KULLANDIĞINIZ TRAKTÖRLERİN EKSİ (-) TARAFLARI

Ynt: KULLANDIĞINIZ TRAKTÖRLERİN EKSİ (-) TARAFLARI

55-56 ' Lar 3 ' lü 12 numara çekiyor.. O da 4 ' lüsünü çekebilir bence.

safanuroglu link=topic=30624.msg260206#msg260206 date=1268156868' Alıntı:
55-56 ' Lar 3 ' lü 12 numara çekiyor.. O da 4 ' lüsünü çekebilir bence.

tt55 in sen 55-56larden cok mu güçlü oldugunu düşünüyorsun.. 4lü 12 li ufak pulluk degil.. tt55 te ancak 3lü 12li çeker...sonucta 55bg motor..

TT 55 DT ve hatta TT 65 DT)için sulanan arzi şartlarında 3 x 12 idealdir.

tt55 leri burda ara işlerinde kullanıyorlar gübre atmak tarlaya gitmek için felan.

arkadaşlar traktorlerın eksi tarafları konu... sankı bıraz sapmış bıldırım olarak gelıyorda sureklı bakınca da farklı bırsey goremıyorum tt 55 60 56 vs.. duyarlılıgınız ıcın tesekkurler sımdıden yanlıs anlamazsınız ınsallah...

arkadaşlar sitede valtra (hema-hattat) fabrikasından görevli kimse varmı acaba????

mf 285 s tek sorunu rampada bıraz fazla salması ama frenlerı cok mukemmel bastın mı oturuyor yerıne seker fabrıkasından kuspe getırırken oncelerı tonaj serbesttı bende tam 23 ton kuspe atmıstım ıkı adet 4 tekerleklı remorka dara agırlıgım 11250 kg +23000 kg kuspe yolda gelırken tam gazla ibre 23 25 arası onume anıden yolun kenarında koyun otlatıyorlardı sanırım coban kopeklerı kavgaya basladı koyunlar anıden urktu ve yola fırladı frenlere anıden asıldım o hızla bıle arkadkı o basıncla 30 35 m durdum bıraz lastıkler yoldu ama cok buyuk kaza atlattım suruye dalsam en az 10 15 koyun gıderdı

iiyi atmışssın demek ki kuspe... senin dingiller ve makaslar saglam olmalı römorkların çünkü biz tekdingillii römorka 9,5ton kum yükledik arka dingil egildi 15km yol gittik eve geldigimizde egilmişti.. arka dingile yaklaşık 6ton basınc olmuştur muhtemelen bizimkinde 4 tonuda traktöre binmiştir.. senin kindede 23/4=5,750kg gelir dingil basına artı römorkların agırlıgı.. 30km/h la frene koydugunda hiç traktörü dinlemeden götürmesi lazım traktörun tum agırlı 2,5-3ton bişey römorklarda fren varmıydı.. yada ilahı güç var senin yanında allah korumuş..

bizdede STEYR var çoğu kimse bilir benim STEYR hastası olduğumu.Fakat tarla sürerken konfor olmayışından biraz sıkıntı çekiyoruz.Ayrıca çok sıkıştırdıkmı köpek gibi mazot içiyor:) birde 4x4 olmayışı bnmn canımı çok sıkıyor:D şimdilik bunlar var

Geçmiş olsun arkadaşım ucuz atlatmışsın.römorklar büyük galiba bizdede 4 tekeri römorklar var en fazla 7 ton atılabilir.

bende 9580 kullanıyorum yakıı iyi depo80 litre fln alıyor erşeyile banbaşka - side elektirik aksamı korunaklı degil geçen lastik le çamurluk arası doldu birazdaha ilerleyince arka sol park lambalarının kablolarını kopardı ama şimidi çaresini bulduk tüm kablular gizli ve korunaklı bişekilde heryere dagılıyor bu arada çok dogru ve iyi bi konu açılmış eline saglık arkadaşım konu için

