Ynt: Simental Avusturya - Almanya listesi ve boğaların özellikleri
abdullahfb link=topic=79753.msg1012934#msg1012934 date=1436520711' Alıntı:
merhaba aranıza yeniş katıldım. simental ve montofon düveler aldım. avusturya menşeili hepi. annelerini gördüm.
ahırım çok güzel değil. ayak ve meme hastalıklarından korkuyorum.
amacım süt.
simentallerime : wille- windeck-revier-rulet(tareks ve apex hayvancılık) bu 3 boğadan birisini atmak istiyorum? fikir veya başak tavsiyeleriniz.
ayrıca montbeliarde dünya birincisi bir boğa var demsa genetikte valfın diye onu tohumlatsam sütü dahada artırırım diye düşünüyorum.
montofonlarımada, huray düşünüyorum.tarekste var
Montofonlarına kullanacağın Huray çok iyi bir boğa. Kesinlikle doğru seçim olur.
Wille Simental ' de en iyi seçim.
Windeck de iyi bir boğa. Hatta sağlamlıkta, uzun ömirlülükte Wille ' den de iyi. Ama boy biraz kısa. Bir de süt verimi çok yüksek değil.
Revier efsane meme düzeltici boğalardan GS Rau ' nun oğlu. Boy, endam on numara. Meme yapısı çok iyi. Süt verimi orta. Ama eksi yönleri var: doğum biraz zor. Bir de süt salımı yavaş. Diğer olumsuz yönü de henüz sadece 119 kızı incelenmiş.
Rulet isimli boğanın şöyle bir durumu var: tüm özellikleri dengeli bir şekilde orta derece iyi. Yani hiçbirşeyi süper değil ama hiçbirşeyi de kötü değil. Tek problemi kızlarında bazen fazla meme başı olması.
Montbeliarde da olabilir tabi, neden olmasın. Ama iyi bir Simental tohumun varsa gerek yok. Ama Valfin ' de on numara bir boğa sonuçta. [emoji3]