Aslında bazı şeyleri idrak ederek düşünme metodunu uygulayarak yapmak lazım hayvancılığı diye düşünüyorum. Şöyle ki ; hayvancılığın içinde hem birden fazla bilim dalı ve üniversite var hemde bunların açılımı yan dalları var. Örneğin veterinerlik dalı ,bio güvenlik dalı ,hayvan besleme dalı,üreme dalı,tarla bitkileri dalı,gibi uzayıp giden ve her biri için kimi 4 yıl kimiyse 5 yıl süren üniversite hayatı gerektiren bir akademik çerçeveden bahsediyorum .
Diğer yönleride zaten malum ; Sermaye, iş gücü, strateji, öngörü, pazar, fiyat, riskler, arsa , dam,tarla ,ekme biçme ,meşakkatli bir yaşam biçimi vs. uzayıp giden yönleri var bu işin.
Ancak yinede Hayvancılığı ''en doğru strateji ve rasyonel akıl'' ile yapabilirsek bundan daha karlı bir iş yok aslında . ( Bunu 1939 -1959 yılları arasında türk ordusunun önemli bir bölümünün et ihtiyacını karşılayan bir dedenin torunu olarak ve hastane binaları yapmış, villalar yapmış futbolculara astronomik rakamlarla satmış biri olarak ve iddiamı destekleme mahiyetinde zikrettiğim bu hususlar için de özür dileyerek söylüyorum. )
( Bir arsayı beğendiğinizi anladıklarında o arsa bedelinin nasıl aniden 3 katı olduğunu , belediye ve bürokrasinin herşeyiniz tam ve legal iken dahi talep ve davranışlarını , öğlenleri yemekte 75 tane ev geçindiren sgk 'lı insanlarla birlikte yemek yediğinizi, bir saat sonra oluşan düşme vb. kazalardaki insani üzüntüleri , sorumlulukları ve bazen de kötü niyetli olanların bir plan ve kast içeren iftiraya devam zımmında şer ittifakı içinde , ciddi hiç bir şey yokken dahi avukatları arattırıp 500.000 tl den aşağı kabul etmiyoruz deyişlerini ,( Tıpkı, ismini vermek istemediğim bir yöremizde bayram tatilleri ve yazın büyükşehirlerden memleketine araçlarıyla gidenleri virajda bekleyip ,elindeki en kötü koyununu gelen arabanın altına atıp, gitti en güzel damızlığım diyerek iki kurbanlık koç parası kadar bedel isteyenler gibi )bilmenizi isterim ,Neyse ,bu uzar gider . insanları mutlu etmek için rayici üzerinde ödemelerin bile işe yaramayıp bilakis olumsuz tezahürlere sebebiyet verdiğini de belirtmek isterim.
(ben şahsen bir Red Simangus sürüsünün yukarıda saydığım veya başkaca şeytanın aklına dahi gelmeyecek katakulliler içinde olmayacağına eminim

)
Bu arada forumdaki arkadaşlardan bilen varmı acaba 2015 ' in 18 aralığından beri ''santiago ''rumuzlu kırşehir kamanda melezlemeler yapan gürkan isimli makine müh.arkadaş yazmıyor .Umarım işleri yolundadır bu idealist arkadaşımızın. hayırlı iftarlar.
trakkulup.net trakkulup.net