ceya023 link=topic=30624.msg261150#msg261150 date=1268420338' Alıntı:
iiyi atmışssın demek ki kuspe... senin dingiller ve makaslar saglam olmalı römorkların çünkü biz tekdingillii römorka 9,5ton kum yükledik arka dingil egildi 15km yol gittik eve geldigimizde egilmişti.. arka dingile yaklaşık 6ton basınc olmuştur muhtemelen bizimkinde 4 tonuda traktöre binmiştir.. senin kindede 23/4=5,750kg gelir dingil basına artı römorkların agırlıgı.. 30km/h la frene koydugunda hiç traktörü dinlemeden götürmesi lazım traktörun tum agırlı 2,5-3ton bişey römorklarda fren varmıydı.. yada ilahı güç var senin yanında allah korumuş..
kanka benım romork lastıklerı 1000x20 fort kamyonlastıklerınden dı makaslarda cıft kat 12 tonluk makaslardan sıradan 5 tonluklardan degıl ozel yapım dı dıngıl aksları kosebentten bırlestırme degıl dolgu 8x8 profılden ılk romorku orta cekıye taksaydım sayet belkı senın soyledıgın gıbı olabılırdı ama dort tekerleklı romorkta oku alt cekıye taktıgın zaman fren esnasında arkadan basınc olacagından ıcın okun burnuda yere dogru baktıgı ıcın yuk dırekt lastıklere dogru uygulanır ve frenlerın tutması daha kolay olur ama orta cekıye takarsan resmen kızaklar ve traktoru zıplata zıplata alır goturur fren tutsada lastıkler kayar bırseylere carparsın o zaman ıllakı de allahta korudu ama once tedbır

hacimmet link=topic=30624.msg261818#msg261818 date=1268600613' Alıntı:
Eyvallah toprağım ama çökersen o römorklarla zor çıkarsın.
kardes cokunce zorlar da ebadı buyuk lastıgın kucuk lastıge gore cıkma sansı daha fazla ornegın 750x16 lastık cokunce ortadan kaybolur ama 1000x20 v.b genelde yarıya kadar gomulur cıkma sansın bıraz daha fazla olur

evet aksaraylıyım kardes aksaray erkunt bayi benden cok vark alıyor ama aksaray cıvarı bır bayı aksaray bayisinden 6 milyar gıbı fark assa verıyo anlamadım bu işi

68cerran68 link=topic=30624.msg262345#msg262345 date=1268817260' Alıntı:
evet aksaraylıyım kardes aksaray erkunt bayi benden cok vark alıyor ama aksaray cıvarı bır bayı aksaray bayisinden 6 milyar gıbı fark assa verıyo anlamadım bu işi

usta sana söyle söyleyeyim rahat 9bin tl kar payı koyuyorlar üstüne 80t modelinde kredi kullanmayacaksan sana daha uyguna başka bayilerden alalım yani 3-4bin kar etse insan acımaz ama bu kadar kar fazla bence bide bazı bayiler insaflı baya indirim yapıyor bazıları hç yapmıyor tekele baglamış.. kredi kulanan kişiler mecburen bulundugu bölgedeki bayiden almak zorunda olduklarından. kredi kullanmayacaksan sana yardımcı olmaya çalışırım..

niye mecburide araba alırken sorun olmuyor aynı krediyi çekiyorsun

hacimmet link=topic=30624.msg262451#msg262451 date=1268853779' Alıntı:
niye mecburide araba alırken sorun olmuyor aynı krediyi çekiyorsun

valla sabit faizli traktör kredisini kullanamıyorsun.. bayi sana o krediyi kullanırsan daha yakın bayi varsa traktör satamaz bankada kredi vermez.. eger kredi kullanmassan satabilir.. çünkü ben bunun için sıfır traktör almaktan vazgectim fabrikadan aradılar beni illa elazıg bayisinden alın dediler v.s tum markalarda böyledir.. bayiler arasında rekabet olmasn diye herkes kendi bölgesine satış yapar.. kredi kullanılmasına fabrika izin vermiyor farklı bayiden aldıgında.. ama kredi kullanmassan peşin para istedigin yerden alabilirsin kimse karışamaz.. ben bunu sordum ve baya arastırdım fabrikayla konuştum naptıysam aranızı bulalım felan dediler bizim bayisiyle aramız yoktu ozaman.