden alalım [emoji3][emoji3][emoji3]
Benim koç bu komşu köyden bi abiden aldım IMAG0214.jpgIMAG0197.jpgIMAG0131.jpgIMAG0126.jpgIMAG0147.jpgIMAG0074.jpgIMAG0072.jpg

Bu karacabey cinsinin yapısı güzel ama ırk olarak özellikleri nedir birde mustafa bey sizin suanki melezlediginiz hayvanların son hali nedir fotosu varmı bende düşünüyorum ama ırk seçiminde kararsizim

Bu karacabey cinsinin yapısı güzel ama ırk olarak özellikleri nedir birde mustafa bey sizin suanki melezlediginiz hayvanların son hali nedir fotosu varmı bende düşünüyorum ama ırk seçiminde kararsizim

Fotoğrafları romanov koyunu başlığından bakabilirsiniz günceller :)
Irk özellikleri olarak da tabiki karacabey merinoslarının saflıklarına göre değişmekle birlikte koyunlar dayanıklıdır otlaması güzeldir yani çok sıcak olmadıkça gündüz de otlarlar bu özellikleriyle tahirovalardan ve kıvırcıktan çok üstündür ot seçmezler pek. İkizlikler yani fena değil flushingle ve iyi bakımla 1.5 lere çıkılabilir ama ama kuzu gelişimi şahane tabi 120 günde 50 kg lara ulaşıyorlar(tekiz kuzular daha bile erken yani 100-105 günde 50 kg gelen kuzular çıkar) . Ben kendi kuzularımda 150 günde 50 kg a ulaşabiliyorum(ikizler ve üçüzler tek doğanlar 10 gün önce kesiliyorlar).