MOTORİN VE BENZİNE ZAM YOLDA

Para lazım para, bu yıl bütçe açığı korkunç yükseldi, yeni ekonomi modeli terkedildi ve ekonomiyi rasyonel zemine oturtmaktan başka çare yok dedi Şimşek.

Bakın rasyonel zemin veya bir önceki yeni ekonomi modeli gibi kelimeler hep illüzyon için bulunmuş kelimelerdir, peki illüzyon ne diyceksiniz, tabiyki süslü değişik kelimeler bularak aynı yöntemi uygulamak, bunun adı çaresizliktir, başka çare yok ama süslü keilmeyle aynı yöntemi uygulamak.

Peki nedir aynı yöntem, bütçe açığını azaltmanın yöntemi ne?

Harcamalar kısılamaz, çünkü yol köprü kanal yapmadan duramazlar kazan kazan ihaleler şart, harcamalardan kısarlarsa bütçe açığı kapanır, ama bunu istmediklerini, hatta çok para lazım olan o kanalı yapmanında hedef olduğunu belirttiler, aslında en güzel çözüm harcamalardan kısmak ama bu seçeneği eledik ve ekonomiyi rasyonel zemine başka yöntemle oturtmak işlerine gelecek.

Peki yönteme geleyim, biliyorsunuz işte hep aynı şey, vergi oranları artırılacak, ötv ler artacak, yeni vergiler gelecek, en çokda en rahat toplanan dolaylı vergiler artırılacak, bunlarda yetmez ise ki yetmeyecektir, para basılacak, yani devalüasyon gizliden devam edecek, para değersizleştirilecek.

İşte illüzyon bu, ellerinde sihirli değnek yok ama vatandaşın sırtındaki yükü büyütürlerse, bütçe açık vermeden yönetim gerçekleşir.

Kısaca zam zam zam, eee her şeye zam yaparak vergi artırarak herkes yönetir ülkeyi, koy bir çobanı ekonominin başına, her gün zam yap vergi artırsın tamam işte oda yönetir noolcakki, ama mesele o değil, bunları yaparken süslü kelimeler ve siyaseten onu yapıcaz bunu yapıcaz gazını halka kim verirse koltukta rahatına bakar, ver gazı ver gazı bu taraftan zam zam vergi artışı yap iş tamam, bizim ülkede böyledir.
 
Bugün brent petrol son ayların en düşüğü seviyelerinde 72 dolarında altında 71.Xx fiyatı varken, akaryakıt seçim bitti zam üstüne zamala uçuşa geçti, niye?

Çünkü petrol fiyatı düşük olsada para değersizleştiriliyor,dolar değerleniyor, petrol artmasada akaryakıt fiyatı uç uç uç... nereye konacağı belli değil artık.
 

Kel sülo gibi anırarak oh çekesim geldi
Delirme belirtileri bunlar
Gerçekten oh çeksen bu sefer sen kabahatli olursun, senin tuzun kuru tabi derler, yahu bunun böyle olacağını kaç ay önceden söyledik gösterdik anlattık, hiç oralı olmadılar en çok bilenlerdendiler.

petrol 2 aydır 71-76 dolar arası dünya piyasalarında, ama zamlar ardı ardına geliyor, para değersizleşiyor, rusyadan petrolü 60 dolara getirdiklerini ifşa edenler oldu, iyi zamlar buna rağmen oldu çünkü kazan kazan modeli işliyor, zamları yedikçe artık kımıldayamaz hale gelicekler ama yinede haklı çıkacaklardır ben onuda söyliim şimdiden.
 
Son düzenleme:

Benzer Konular